Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajca L
-
70g Sladkor
-
3 jedilne žlice (30ml) Olje
-
4 jedilne žlice (40ml) Črna kava
-
20g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
0.25 (cca 4g) Pecilni prašek
-
Oreo Nutella disk
-
305g Nutella
-
90ml Sladka smetana
-
10g Oreo crumbs
-
Oreo krema
-
500g Mascarpone
-
1 Strok vanilje
-
50g Sladkor v prahu
-
0.5 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
3dl Sladka smetana
-
90g Oreo crumbs
-
Nutellina krema
-
3dl Sladka smetana
-
70g Nutella
-
Posip
-
30g Oreo crumbs
Navodila
Oreo in Nutella torta je bo očarala tudi najbolj zahtevne čokoholike. Kako vem? Ker sem tudi sama nepopravljiv čokoholik.
Sestavljena je iz temnega kakavovega biskvita, Oreo kreme, Nutellinega diska z Oreo piškoti in Nutelline kreme. Kljub temu, da je Oreo in Nutella torta bombastično čokoholiška, je dokaj umirjeno sladka. V njej se prepletajo bogati okusi temnega kakava, piškotov, Nutelle in vanilje.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik).
Za pripravo sem uporabila Oreo drobtinice, znane pod imenom Oreo CRUMBS. Gre za zdrobljene Oreo piškote brez nadeva, ki je v celih piškotih. Uporabite lahko tudi cele zdrobljene Oreo piškote. V tem primeru vam svetujem, da kreme v torti sladkate po okusu, saj je nadev v celih Oreo piškotih sam po sebi dokaj sladek.
Oreo piškoti v disku naj bodo zdrobljeni na čim manjše drobtinice. Če bojo Oreo piškoti v disku v večjih koščkih bo ohlajeno torto težko razrezati, ker piškoti ostanejo trdi, saj se nož med rezanjem zagozdi na njih. V vsakem primeru vam svetujem, da tortico režete z bolj ostrim in vročim nožem.
Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Oreo Nutella torta je visoka 10cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Ker vse pogosteje opažam, da se večina "zaleti" v branje navodil preden preberete uvod v recept je to le spodbuda, da pred začetkom priprave preberete tudi zgornji opis recepta saj pogosto vsebuje pomembne podatke, trike in nasvete, ki so ključni za uspešno pripravo sladice. :) |
2
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaBeljake ločimo od rumenjakov. |
3
Končano
|
Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg. |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Pekač obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo biskvitno maso, jo poravnamo in pečemo približno 20min na 180°. |
7
Končano
|
Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato ga z možem nežno ostranimo od roba in vzamemo iz pekača. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo Oreo Nutella diska |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Navodila za pripravo Oreo kremeMascarpone in sladkor v prahu zmešamo skupaj. |
11
Končano
|
Vaniljin strok po dolgem prerežemo, s konico noža postrgamo sredico in jo primešamo k sladkani mascarpone kremi. |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Navodila za pripravo Nutelline kreme |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
|
19
Končano
|
|
20
Končano
|
|
21
Končano
|
Oreo piškote zmeljemo v mlinčku za kavo v prah in čez cedilo posujemo po vrhu torte. |
22
Končano
|
Hladimo v hladilniku približno 8 ur. |
23
Končano
|
Ohlajeni torti odstranimo rob pekača in acetatno folijo. Po želji okrasimo, narežemo in postrežemo. |