Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajca L
-
70g Sladkor
-
2 jedilne žlice Olje
-
30g Gladka moka
-
20g Ostra moka
-
15g Kakav v prahu
-
Mousse iz mlečne čokolade
-
290g Mlečna čokolada
-
50g Čokolada za kuhanje
-
2.5dl Sladka smetana
-
Disk
-
200g Gozdni sadeži
-
30g Sladkor
-
1 jedilna žlica Limonin sok
-
4 Listi želatine
-
Mousse iz gozdnih sadežev
-
250g Gozdni sadeži
-
60g Sladkor
-
5 Listi želatine
-
2.5dl Sladka smetana
Navodila
Če iščete recept za odlično sadno- čokoladno tortico, potem je čokoladna torta z gozdnimi sadeži popolna izbira. Je mehka, sočna, puhasto- kremasta in osvežilna.
Sestavljajo jo štiri plasti božanskih okusov. Podložena je s sočnim kakavovim biskvitom. Naslednja plast je narejena iz puhastega mlečno čokoladnega moussa. V sredini je tanek disk iz gozdnih sadežev, ki poudari sadni okus. Na vrhu jo zaključuje mehek mousse iz gozdih sadežev.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Za pripravo lahko uporabite katero koli mlečno čokolado. Jaz sem uporabila kar navadno mlečno Milko. Med hlajenjem se ne ustrašite, ker se mlečno čokoladni mousse strjuje dlje časa kot kreme z želatino.
Za disk in kremo sem uporabila zamrznjene gozdne sadeže Natureta. Za moj okus so daleč najboljši. Mešanica sadja je uravnotežena, vsebuje pa jagode, maline, borovnice in robide. Pripravite ju lahko tudi s svežim sadjem ali katero drugo mešanico zamrznjenih gozdnih sadežev. Svetujem pa vam, da tortice ne pripravljate z mešanicami gozdnih sadežev, ki vsebujejo ribez saj ta torto pretirano zakisa in zagreni. Ribez vsebujejo zamrznjeni gozdni sadeži iz Hoferja in tisti znamke Ledo. Najbrž še kateri drugi, zagotovo pa vem za ti dve. Če Naturetinih sadežev ne morete kupiti vam priporočam, da za kremo in disk raje naredite svojo mešanico gozdnih sadežev tako, da med seboj zmešate 3 enako velike deleže jagod, malin in borovnic. V tem primeru sadju dodajte 1-2 lista želatine več kot v receptu.
Če vas motijo peške in koščki sadja v disku in kremi, lahko kuhano sadje pred vmešavanjem želatine tudi precedite čez cedilo. V tem primeru dodajte približno 20g sadja več kot v receptu. 🙂
Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Čokoladna torta z gozdnimi sadeži je visoka 7cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Ker pogosto opažam, da se večina "zaleti" v branje navodil preden preberete uvod v recept je to le spodbuda, da pred začetkom priprave preberete tudi zgornji opis recepta saj pogosto vsebuje pomembne podatke, trike in nasvete, ki so ključni za uspešno pripravo sladice. |
2
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo moussa iz mlečne čokolade |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo diska |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Navodila za pripravo moussa iz gozdnih sadežev |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
15
Končano
|
|
16
Končano
|
|
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
19
Končano
|
Ohlajeni tortici odstranimo pekač in acetatno folijo. Po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |