0 0
Jagodne Oreo kocke brez peke

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Oreo podlaga
400g Oreo powder
200g Maslo
Sadje
400g (približno) Jagode
Oreo krema
500g Mascarpone
100g Sladkor v prahu
10g Burbon vanilija sladkor
0.5 vrečke Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
120g Oreo crumbs https://www.spar.si/online/mleti-keksi-oreo-300g/p/573396?utm_source=pelicious&utm_medium=product&utm_campaign=pelicious.si
4dl Sladka smetana
Jagodni mousse
320g Jagode
60g Sladkor
6 Listi želatine
2dl Sladka smetana
Posip
50g Oreo powder

Jagodne Oreo kocke brez peke

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Oreo podlaga

  • Sadje

  • Oreo krema

  • Jagodni mousse

  • Posip

Navodila

Deli

Jagodne Oreo kocke brez peke so tako božanske, da so si prislužile mesto pri vrhu mojih najljubših sladic. So lahke, puhaste in osvežilne. Jagode, vanilija in Oreo piškoti skupaj ustvarijo popolno kombinacijo okusov.

Podložene so s podlago iz mletih Oreo piškotov. Na njih je plast svežih jagod, premazanih z vaniljevo Oreo kremo. Na vrhu je še dodatna plast jagodnega okusa v obliki moussa. Vse skupaj je za piko na i posuto še z mletimi Oreo piškoti.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Jagodne Oreo kocke brez peke so sicer zelo hitro in enostavno pripravljene. Za pripravo sem uporabila dve vrsti Oreo piškotov- Oreo powder in Oreo crumbs. Oboje najdete v vseh bolje založenih trgovinah. Uporabite lahko tudi navadne Oreo piškote in jih zmeljete sami. V tem primeru zmanjšajte količino sladkorja v kremi, saj Oreo powder in crumbs ne vsebujejo nadeva, ki je v sredini Oreo piškotov. Kremo s celimi Oreo piškoti bo nadev iz piškotov že nekoliko posladkal.

V Oreo kremi je tudi burbon vanilija sladkor. Nadomestite ga lahko z vanilijevo pasto ali postrgano sredico vanilijevega stroka.

Količina jagod, ki jih potrebujete za prekritje dna pekača je okvirna in zelo odvisna od velikosti jagod.

V spodnjih navodilih za pripravo sem opisala dva načina premazovanja jagod z Oreo kremo. Izberite način, ki vam najbolj odgovarja. Jagode lahko zložite na piškotno podlago in nato nanje nanesete kremo tako, da bo ta zapolnila luknjice med jagodami. Druga možnost je, da podlago najprej premažete z delom kreme, vanjo jagode potisnete do dna in nato premažete s preostalo kremo.  Tudi sama bi se raje odločila za drugi način (potiskanje jagod v kremo). A sem že začela s premazovanjem, ko sem ugotovila, da mi “lepljenje” jagod za kremo povzroča nekoliko težav.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 30x20cm oz 20 kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo Oreo podlage

Oreo powder stresemo v skledo.

2
Končano

Maslo raztopimo na štedilniku.

3
Končano

Oreo powder prelijemo z raztopljenim maslom. Zmešamo, da se maslo dobro vmeša z vsemi piškoti.

4
Končano

Navodila za pripravo jagod

Jagode operemo, odrežemo peclje in jih prerežemo na polovičke. Po potrebi posladkamo s sladkorjem v prahu.

5
Končano

Navodila za pripravo Oreo kreme

Mascarpone, sladkor v prahu in burbon vanilijev sladkor zmešamo skupaj.

6
Končano

Dodamo instant želatino in stepamo, da se krema strdi.

7
Končano

Ročno vmešamo še Oreo crumbs.

8
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo narahlo ročno vmešamo v Oreo kremo.

9
Končano

Navodila za pripravo jagodnega moussa

Jagode zmeljemo v pire.

10
Končano

Jagodni pire prelijemo v kozico, vmešamo sladkor in segrevamo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pire pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Preden mu vmešate sladko smetano mora biti pire na otip hladen in še vedno tekoč.

11
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Ročno jo narahlo primešamo k ohlajenemu jagodnemu pireju.

12
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Zmes za Oreo podlago stresemo v pekač. Enakomerno razporedimo po pekaču in trdno poteptamo na dno. Pri teptanju podlage si lahko pomagate s kozarcem, ki ima ravno dno. Hladimo v hladilniku 15minut.

13
Končano

Na ohlajeno Oreo podlago eno zraven druge zložimo polovičke jagod.

14
Končano

Oreo kremo zajemamo z lopatko in jo v več kupčkih v z lopatko potisnemo v jagode. Pri tem se izogibajte gibov levo in desno, da se jagode ne premaknejo ali dvignejo za lopatko. Ko so s kepicami kreme prekrite vse jagode dodamo preostanek kreme in jo čim bolj ravno razmažemo po pekaču.

15
Končano

Dodatno: Če niste vešči mazanja lahko piškotno dno najprej namažete s približno četrtino kreme, jagode nato s prsti potisnete v kremo do dna in jih nato premažete s preostankom kreme. :)

16
Končano

Hladimo v hladilniku približno 20minut.

17
Končano

Ohlajeno Oreo kremo prelijemo z jagodnim moussem in ga enakomerno razlijemo po pekaču.

18
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo.

19
Končano

Ohlajeno sladico čez cedilo posujemo z mletimi Oreo piškoti.

20
Končano

Razrežemo, po želji okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Rum čokos kocke brez peke slika recept
Prejšnji
Rum čokos kocke brez peke
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado
Rum čokos kocke brez peke slika recept
Prejšnji
Rum čokos kocke brez peke
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado

Komentiraj