0 0
Milka krofi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Tangzhong
30g Gladka moka
1.5dl Mleko
Kvasni narastek
1.5dl Mleko
0.5 čajne žlice Sladkor
40g Sveži kvas
Testo za krofe
500g Gladka moka
100g Ostra moka
90g Sladkor
2 Vaniljin sladkor
1 ščep Sol
20g Maslo
30g Kokosovo olje
3 Jajca L
1 ščep Pecilni prašek
20g Kisla smetana
1 čajna žlica Jabolčni kis
3 jedilne žlice Rum
Tangzhong
Kvasov narastek
Polnilo
330g Lešnikov Milka namaz
Preliv
500g Mlečna Milka čokolada
Za cvrtje
1l oz po potrebi (vsaj 2.5cm globoko) Olje

Milka krofi

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Tangzhong

  • Kvasni narastek

  • Testo za krofe

  • Polnilo

  • Preliv

  • Za cvrtje

Navodila

Deli

Milka krofi so mehki, puhasti, do konca čokoladni in naravnost božanski. Mehke ocvrte krofe, narejene po posebni metodi sem napolnila z Milka namazom in jih potunkala v Milka čokolado.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Krofi so narejeni po posebnem postopku pri katerem se del moke in mleka najprej prekuha v pudingu podobno mešanico, imenovano tangzhong.

Sliši se veliko bolj strašljivo kot dejansko je. Edino na kar je treba biti pozoren sta temperatura kuhanja in mešanje. Mešanico je potrebno kuhati na čisto nizki temperaturi, odstaviti pa jo je treba preden zavre. Če imate doma termometer bo priprava še toliko lažja, mešanica ne sme preseči 70°. Vendar bo šlo tudi brez termometra. Tudi jaz sem mešanico pripravljala brez merjenja temperature in uspela mi je v prvem poskusu. Ko med mešanjem mešanica za metlico začne odstopati in vidite dno posode je mešanica dovolj kuhana. Enako kot puding jo pokrijemo in ohladimo ter nato dodamo k ostalim sestavinam za testo. Testo pripravljeno z tangzhong-om bolje zadržuje vlago, krofki bojo zato nebeško mehki.

Testo je sicer zelo mehko.

Ko ga zmešate bo nekoliko bolj lepljivo, med prvim vzhajanjem pa se bo malce posušilo. Ko boste vzhajano testo mesili, to storite na dobro pomokani površini. Vendar z moko nikar ne pretiravajte. Če se vam med oblikovanjem kroglic testo lepi na roke, si jih posujte z moko. V testo torej dodajate minimalne potrebne količine moke. Pomembno je le, da s pomokanimi rokami kroglice lahko lepo oblikujete.

Za nadev sem uporabila Lešnikov Milka namaz.

Je božanskega okusa in za razliko od Nutelle redkejši in mehkejši. Kar pripomore k lažjemu vbrizgavanju v krofe.

Krofe sem na koncu potunkala še v raztopljeno Milka čokolado.

Uporabila sem kar navadno mlečno Milko, seveda pa po okusu lahko uporabite tudi kakšen drug okus čokolade in domišljiji pustite prosto pot.

Količine v receptu zadostujejo za približno 20 krofov, ki so surovi težki 60g.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo tangzhong-a

Moko damo v kozico in jo prelijemo z mlekom. dobro premešamo v gladko mešanico brez grudic.

2
Končano

Mešanico nato POČASI segrevamo na štedilniku in jo ves čas mešamo. Mešanico segrevajte na najmanjšem plinu oz. na indukcijskih ploščah največ na 2-ki. Čez približno 3-4 minute se bo mešanica začela zgoščevati v podobno strukturo kot puding. Ko se mešanica zgosti toliko, da ob mešanju metlica pušča sled in lahko vidite dno posode je mešanica dovolj kuhana. (slika zgoraj). Mešanico takrat odstavimo in jo takoj prelijemo v drugo posodo ter zgoraj pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika površja. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

3
Končano

Navodila za pripravo kvasovega narastka

Mleko segrejemo do mlačnega. Primešamo mu sladkor, vanj nadrobimo kvas in vse skupaj malo premešamo. Pustimo, da v toplem prostoru kvas naraste.

4
Končano

Navodila za pripravo testa za krofe

Gladko in ostro moko zmešamo skupaj in v sredini skopljemo jamico. Sladkor, sol in vaniljev sladkor posujemo ob robu jamice. V jamico pa damo ostale sestavine- jajca, maslo, kokosovo olje, pecilni prašek, kis, kislo smetano in rum.

5
Končano

V posodo na sredino nato dodamo še ohlajen tangzhong in prilijemo kvasov narastek.

6
Končano

Iz vseh sestavin nato zamesimo gladko in mehko testo. Testo je dovolj zmešano, ko med mešanjem prične odstopati od posode. Testo je sicer dokaj mehko in pocasto zato se ne ustrašite.

7
Končano

Zamešano testo po vrhu posujemo z moko, ga pokrijemo s krpo in v toplem prostoru pustimo vzhajati 40min.

8
Končano

Vzhajano testo iz sklede zvrnemo na pomokano površino in ga ročno premesimo, da z njega izbijemo čim več večjih zračnih mehurčkov.

9
Končano

Iz testa oblikujemo približno 60g težke kroglice, ki jih polagamo na z moko posuto krpo v razmiku približno 10cm.

10
Končano

Oblikovane kroglice pokrijemo s krpo in jih vzhajamo v toplem prostoru še približno 1 uro.

11
Končano

Navodila za cvrtje

Olje segrejemo na štedilniku. Vanj polagamo vzhajane krofe tako, da jih v olje obračamo okrog (zgornja stran med vzhajanjem je v olje obrnjena navzdol). Cvremo pokrite približno 3 minute, odkrijemo, krofe obrnemo ter jih odkrite cvremo še 3minute.

12
Končano

Ocvrte krofe vzamemo iz olja in jih polagamo na papirnate brisačke.

13
Končano

Ko so krofi na pol ohlajeni jih nadevamo z Milka namazom. Krofe nato pustimo, da se še malo ohladijo.

14
Končano

Navodila za pripravo Milka preliva in oblivanje

Mlečno Milka čokolado raztopimo nad soparo in jo prelijemo v manjšo posodo, ki bo primerne oblike za namakanje krofov.

15
Končano

Ohlajene krofe do polovice potunkamo v raztopljeno čokolado, jih malce stresemo, da odvečna čokolada steče z njih in jih polagamo na s papirjem za peko obložen pladenj. Po želji jih še okrasimo. Moji so posuti z mletimi lešniki in naribano Milka čokolado. :)

16
Končano

Krofe lahko postrežete takoj, lahko jih pustite v hladnejšem prostoru, da se čokolada strdi ali pa jih na hitro ohladite v hladilniku (cca. 10min).

Pelicious

Čokoladni ameriški krofi recept naslovna slika
Prejšnji
Čokoladni ameriški krofi
Kremne rezine z Jaffa piškoti recept naslovna slika
Naslednji
Kremne rezine z Jaffa piškoti
Čokoladni ameriški krofi recept naslovna slika
Prejšnji
Čokoladni ameriški krofi
Kremne rezine z Jaffa piškoti recept naslovna slika
Naslednji
Kremne rezine z Jaffa piškoti