0 0
Lešnikovo Nutellina rolada

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
5 Jajca L
110g Sladkor
80g Gladka moka
60g Mleti lešniki
10g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
3 jedilne žlice Mleko
2 jedilne žlice Olje
0.5 Pecilni prašek
Krema
320g Mascarpone
280g Nutella

Lešnikovo Nutellina rolada

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Krema

Navodila

Deli

Lešnikovo Nutellina rolada je mehka, in hitro pripravljena sladica božanskga okusa. Sestavljena iz puhastega lešnikovega biskvita in Nutelline kreme. Kljub temu, da vsebuje malo večjo količino Nutelle, ni pretirano sladka.

Sicer je zelo enostavna za pripravo. Nekoliko nežnosti je potrebne le pri pripravi biskvita. Ta je pripravljen tako, da med seboj zmešamo stepene beljake in ne stepene rumenjake. Rezultat takega postopka priprave je lahek in prožen biskvit, ki ostane sočen dlje časa. Pri pripravi biskvita je zato pomembno, da ostale sestavine v beljakov sneg vmešavamo ročno z metlico in vedno s krožnimi gibi. Tako vmešane sestavine ne bodo povzročile posedanja beljakov.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 38x38cm oz. za približno 15 kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake ločimo od beljakov.

2
Končano

Beljake s sladkorjem stepemo v srednje čvrst sneg. Sneg je prave strukture takrat, ko je mazljiv (ne pretrd in ne premehek) in na metlicah oblikuje vršičke, ki ob tresenju še vedno bingljajo.

3
Končano

V ločeni posodi z vilico (kot, če bi pripravljali jajčno omleto) vmešamo rumenjake, mleko in olje. Rumenjaki se ne smejo speniti.

4
Končano

V tretji posodi zmešamo skupaj moko, škrob in pecilni prašek.

5
Končano

V beljakov sneg čez cedilo presejemo mešanico moke, škroba in pecilnega praška.

6
Končano

S krožnimi gibi z metlico narahlo ročno vmešamo do gladkega.

7
Končano

Nato dodamo mlete lešnike in zopet narahlo ročno vmešamo s krožnimi gibi.

8
Končano

Na koncu prilijemo še mešanico rumejakov, olja in mleka ter zopet narahlo ročno vmešamo, da nastane lahka, penasta in enakomerno vmešana biskvitna masa.

9
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno raznesemo po pekaču.

10
Končano

Pečemo približno 10-13min na 180°.

11
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Z ohlajenega biskvita nežno odstranimo papir za peko.

12
Končano

Navodila za pripravo kreme

Mascarpone in Nutello ročno zmešamo skupaj.

13
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit čim bolj enakomerno premažemo s kremo.

14
Končano

Rolado zvijemo. Zvito rolado tesno ovijemo v prozorno folijo in jo hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

15
Končano

Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Torta čoko stracciatella recept naslovna slika
Prejšnji
Torta čoko stracciatella
Čokoladno malinova torta naslovna slika recept
Naslednji
Čokoladno malinova torta
Torta čoko stracciatella recept naslovna slika
Prejšnji
Torta čoko stracciatella
Čokoladno malinova torta naslovna slika recept
Naslednji
Čokoladno malinova torta

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here