Sestavine
-
Lešnikov biskvit
-
2 Jajca L
-
60g Sladkor
-
40g Gladka moka
-
40g Mleti lešniki
-
Vaniljeva krema
-
3.5dl Mleko
-
1 Bourbon vanilija puding v prahu
-
100g Sladkor
-
2 Rumenjaki
-
3.5 Listi želatine
-
2dl Sladka smetana
-
Makov biskvit
-
2 Beljaki
-
60g Sladkor
-
30g Gladka moka
-
0.25 Pecilni prašek
-
10g Mleti mak
-
2 jedilne žlice Olje
-
Karamelni mousse
-
1dl Sladka smetana
-
100g Dulce de leche namaz
-
3 Listi želatine
-
2.5dl Sladka smetana
-
Jabolčni preliv
-
4 jedilne žlice Limonin sok
-
130g Očiščena in razkoščičena jabolka
-
1 Vaniljin sladkor
-
10g Sladkor
-
2.5dl Voda
-
3.5 Listi želatine
Navodila
Jesenska torta je polna tistih pravih sezonskih okusov.
Lešniki, rum, vanilja, mak, karamela in jabolka se povezujejo v popolno sladico, ki se ob hladnih jesenskih večerih usede naravnost v srce.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Podložena je z lešnikovim biskvitom, nasočenim z aromatično sladko rumovo vodo.
Sledi plast vaniljeve kreme, pripravljene s pudingom burbonske vanilje. Za bolj kremasto strukturo pa poskrbijo dodani rumenjaki.
Sledi plast nežnega in puhastega beljakovega biskvita z makom. Ta biskvit je že sam po sebi zelo mehak in sočen, zato ga v torti nisem posebej nasočila. Sicer ga po želji lahko tudi nasočite s sladko vodo, jabolčnim kompotom ali rumovo sladko vodo.
Makov biskvit je oblit in prelit s karamelnim moussem. Za popoln karamelni okus poskrbi Dulce de leche namaz.
Na vrhu tortice je še preliv s koščki jabolk. Ker so jabolka namočena v limoninem soku, ne potemnijo. Preliv pa ohrani lepo rumeno- zeleno barvo. Za pripravo preliva lahko uporabite katero koli vrsto jabolk. Sama sem ga pripravila z jabolki zlati delišes. Kot pri vseh receptih s svežim sadjem vam tudi tokrat svetujem, da jabolka poskusite in po potrebi prilagodite količino sladkorja v receptu.
Količine v receptu zadostujejo za tortico premera 20cm oz. 8 kosov. Jesenska torta je visoka 8cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo lešnikovega biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Navodila za pripravo vaniljeve kreme |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Navodila za pripravo makovega biskvita |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
|
17
Končano
|
Pečemo na 180° približno 15min. |
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Navodila za pripravo karamelnega moussa |
20
Končano
|
|
21
Končano
|
|
22
Končano
|
Navodila za pripravo jabolčnega preliva |
23
Končano
|
|
24
Končano
|
|
25
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
26
Končano
|
|
27
Končano
|
|
28
Končano
|
|
29
Končano
|
Tortico hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
30
Končano
|
Z ohlajene torte odstranimo obod pekača in acetatno folijo. Po želji še okrasimo. |
31
Končano
|
Razrežemo in postrežemo. |
Dva Komentarja Skrij komentarje
Pozdravljeni, kaj lahko dam namesto karamelnega mussa? Hvala
Dulce de leche lahko nadomestite z Nutello, Linolado ali kakšnim drugim namazom 🙂