1 0
Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Cupcake masa
60ml Olje
120ml Mleko
1 Jajca
120g Sladkor
2 Vaniljin sladkor
160g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
60ml Voda
Pomarančni nadev
3dl Sveže stisnjen pomarančni sok
30g Sladkor
3.5 Listi želatine
Čokoladna krema
450g Čokolada za kuhanje
4dl Sladka smetana
150g Mascarpone

Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes

  • Sestavine za 17 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Cupcake masa

  • Pomarančni nadev

  • Čokoladna krema

Navodila

Deli

Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes so sočni, mehkii in nebeško dobri.

Sestavljeni so iz mehkega in sočnega cupcake testa, polnjeni s pomarančnim nadevom, na vrhu pa jih krasi še temna čokoladna krema.

Masa za testo je narejena na osnovi olja, pečeni cupcakesi ostanejo mehki in sočni tudi do 3 dni. Svežino lahko nekoliko podaljšate, če jih v hladilniku hranite zaprte v škatlo.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik)

in FACEBOOKU(klik)

Masa za cupcakse je zelo občutljiva na temperaturo. Med peko na previsokih temperaturah zavre, zato je pečena polna luknjic in na sredini izrazito dvignjena.

Za rahlo, enakomerno pečeno testo prave oblike cupcakse pecite pri temperaturah 160°-175°. Žal ima vsaka pečica svojo “pamet”. 🙂 Če imate pečico z močnejšimi grelci jih raje pecite na temperaturi 160° (ali po potrebi še nižji). Če vaša pečica peče bolj umirjeno pa jih lahko pečete tudi na temperaturi do 175°.

V primeru, da niste prepričani glede moči vaše pečice vam priporočam, da za test najprej v modelu spečete en sam cupcake. Na podlagi tega pa se nato odločite za višjo oz. nižjo temperaturo in pravi čas peke.

Kot vodilo- moja pečica peče bolj umirjeno zato sem jih pekla na 165° približno 23minut.

Pečeni cupcakesi morajo biti zgoraj rahlo zaobljeni in gladki (glej sliko spodaj v koraku št. 6). Več o cupcakesih lahko preberete v članku TUKAJ.

Recept je primeren za 17 cupcakesov navadne velikosti ali za približno 35 mini cupcakesov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo cupcake mase

Olje, mleko, jajca, vaniljin sladkor in sladkor na hitro zmešamo skupaj.

2
Končano

Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in primešamo k mešanici olja, mleka jajc in sladkorja.

3
Končano

Ko je zmes enakomerna ji ročno primešamo še vodo. Masa mora biti redka in brez grudic.

4
Končano

Pekač za mafine obložimo s papirčki. Vanje do malo čez polovico nalijemo cupcake maso.

5
Končano

Pečemo na 160-175° približno 20-25minut. Kako določiti pravo temperaturo peke preberite zgoraj v opisu recepta!

6
Končano

Pečene cupcake vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

7
Končano

Navodila za pripravo pomarančnega nadeva

Pomarančne operemo, prerežemo na pol in ožamemo.

8
Končano

Lupino ene pomaranče razrežemo na 4 kose. V soku med kuhanjem lupina spusti dodatno aromo. Ker gre za delo z naravnimi sestavinami in so vse pomaranče različnega okusa vam priporočam, da sok poskusite. Če je intenzivnega okusa lahko lupinico tudi izpustite. Med kuhanjem lupinice, sok večkrat poslusite. Če zaznate, da sok dobiva grenek okus lupinico takoj vzemite iz soka in sok kuhanjte po navodilih naprej brez lupinice.

9
Končano

Pomarančnemu soku dodamo sladkor in kose lupine ter vse skupaj segrejemo na štedilniku do vretja. Ko sok zavre ga v pokriti posodi na nizki temperaturi vremo še 5minut.

10
Končano

Sok odstavimo in iz njega poberemo kose pomarančne lupine.

11
Končano

Vročemu soku primešamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine. Hladimo v hladilniku, da sok želira.

12
Končano

Navodila za pripravo čokoladne kreme

Čokolado narežemo na manjše koščke.

13
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku. Tik preden zavre odstavimo in takoj prelijemo čez narezano čokolado.

14
Končano

Zmešamo, da se vsa čokolada popolnoma raztopi.

15
Končano

Hladimo v hladilniku, da se mešanica popolnoma ohladi in zgosti.

16
Končano

Ohlajeno mešanico čokolade in smetane vzamemo iz hladilnika in jo pustimo stati na sobni temperaturi približno 20minut, da ta nekoliko odpusti. Nato jo stepemo z električnim mešalnikom. Pazite, da mase ne stepete preveč, ker se rada zasiri. Če se vam zdi, da se med stepanjem čokolada ločuje od smetane nemudoma prenehajte s stepanjem.

17
Končano

Stepeni smetani in čokoladi ročno primešamo še mascarpone, da dobimo enakomerno in gladko kremo.

18
Končano

Polnjenje, sestavljanje , dekoracija, hlajenje in postrežba.

V ohlajene cupcakese na sredini izdolbemo luknjico. Pomagate si lahko s pripomočkom na sliki zgoraj, ki je namenjen delanju luknjic. Če ga nimate luknjice lahko izdolbete tudi s čajno žličko.

19
Končano

Luknjico nato napolnimo s pomarančnim želejem. Žele mora biti ohlajen in želiran, cupcakesi pa popolnoma ohlajeni. Če boste nadevali neželiran nadev ali tople cupcakese se bo nadev stopil in vpil v testo. Nadevane cupcakse takoj sproti dajemo v hladilnik. Hladimo vsaj 20minut preden nanje nabrizgamo kremo.

20
Končano

Kremo damo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo na ohlajene polnjene cupcakese. Po želji še okrasimo.

21
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 3 ure pred postrežbo.

22
Končano

Vse o shranjevanju in ohranjanju svežine najdete zgoraj v opisu recepta. :)

admin

ČOKO- BANANA MAFINI SLIKA NASLOVNA RECEPT
Prejšnji
Čoko- banana mafini
snickers cupcakes slika naslovna recept
Naslednji
Snickers cupcakesi
ČOKO- BANANA MAFINI SLIKA NASLOVNA RECEPT
Prejšnji
Čoko- banana mafini
snickers cupcakes slika naslovna recept
Naslednji
Snickers cupcakesi

Komentiraj