0 0
Kocke mascarpone gozdiček

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca L
70g Sladkor
50g Gladka moka
10g Kakav v prahu
0.25 vrečke Pecilni prašek
Mascarpone krema
500g Mascarpone
100g Sladkor v prahu
1 jedilne žlice Vaniljeva aroma
8g Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
3dl Sladka smetana
Čokoladni mousse
75g Čokolada za kuhanje
1.5dl (za prelivanje) Sladka smetana
2 Listi želatine
2dl (za stepanje) Sladka smetana
Višnjev preliv
150g Višnje
2.5dl Višnjev kompot
35g Sladkor
5 Listi želatine

Kocke mascarpone gozdiček

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Mascarpone krema

  • Čokoladni mousse

  • Višnjev preliv

Navodila

Deli

Če ste ljubitelji vsem znane torte črni gozdiček, potem bojo tudi kocke mascarpone gozdiček prava sladica za vas.

Narejene so iz podobnih sestavin kot tortica in enako lahke, puhaste ter sočne. Dodana sta mascarpone in malo vaniljeve arome. Za razliko od tortice kocke mascarpone gozdiček ne vsebujejo celih višenj. Te so mlete in prelite čez kocke.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Podložene so s čokoladnim biskvitom, ki je nasočen s sladko rumovo vodo. Količino ruma lahko po okusu tudi povečate ali zmanjšate. Če niste ljubitelji ruma ga lahko tudi izpustite ali nadomestite s kakšnim drugim likerjem.

Klasičen smetanov nadev sem popestrila z dodatkom mascarpone sirčka. Ta poskrbi, da so kocke nebeško kremaste.

Po vrhu mascarpone kreme je plast nežnega in blagega čokoladnega moussa.

Na vrhu pa, kot že rečeno, kraljuje višnjev preliv iz mletih višenj in višnjevega kompota. Za pripravo preliva lahko uporabite tudi sveže višnje, ki jih prehodno prekuhate v vodi oz. iz njih pripravite svoj kompot. Ker so višnjevi kompoti različnih proizvajalcev različno sladki, vam priporočam, da kompot najprej poskusite in po potrebi zmanjšate ali povečate količino sladkorja.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x30cm oz. za približno 20 kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor penast stepamo približno 5minut, da jajca penasto narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj moko, pecilni prašek in kakav.

2
Končano

V jajca čez cedilo presejemo mešanico suhih sestavin. Ročno narahlo zmešamo, da dobimo enakomerno vmešano, gladko puhasto maso.

3
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso. Maso enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo na 180° približno 15- 18 minut.

4
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača.

5
Končano

Navodila za pripravo mascarpone kreme

Mascarpone, sladkor in vaniljevo aromo zmešamo skupaj. Dodamo želatino fix in stepamo, da se krema strdi.

6
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Ročno jo primešamo k preostali kremi.

7
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega moussa

Čokolado za kuhanje narežemo na čim manjše koščke in jo pretresemo v posodo.

8
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku. Tik preden zavre odstavimo in še vročo prelijemo čez narezano čokolado. Dodamo predhodno namočene iz ožete lističe želatine ter vse skupaj ročno premešamo, da se vsa želatina in čokolada popolnoma raztopita.

9
Končano

Čokoladno mešanico pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

10
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo ji ohlajeno čokoladno mešanico (na otip hladno in še vedno tekočo) ter ročno vmešamo.

11
Končano

Navodila za pripravo višnjevega preliva

Višnje ocedimo in zmeljemo. Pretresemo jih v kozico, jim prilijemo kompot in primešamo sladkor. Segrevamo na štedilniku do vretja. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

12
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit položimo na dno pekača. Biskvit nasočimo s sladko rumovo vodo (približno 1.5dl vode, 1 čajna žlička sladkorja in 1 jedilna žlica ruma).

13
Končano

Biskvit enakomerno premažemo z mascarpone kremo. Hladimo v hladilniku 5minut.

14
Končano

Mascarpone kremo prelijemo s čokoladnim moussem in ga čim bolj enakomerno razlijemo po pekaču. Hladimo v hladilniku približno 30min oz. toliko časa, da se mousse popolnoma strdi.

15
Končano

Strjen mousse prelijemo z na otip hladnim in še vedno tekočim višnjevim prelivom.

16
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

17
Končano

Ohlajeno razrežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Jesenska torta recept naslovna slika
Prejšnji
Jesenska torta
linški piškoti recept naslovna slika
Naslednji
Linški piškoti
Jesenska torta recept naslovna slika
Prejšnji
Jesenska torta
linški piškoti recept naslovna slika
Naslednji
Linški piškoti

Komentiraj