Sestavine
-
Biskvit
-
5 Jajca L
-
110g Sladkor
-
80g Gladka moka
-
60g Mleti lešniki
-
10g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
-
3 jedilne žlice Mleko
-
2 jedilne žlice Olje
-
0.5 Pecilni prašek
-
Krema
-
320g Mascarpone
-
280g Nutella
Navodila
Lešnikovo Nutellina rolada je mehka, in hitro pripravljena sladica božanskga okusa. Sestavljena iz puhastega lešnikovega biskvita in Nutelline kreme. Kljub temu, da vsebuje malo večjo količino Nutelle, ni pretirano sladka.
Sicer je zelo enostavna za pripravo. Nekoliko nežnosti je potrebne le pri pripravi biskvita. Ta je pripravljen tako, da med seboj zmešamo stepene beljake in ne stepene rumenjake. Rezultat takega postopka priprave je lahek in prožen biskvit, ki ostane sočen dlje časa. Pri pripravi biskvita je zato pomembno, da ostale sestavine v beljakov sneg vmešavamo ročno z metlico in vedno s krožnimi gibi. Tako vmešane sestavine ne bodo povzročile posedanja beljakov.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 38x38cm oz. za približno 15 kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Pečemo približno 10-13min na 180°. |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Navodila za pripravo kreme |
13
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |