0 0
Oreo in Nutella torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca
70g Sladkor
3 jedilne žlice (30ml) Olje
4 jedilne žlice (40ml) Črna kava
20g Gladka moka
30g Kakav v prahu
0.25 (cca 4g) Pecilni prašek
Oreo Nutella disk
305g Nutella
90ml Sladka smetana
10g Oreo crumbs
Oreo krema
500g Mascarpone
1 Strok vanilje
50g Sladkor v prahu
0.5 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
3dl Sladka smetana
90g Oreo crumbs
Nutellina krema
3dl Sladka smetana
70g Nutella
Posip
30g Oreo crumbs

Oreo in Nutella torta

za pekač premera 20cm oz. 10 kosov

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Oreo Nutella disk

  • Oreo krema

  • Nutellina krema

  • Posip

Navodila

Deli

Oreo in Nutella torta je bo očarala tudi najbolj zahtevne čokoholike. Kako vem? Ker sem tudi sama nepopravljiv čokoholik.

Sestavljena je iz temnega kakavovega biskvita, Oreo kreme, Nutellinega diska z Oreo piškoti in Nutelline kreme. Kljub temu, da je Oreo in Nutella torta bombastično čokoholiška, je dokaj umirjeno sladka. V njej se prepletajo bogati okusi temnega kakava, piškotov, Nutelle in vanilje.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik).

Za pripravo sem uporabila Oreo drobtinice, znane pod imenom Oreo CRUMBS. Gre za zdrobljene Oreo piškote brez nadeva, ki je v celih piškotih. Uporabite lahko tudi cele zdrobljene Oreo piškote. V tem primeru vam svetujem, da kreme v torti sladkate po okusu, saj je nadev v celih Oreo piškotih sam po sebi dokaj sladek.

Oreo piškoti v disku naj bodo zdrobljeni na čim manjše drobtinice. Če bojo Oreo piškoti v disku v večjih koščkih bo ohlajeno torto težko razrezati, ker piškoti ostanejo trdi, saj se nož med rezanjem zagozdi na njih. V vsakem primeru vam svetujem, da tortico režete z bolj ostrim in vročim nožem.

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Oreo Nutella torta je visoka 10cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Ker vse pogosteje opažam, da se večina "zaleti" v branje navodil preden preberete uvod v recept je to le spodbuda, da pred začetkom priprave preberete tudi zgornji opis recepta saj pogosto vsebuje pomembne podatke, trike in nasvete, ki so ključni za uspešno pripravo sladice. :)

2
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake ločimo od rumenjakov.

3
Končano

Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

4
Končano

V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja. Prilijemo olje in ohlajeno črno kavo ter na hitro zmešamo. Dodamo še moko, kakav v prahu in pecilni prašek ter zmešamo skupaj v enakomerno zmes.

5
Končano

Zmesi na koncu ročno, narahlo primešamo beljakov sneg.

6
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo biskvitno maso, jo poravnamo in pečemo približno 20min na 180°.

7
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato ga z možem nežno ostranimo od roba in vzamemo iz pekača.

8
Končano

Navodila za pripravo Oreo Nutella diska

Sladko smetano segrejemo na štedilniku skoraj do vretja. Prelijemo jo čez Nutello in zmešamo, da dobimo enakomerno gosto zmes. Na koncu ji primešamo še drobljene Oreo piškote.

9
Končano

Pekač ali obroč za torto, ki je 4cm manjšega premera od torte po dnu obložimo s prozorno folijo. Vanj prelijemo mešanico Nutelle, sladke smetane in Oreo piškotov. Disk hladimo v hladilniku, da se popolnoma strdi.

10
Končano

Navodila za pripravo Oreo kreme

Mascarpone in sladkor v prahu zmešamo skupaj.

11
Končano

Vaniljin strok po dolgem prerežemo, s konico noža postrgamo sredico in jo primešamo k sladkani mascarpone kremi.

12
Končano

Primešamo še instant želatino in stepamo, da se masa nekoliko strdi

13
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno narahlo primešamo v mascarpone kremo.

14
Končano

Na koncu ročno vmešamo še zdrobljene Oreo piškote.

15
Končano

Navodila za pripravo Nutelline kreme

Sladko smetano čvrsto stepemo. Ročno ji primešamo Nutello, da dobimo enakomerno puhasto kremo.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač za torto obložimo z acetatno folijo in vanj položimo ohlajen biskvit. Namočimo ga s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (približno 80ml vode in 1 čajna žlica sladkorja).

17
Končano

Biskvit premažemo s polovico Oreo kreme.

18
Končano

Ohlajen Nutellin disk vzamemo iz hladilnika in ga z nožem obrežemo od roba pekača. Vzamemo iz pekača ter skupaj s folijo obrnemo okrog na sredino Oreo kreme in folijo odlepimo. Narahlo pritisnemo navzdol, da se disk oprime spodnje kreme.

19
Končano

Premažemo z drugo polovico Oreo kreme. Med premazovanjem pazimo, da je disk dobro zatesnjen s kremo. Hladimo v hladilniku približno 5-10minut.

20
Končano

Ohlajeno Oreo kremo premažemo z Nutellino kremo. Po vrhu kremo čim bolj poravnamo.

21
Končano

Oreo piškote zmeljemo v mlinčku za kavo v prah in čez cedilo posujemo po vrhu torte.

22
Končano

Hladimo v hladilniku približno 8 ur.

23
Končano

Ohlajeni torti odstranimo rob pekača in acetatno folijo. Po želji okrasimo, narežemo in postrežemo.

admin

Makove kocke z jagodami in belo čokolado slika naslovna recept
Prejšnji
Makove kocke z jagodami in belo čokolado
Vaniljevi piškoti z odtisom slika recept naslovna
Naslednji
Vaniljevi piškoti z odtisom
Makove kocke z jagodami in belo čokolado slika naslovna recept
Prejšnji
Makove kocke z jagodami in belo čokolado
Vaniljevi piškoti z odtisom slika recept naslovna
Naslednji
Vaniljevi piškoti z odtisom

Komentiraj