Sestavine
-
Oreo podlaga
-
400g Oreo powder
-
200g Maslo
-
Sadje
-
400g (približno) Jagode
-
Oreo krema
-
500g Mascarpone
-
100g Sladkor v prahu
-
10g Burbon vanilija sladkor
-
0.5 vrečke Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
120g Oreo crumbshttps://www.spar.si/online/mleti-keksi-oreo-300g/p/573396?utm_source=pelicious&utm_medium=product&utm_campaign=pelicious.si
-
4dl Sladka smetana
-
Jagodni mousse
-
320g Jagode
-
60g Sladkor
-
6 Listi želatine
-
2dl Sladka smetana
-
Posip
-
50g Oreo powder
Navodila
Jagodne Oreo kocke brez peke so tako božanske, da so si prislužile mesto pri vrhu mojih najljubših sladic. So lahke, puhaste in osvežilne. Jagode, vanilija in Oreo piškoti skupaj ustvarijo popolno kombinacijo okusov.
Podložene so s podlago iz mletih Oreo piškotov. Na njih je plast svežih jagod, premazanih z vaniljevo Oreo kremo. Na vrhu je še dodatna plast jagodnega okusa v obliki moussa. Vse skupaj je za piko na i posuto še z mletimi Oreo piškoti.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Jagodne Oreo kocke brez peke so sicer zelo hitro in enostavno pripravljene. Za pripravo sem uporabila dve vrsti Oreo piškotov- Oreo powder in Oreo crumbs. Oboje najdete v vseh bolje založenih trgovinah. Uporabite lahko tudi navadne Oreo piškote in jih zmeljete sami. V tem primeru zmanjšajte količino sladkorja v kremi, saj Oreo powder in crumbs ne vsebujejo nadeva, ki je v sredini Oreo piškotov. Kremo s celimi Oreo piškoti bo nadev iz piškotov že nekoliko posladkal.
V Oreo kremi je tudi burbon vanilija sladkor. Nadomestite ga lahko z vanilijevo pasto ali postrgano sredico vanilijevega stroka.
Količina jagod, ki jih potrebujete za prekritje dna pekača je okvirna in zelo odvisna od velikosti jagod.
V spodnjih navodilih za pripravo sem opisala dva načina premazovanja jagod z Oreo kremo. Izberite način, ki vam najbolj odgovarja. Jagode lahko zložite na piškotno podlago in nato nanje nanesete kremo tako, da bo ta zapolnila luknjice med jagodami. Druga možnost je, da podlago najprej premažete z delom kreme, vanjo jagode potisnete do dna in nato premažete s preostalo kremo. Tudi sama bi se raje odločila za drugi način (potiskanje jagod v kremo). A sem že začela s premazovanjem, ko sem ugotovila, da mi “lepljenje” jagod za kremo povzroča nekoliko težav.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 30x20cm oz 20 kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo Oreo podlageOreo powder stresemo v skledo. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Navodila za pripravo jagod |
5
Končano
|
Navodila za pripravo Oreo kreme |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo jagodnega moussaJagode zmeljemo v pire. |
10
Končano
|
Jagodni pire prelijemo v kozico, vmešamo sladkor in segrevamo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pire pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Preden mu vmešate sladko smetano mora biti pire na otip hladen in še vedno tekoč. |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Dodatno: Če niste vešči mazanja lahko piškotno dno najprej namažete s približno četrtino kreme, jagode nato s prsti potisnete v kremo do dna in jih nato premažete s preostankom kreme. :) |
16
Končano
|
Hladimo v hladilniku približno 20minut. |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
19
Končano
|
|
20
Končano
|
Razrežemo, po želji okrasimo in postrežemo. |