0 0
Torta z ananasom in kokosom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca
130g Sladkorja
0.5dl Limoninega soka
0.5dl Vode
160g Gladke moke
0.5 Pecilnega praška
Jogurtova krema
600g Kokosovega jogurta
250g Mascarpone sira
110g Sladkorja v prahu
1dl Sladke smetane
7 Lističev želatine
350g Ananasa iz kompota
10g Kokosove moke
Posip
100g Kokosove moke

Torta z ananasom in kokosom

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Jogurtova krema

Navodila

Deli

Torta z ananasom in kokosom je lahka, sočna in osvežujoča. Če še niste z eno nogo v poletju, potem vas bo tale tortica zagotovo popeljala vsaj do sredine julija.

Zgoraj in spodaj je sočen limonin biskvit, v sredini pa lahka krema iz kokosovega jogurta in osvežilnih koščkov ananasa.

Torta z ananasom in kokosom prevrnjena

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Recept je primeren za pekač premera 22cm oz. 15 kosov. Tortica je visoka 8cm. Če imate nižje pekače jo lahko pripravite tudi v pekaču velikosti 24cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake in rumenjake ločimo

2
Končano

Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo še limonin sok, vodo, moko in pecilni prašek ter zmešamo v gladko zmes.

4
Končano

Zmesi ročno narahlo primešamo beljakov sneg.

5
Končano

Pečete lahko cel biskvit naenkrat in ga ohlajenega razrežete na pol. Lahko pa ga pečete v dveh delih. Biskvitna masa je zelo penasta zato je biskvit potrebno enakomerno premazati po pekaču, saj se med peko ne raztopi.

6
Končano

Pečemo v namaščenem ali s peki papirjem obloženem pekaču na 180°.
Biskvit iz cele mase pečemo 25min.
Biskvit iz polovične mase pa 12min.

7
Končano

Pečen biskvit po robu z nožem narahlo odstranite od pekača in ga obrnite okrog na čisto kuhinjsko krpo. Pustite, da se popolnoma ohladi.

8
Končano

Navodila za pripravo jogurtove kreme

Lističe želatine za 10minut namočimo v hladno vodo.

9
Končano

Namočene lističe želatine nato ožamemo in jih skupaj z 1 jedilno žlico jogurta raztopimo nad paro.

10
Končano

Stopljeno želatino z jogurtom primešamo ostalemu jogurtu.

11
Končano

V jogurt vmešamo še sladkor v prahu in mascarpone.

12
Končano

V posebni posodi trdo stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo ostali kremi.

13
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo polovico biskvita. Biskvit namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo.

14
Končano

Ananas iz kompota narahlo poteptamo s papirnato brisačko in ga narežemo na koščke velikosti 2,5cm. Zložimo na biskvit enega zraven drugega. Na tanko posujemo s kokosovo moko.

15
Končano

Prelijemo s 2/3 jogurtove kreme in poravnamo.

16
Končano

Preostale koščke ananasa zložimo v krogu 2,5cm od roba do sredine, da bo v prerezu nekoliko zamaknjen od roba.

17
Končano

Prelijemo s preostankom kreme in jo poravnamo.

18
Končano

Prekrijemo z drugo polovico biskvita in jo namočimo s sladko vodo.

19
Končano

Tortico po vrhu posujemo s kokosom in po želji okrasimo.

20
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 10ur pred postrežbo.

admin

Truffle kroglice iz temne čokolade slika recept
Prejšnji
Truffle kroglice
Borovničevo breskova torta slika naslovna recept
Naslednji
Borovničevo breskova torta
Truffle kroglice iz temne čokolade slika recept
Prejšnji
Truffle kroglice
Borovničevo breskova torta slika naslovna recept
Naslednji
Borovničevo breskova torta

Komentiraj