1 0
Lešnikovi piškoti z Nutello

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
240g Maslo sobne temperature
140g Sladkor v prahu
1 Jajca
1 Rumenjaki
400g Gladka moka
100g Mleti lešniki
1 Pecilni prašek
Nadev
150-200g Nutella

Lešnikovi piškoti z Nutello

Za 60 srednje velikih piškotov

  • Sestavine za 60 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Lešnikovi piškoti z Nutello so naravnost božanski. Sicer nisem ljubiteljica piškotov, pri hrustanju teh se pa ne znam ustavit.

So krhki, masleni, imajo izrazit okus po lešnikih in se topijo v ustih. Piko na i jim doda Nutella v sredini.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU

Za pripravo lahko uporabite fino ali bolj grobo mlete lešnike. Testo s fino mletimi lešniki je bolj gladko.

Ker so piškotki zelo delikatne strukture, bodite pri peki pazljivi na temperaturo in čas peke. Pri visokih temperaturah hitro zagorijo. Če vaša pečica peče bolj naglo, vam priporočam, da zmanjšate temperaturo in po potrebi čas peke podaljšate.

Vse kar morate vedeti o peki piškotov si lahko preberete v mojem članku o piškotih, ki ga najdete TUKAJ.

Recept je primeren za 120 polovičk oz. 60 srednje velikih piškotov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo

Vse sestavine zmešamo skupaj v gladko in enakomerno testo.

2
Končano

Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 2 uri.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 2-3mm debelo.

4
Končano

Z modelčki za piškote izrežemo polovico piškotov brez luknjice in polovico z luknjico.

5
Končano

Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 3cm. Piškoti med peko narastejo, zato jih zlagajte bolj narazen.

6
Končano

Piškote pečemo na 175° 8-9minut. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

7
Končano

Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo v pekaču, da se ohladijo (topli so zelo mehki in se drobijo). Ohlajene vzamemo iz pekača.

8
Končano

Na popolnoma ohlajene piškote brez luknjice nanesemo Nutello. Prekrijemo jih s piškoti z luknjico in narahlo pritisnemo skupaj.

admin

Cimetove zvezdice z belo Linolado recept naslovna slika
Prejšnji
Cimetove zvezdice z belo Linolado
Medenjaki in royal icing naslovna slika recept
Naslednji
Medenjaki in royal icing
Cimetove zvezdice z belo Linolado recept naslovna slika
Prejšnji
Cimetove zvezdice z belo Linolado
Medenjaki in royal icing naslovna slika recept
Naslednji
Medenjaki in royal icing

Komentiraj