Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajca L
-
100g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
3 jedilne žlice Olje
-
100g Gladka moka
-
5g Kakav v prahu
-
4g Pecilni prašek
-
Masa za ježke
-
1 Biskvit
-
170g Kremni sir Philadelphia
-
150g Kinder čokolada
-
2 jedilne žlice Sladka smetana
-
Posip
-
30g Oreo powder
Navodila
Kinder Oreo ježki so sočni, mehki in naravnost božanski. Narejeni so iz kakavovega biskvita, Kinder čokolade in kremnega sira Philadelphia. Povaljani so v Oreo powder. Posebej pa bojo navdušili vse s čokoholiško dušo. 🙂
Priprava je hitra in zelo enostavna, zato so odlična ideja za recept, ki ga lahko pripravite z otroci.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Priprava se začne s peko biskvita. Priporočam vam, da ga pečete v manjšem pekaču. Tako bo imel manj skorje in več mehke sredice. Seveda bo uspel tudi v večjem pekaču. Čas peke je v manjšem pekaču daljši, v večjem krajši. Jaz sem svojega pekla v pekaču premera 18cm, približno 20minut.
Kot rečeno je maso pred oblikovanjem treba dobro ohladiti. Masa je v začetku zelo mehka in “pocasta”. V hladilniku se bo Kinder čokolada v masi strdila in poskrbela, da bo masa postala kompaktna in primerna za oblikovanje. Čas hlajenja je načeloma 4ure. Če bo masa še vedno lepljiva jo po potrebi hladite dlje. Maso lahko pripravite tudi dan prej in jo v kroglice oblikujete naslednji dan.
Za posip sem uporabila mlete Oreo piškote, ki jih najdete pod imenom Oreo powder. Uporabite lahko tudi Oreo piškote, ki jih zmeljete sami doma. Pomembno je le, da so piškoti res drobno zmleti, ker se večji koščki slabše oprimejo kroglic.
Količine v receptu zadostujejo za 12 Kinder Oreo ježkov teže 45g.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se do konca ohladi. Nato ga z možem nežno odstranimo od roba, vzamemo iz pekača in z njega ostranimo papir za peko. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo mase, oblikovanje in hlajenjePopolnoma ohlajen biskvit zmeljemo v blenderju ali sekljalniku. Lahko ga zdrobite tudi na roke. a je masa veliko lepša, če je biskvit zmlet. |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Ohlajene kroglice postrežemo. |