0 0
Piškoti s kokosom in jagodno marmelado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
130g Maslo sobne temperature
70g Sladkor v prahu
2 (75g) Beljaki
240g Gladka moka
50g Kokosova moka
0.5 Pecilni prašek
Nadev
100g Jagodna marmelada

Piškoti s kokosom in jagodno marmelado

za 40 srednje velikih piškotov

  • Sestavine za 35 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Piškoti s kokosom in jagodno marmelado so krhki, hrustljavi in hitro pripravljeni.

Piškoti imajo rahel okus po kokosu. Popestri ga okus jagodne marmelade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Testo ne vsebuje rumenjakov, zato so ti piškotki odlična ideja kako porabiti odvečne beljake, ki ostajajo po peki krofov in potic.

Okus po kokosu jim daje kokosova moka. To pred vmešavanjem v testo čim bolj drobno zmeljite v mlinčku za kavo. Drobneje mleta kokosova moka bo v piškotih pustila več okusa.

Jagodno marmelado pred nanašanjem na piškot dobro zmešajte, da postane bolj tekoča.

Piškote hranite v suhem prostoru v dobro zaprti škatli.

Piškoti s kokosom in jagodno marmelado recept slika naslovna

Testo valjajte, izrezujte in pecite čim bolj ohlajeno.

Količine v receptu zadostujejo za približno 70 polovičk oz. 35 sestavljenih srednje velikih piškotov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Kokosovo moko zmeljemo v mlinčku za kavo do čim bolj drobnega.

2
Končano

Iz vseh sestavin zamešamo gladko testo, ga sploščimo in zavijemo v prozorno folijo za živila.

3
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri.

4
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 3mm debelo.

5
Končano

Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez.

6
Končano

Piškote v razmiku 2cm polagamo na s papirjem za peko obložen pekač.

7
Končano

Pečemo na 180° približno 8-10min. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

8
Končano

Pečene piškote nekaj minut pustimo, da se nekoliko ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača.

9
Končano

Na ohlajene piškote brez luknjice nanesemo marmelado in prekrijemo s piškoti z luknjico. Narahlo pritisnemo skupaj.

admin

Vaniljevi piškoti z odtisom slika recept naslovna
Prejšnji
Vaniljevi piškoti z odtisom
Cimetove zvezdice z belo Linolado recept naslovna slika
Naslednji
Cimetove zvezdice z belo Linolado
Vaniljevi piškoti z odtisom slika recept naslovna
Prejšnji
Vaniljevi piškoti z odtisom
Cimetove zvezdice z belo Linolado recept naslovna slika
Naslednji
Cimetove zvezdice z belo Linolado

Dva Komentarja Skrij komentarje

Komentiraj