0 0
Cimetove zvezdice z belo Linolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
160g Maslo sobne temperature
160g Sladkor v prahu
2 Jajca L
490g Ostra moka
5g Cimet v prahu
0.5 Pecilni prašek
Nadev
150g LinoLada Milk

Cimetove zvezdice z belo Linolado

  • Sestavine za 70 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Cimetove zvezdice z belo Linolado so krhke, hrustljave in praznično dišeče.

Vonj cimeta bo ob peki zapolnil vsak kotiček stanovanja. Tudi okus je cimetno prazničen. Dopolnjuje ga Linolada Milk v sredini, ki zvezdice dodatno posladka.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Testo je namenoma nekoliko trše, zato se nikar ne ustrašite. Če po hlajenju opazite, da je pretrdo za valjanje ga nekaj minut pustite zunaj hladilnika, da malce odpusti.

Zaradi trše strukture testa so pečene cimetove zvezdice hrustljave, vendar niso trde. Na sobni temperaturi na odkritem krožniku ohranijo hrustljavost tudi do enega tedna. Ravno zato so cimetove zvezdice super piškotki, ki med prazniki polepšajo mizo in z rahlim vonjem po cimetu vzdržujejo praznično vzdušje. 🙂

Vse kar morate vedeti o peki piškotov si lahko preberete v mojem članku o piškotih, ki ga najdete TUKAJ.

Recept je primeren za 140 polovičk oz. približno 70 majhnih piškotkov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo

Vse sestavine najprej ročno zgnetemo skupaj, da se sprimejo. Nato jih z električnim mešalnikom še dodatno premešamo, da dobimo enakomerno vmešano testo. Testo je nekoliko trše.

2
Končano

Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 45min.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 2mm debelo.

4
Končano

Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez.

5
Končano

Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 1,5cm.

6
Končano

Pečemo 8-9min na 180°. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa rahlo zagoreli.

7
Končano

Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača.

8
Končano

Na ohlajene piškote brez luknjice nanesemo Linolado Milk in jih prekrijemo s piškoti brez luknjice. Narahlo pritisnemo skupaj.

admin

Piškoti s kokosom in jagodno marmelado so krhki, hrustljavi in hitro pripravlj
Prejšnji
Piškoti s kokosom in jagodno marmelado
Lešnikovi piškoti z Nutello naslovna slika recept
Naslednji
Lešnikovi piškoti z Nutello
Piškoti s kokosom in jagodno marmelado so krhki, hrustljavi in hitro pripravlj
Prejšnji
Piškoti s kokosom in jagodno marmelado
Lešnikovi piškoti z Nutello naslovna slika recept
Naslednji
Lešnikovi piškoti z Nutello

Komentiraj