0 0
Čokoladna torta z gozdnimi sadeži

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca L
70g Sladkor
2 jedilne žlice Olje
30g Gladka moka
20g Ostra moka
15g Kakav v prahu
Mousse iz mlečne čokolade
290g Mlečna čokolada
50g Čokolada za kuhanje
2.5dl Sladka smetana
Disk
200g Gozdni sadeži
30g Sladkor
1 jedilna žlica Limonin sok
4 Listi želatine
Mousse iz gozdnih sadežev
250g Gozdni sadeži
60g Sladkor
5 Listi želatine
2.5dl Sladka smetana

Čokoladna torta z gozdnimi sadeži

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Mousse iz mlečne čokolade

  • Disk

  • Mousse iz gozdnih sadežev

Navodila

Deli

Če iščete recept za odlično sadno- čokoladno tortico, potem je čokoladna torta z gozdnimi sadeži popolna izbira. Je mehka, sočna, puhasto- kremasta in osvežilna.

Sestavljajo jo štiri plasti božanskih okusov. Podložena je s sočnim kakavovim biskvitom. Naslednja plast je narejena iz puhastega mlečno čokoladnega moussa. V sredini je tanek disk iz gozdnih sadežev, ki poudari sadni okus. Na vrhu jo zaključuje mehek mousse iz gozdih sadežev.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Za pripravo lahko uporabite katero koli mlečno čokolado. Jaz sem uporabila kar navadno mlečno Milko. Med hlajenjem se ne ustrašite, ker se mlečno čokoladni mousse strjuje dlje časa kot kreme z želatino.

Za disk in kremo sem uporabila zamrznjene gozdne sadeže Natureta. Za moj okus so daleč najboljši. Mešanica sadja je uravnotežena, vsebuje pa jagode, maline, borovnice in robide. Pripravite ju lahko tudi s svežim sadjem ali katero drugo mešanico zamrznjenih gozdnih sadežev. Svetujem pa vam, da tortice ne pripravljate z mešanicami gozdnih sadežev, ki vsebujejo ribez saj ta torto pretirano zakisa in zagreni. Ribez vsebujejo zamrznjeni gozdni sadeži iz Hoferja in tisti znamke Ledo. Najbrž še kateri drugi, zagotovo pa vem za ti dve. Če Naturetinih sadežev ne morete kupiti vam priporočam, da za kremo in disk raje naredite svojo mešanico gozdnih sadežev tako, da med seboj zmešate 3 enako velike deleže jagod, malin in borovnic. V tem primeru sadju dodajte 1-2 lista želatine več kot v receptu.

Če vas motijo peške in koščki sadja v disku in kremi, lahko kuhano sadje pred vmešavanjem želatine tudi precedite čez cedilo. V tem primeru dodajte približno 20g sadja več kot v receptu. 🙂

Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Čokoladna torta z gozdnimi sadeži je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Ker pogosto opažam, da se večina "zaleti" v branje navodil preden preberete uvod v recept je to le spodbuda, da pred začetkom priprave preberete tudi zgornji opis recepta saj pogosto vsebuje pomembne podatke, trike in nasvete, ki so ključni za uspešno pripravo sladice.

2
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor penast stepamo približno 5minut, da jajca penasto narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj gladko moko, ostro moko in kakav.

3
Končano

Stepenim jajcem najprej primešamo olje. Nato v jajca čez cedilo presejemo se mešanico suhih sestavin. Ročno narahlo zmešamo, da dobimo enakomerno vmešano, gladko puhasto maso.

4
Končano

Tortni pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso. Maso enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo na 180°približno 15minut.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo moussa iz mlečne čokolade

Sladko smetano stepemo do čvrstega. Preden jo vmešamo v čokolado naj stepena smetana stoji približno 5-10 minut na sobni temperaturi, da ne bo čisto hladna.

7
Končano

Obe čokoladi skupaj raztopimo nad soparo in ju prelijemo v skledo.

8
Končano

K vroči čokoladi takoj primešamo stepeno sladko smetano. Najprej jo vmešamo ročno kolikor gre, nato jo !na hitro! premiksamo, da dobimo gladko penasto kremo.

9
Končano

Navodila za pripravo diska

Gozdne sadeže zmeljemo v pire. Prestavimo jih v kozico, jim primešamo še sladkor in limonin sok ter segrevamo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Odstavimo in primešamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine.

10
Končano

Tortni obod, ki je 4 cm manjšega premera kot obod za torto spodaj in ob robu obložimo s prozorno folijo za živila. Ob spodnjem robu folijo zatesnimo. Sama to najraje storim tako, da folijo ob robu dobro zmečkam skupaj in jo dodatno zatesnim še z elastiko.

11
Končano

Pire prelijemo v obod in ga hladimo v hladilniku približno 1 uro oz. toliko časa, da popolnoma želira.

12
Končano

Navodila za pripravo moussa iz gozdnih sadežev

Gozdne sadeže zmeljemo v pire. Prelijemo v kozico, dodamo sladkor in segrejemo na štedilniku da se sladkor raztopi. Primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine in pustimo, da se pire na sobni temperaturi ohladi. Na otip mora biti hladen vendar še vedno tekoč.

13
Končano

Sladko smetano stepemo do čvrstega, prilijemo ji ohlajen pire gozdnih sadežev in ga ročno vmešamo, da dobimo enakomerno penasto kremo.

14
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo. Vanj položimo ohlajen biskvit in ga namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (približno 80ml-1dl vode in 1 čajna žlička sladkorja).

15
Končano

Na biskvit vlijemo še topel mousse iz mlečne čokolade, ga enakomerno razporedimo po biskvitu in hladimo v hladilniku dokler se mousse ne strdi. Čokolada se hladi malce dlje časa kot želatina zato bodite pri hlajenju potrpežljivi.

16
Končano

Želiran disk z nožem previdno odstranimo od roba ga skupaj s folijo vzamemo iz pekača. Obrnemo ga okrog na ohlajen čokoladni mousse in previdno odstranimo folijo.

17
Končano

Prelijemo z moussem iz gozdnih sadežev ter čim bolj poravnamo.

18
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo.

19
Končano

Ohlajeni tortici odstranimo pekač in acetatno folijo. Po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Karamelna torta z višnjami in pomarančo recept naslovna slika
Prejšnji
Karamelna torta z višnjami in pomarančo
Sočna makova potica recept naslovna slika
Naslednji
Sočna makova potica
Karamelna torta z višnjami in pomarančo recept naslovna slika
Prejšnji
Karamelna torta z višnjami in pomarančo
Sočna makova potica recept naslovna slika
Naslednji
Sočna makova potica

Komentiraj