0 0
Borovničevo breskova torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajci
40g Sladkorja
3 jedilne žlice Mrzle vode
60g Gladke moke
1 Vaniljin sladkor
0.5 Pecilnega praška
Borovničeva krema
200g Svežih ali zamrznjenih borovnic
90g Sladkorja
4 Lističe želatine
125g Mascarpone sira
1.5dl Sladke smetane
Breskova krema
320g Breskev iz kompota
0,5dl Breskovega kompota
50g Sladkorja
6 Lističev želatine
100g Mascarpone sira
1.5dl Sladke smetane
Breskov preliv
200g Breskev iz kompota
2dl Breskovega kompota
10g Sladkorja
4 Lističe želatine

Borovničevo breskova torta

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Borovničeva krema

  • Breskova krema

  • Breskov preliv

Navodila

Deli

Barvita borovničevo breskova torta ni le božansko lepa, temveč tudi osvežilna, sočna in zelo lahka.

Podložena je s sočnim biskvitom, na njem pa so plasti puhaste borovničeve in puhaste breskove kreme. Na vrhu jo krasi še breskov preliv.

Je idealna sladica za prihajajoče pozno pomladne in poletne dni.

Borovničevo breskova torta slika cela recept

Tortica je hitro pripravljena in je idealna za tiste, ki ste še neizkušeni in tiste, ki ne marate dolgih pekovskih maratonov.

Recept je razdeljen po plasteh iz katerih je borovničevo breskova torta sestavljena. Za najhitrejšo pripravo brez nepotrebnega čakanja pa vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:

  • Pokuhajte in dodajte želatino v oba pireja za kremi
  • Specite biskvit
  • Pripravite preliv
  •  Dokončajte obe kremi
  • Tortico sestavite

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Borovničevo breskova torta slika kos recept

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8kosov. Torta je visoka 7cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

NAVODILA ZA PRIPRAVO BISKVITA

Beljake in rumenjake ločimo.

2
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo še vodo, moko, vaniljin sladkor in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes. Zmesi narahlo ročno primešamo beljakov sneg.

4
Končano

Biskvit enakomerno razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču.

5
Končano

Pečemo 12 min na 180°

6
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se ohladi, nato ga vzamemo iz pekača in za 10 min obrnemo okrog na čisto kuhinjsko krpo, da se malce poravna.

7
Končano

Navodila za pripravo borovničeve kreme

Borovnice zmeljemo v pire in jih s sladkorjem pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Na otip mora biti hladno. Ne hladite pa v hladilniku saj mora ostati pire tekoč.

8
Končano

Ohlajenemu pireju primešamo mascarpone.

9
Končano

V posebni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno vmešamo v mešanico borovnic in mascarpone sira.

10
Končano

Navodila za pripravo breskove kreme

Breskve iz kompota zmeljemo v pire in jih s sladkorjem ter kompotom pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Na otip mora biti hladno. Ne hladite pa v hladilniku saj mora ostati pire tekoč.

11
Končano

Ohlajenemu pireju primešamo mascarpone.

12
Končano

V posebni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno vmešamo v mešanico breskev in mascarpone sira.

13
Končano

Navodila za pripravo breskovega preliva

Breskve iz kompota zmeljemo v pire.

14
Končano

Pire, kompot in sladkor nato pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi.

15
Končano

Primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se malce ohladi.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač za torto obložimo z acetatno folijo.

17
Končano

V pekač položimo biskvit in ga namočimo z 1dl mešanice kompota in vode (0,5dl vode, 0,5dl kompota).

18
Končano

Biskvit prelijemo z borovničevo kremo in jo poravnamo. Hladimo 10min v hladilniku.

19
Končano

Nekoliko ohlajeno borovničevo kremo nato prelijemo z breskovo kremo. Hladimo v hladilniku 10min.

20
Končano

Torto nato prelijemo še s prelivom.

21
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 7ur pred postrežbo.

22
Končano

Ohlajeno tortico po želji okrasimo, narežemo in postrežemo.

admin

Torta z ananasom in kokosom
Prejšnji
Torta z ananasom in kokosom
Kavno lešnikove rezine slika recept naslovna
Naslednji
Lešnikovo kavne rezine
Torta z ananasom in kokosom
Prejšnji
Torta z ananasom in kokosom
Kavno lešnikove rezine slika recept naslovna
Naslednji
Lešnikovo kavne rezine

Dva Komentarja Skrij komentarje

Komentiraj