0 0
Čokoladna potica

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
600g Gladke moke
40g Kvasa
150g Sladkorja
4 Rumenjaki
130g Masla Sobne temperature
2,5dl Mlačnega mleka
1 jedilna žlica Ruma
Čokoladni nadev
150g Masla
200g Gladke moke
5dl Mleka
200g Sladkorja
250g Čokolade za kuhanje
10g Kakava v prahu

Čokoladna potica

za 2 štručki dolžine 30cm

  • Sestavine za 2 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Čokoladni nadev

Navodila

Deli

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine zmešamo skupaj v gladko testo.
Testo je malce bolj mokro, a se mora odlepiti od posode.

2
Končano

Testo pokrijemo s krpo in ga pustimo počivati v toplem prostoru 45min.

3
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega nadeva

Za pripravo nadeva vam priporočam uporabo višje posode, ker bo sicer med miksanjem krema škropila naokrog.

4
Končano

Na zmernem ognju stopimo maslo.

5
Končano

Stopljenemu maslu dodamo moko in jo malce prepražimo. Moka ne sme dobiti zlate barve.

6
Končano

Vlijemo mleko in z električnim mešalnikom miksamo približno 3 minute, da krema postane gosta in gladka.

7
Končano

Odstavimo z ognja in v vročo kremo z električnim mešalnikom primešamo sladkor, kakav in na manjše koščke narezano čokolado.

8
Končano

Kremo pustimo, da se ohladi.

9
Končano

Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežba

Testo premesimo na pomokani površini in ga razdelimo na 2 enako velika dela.

10
Končano

Oba dela testa razvaljamo na velikost 30x30cm. Testo naj bo debelo 5mm.

11
Končano

Vsako polovico testa premažemo s polovico nadeva in jo zavijemo v štručko.

12
Končano

Štručki položimo eno zraven druge v z maslom obmazan pekač in ju na večih mestih prepikamo..

13
Končano

Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 1uro 30min.

14
Končano

Pred peko štručki premažemo z razžvrkljanim jajcem.

15
Končano

Pečemo na 180° brez ventilacije. Po 10ih minutah peke potici pokrijemo z alu- folijo.
Pečemo 1uro in 15min. Čas peke po potrebi prilagodimo količini in velikosti pekača.

16
Končano

S pečene potice snamemo folijo in jo pustimo 10 minut v pekaču. Nato jo z nožem odstranimo od roba in jo vzamemo iz pekača ter zavijemo v krpo, da se ohladi.

17
Končano

Ohlajeno potico narežemo in postrežemo.

admin

Prejšnji
Enkrat pečeno pecivo
torta s čokoladnimi jajčki
Naslednji
Torta s čokoladnimi jajčki
Prejšnji
Enkrat pečeno pecivo
torta s čokoladnimi jajčki
Naslednji
Torta s čokoladnimi jajčki

Komentiraj