0 0
Pomarančno malinova zebrasta torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca L
50g Sladkor
45g Gladka moka
5g Kakav v prahu
Čokoladna plast
150g Čokolada za kuhanje
70ml Sladka smetana
Malinova krema
300g Maline
90g Sladkor
0.5dl Voda
6 Listi želatine
2dl Sladka smetana
Pomarančna krema
2.5dl Sveže stisnjen pomarančni sok
50g Sladkor
6 Listi želatine
2dl Sladka smetana
Preliv
2dl Sveže stisnjen pomarančni sok
5g Sladkor
2 Listi želatine

Pomarančno malinova zebrasta torta

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Čokoladna plast

  • Malinova krema

  • Pomarančna krema

  • Preliv

Navodila

Deli

Pomarančno malinova zebrasta torta je lahka, osvežilna in že na pogled privlačna tortica.

Okusa malin in pomaranč sta moja najljubša sadna kombinacija. Piko na i pa jima doda še okus temne čokolade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Kljub posebnemu izgledu je pomarančno malinova zebrasta torta zelo enostavna za pripravo.  Zebrast efekt dosežemo z izmeničnim vlivanjem pomarančne in malinove kreme. Ker je malinova krema nekoliko težja, bo med vlivanjem bolj potonila. Ko se ohladi bo v pomarančni kremi pustila lep roza vzorec, ki spominja na zebrine lise.  Celoten postopek izdelave je zapisan v navodilih za pripravo spodaj.

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Torta je visoka 10cm. Za ostale velikosti pekačev si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor stepamo 4-5min, da se jajca čvrsto spenijo in narastejo.

2
Končano

Spenjenim jajcem nato primešamo še moko in kakav v prahu. Biskvitna masa mora biti enakomerno zmešana in puhasta.

3
Končano

Biskvitno maso prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač in pečemo 13-15min na 180°.

4
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega nežno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača.

5
Končano

Navodila za pripravo čokoladne plasti

Čokolado narežemo na čim manjše koščke.

6
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku skoraj do vretja. Vročo takoj prelijemo čez narezano čokolado. Mešamo dokler se vsa čokolada v smetani ne raztopi.

7
Končano

Navodila za pripravo malinove kreme

Maline zmeljemo v sekljalniku in jih pretresemo v kozico.

8
Končano

Malinam dodamo vodo in sladkor ter jih kuhamo na štedilniku, da se ves sladkor v malinah raztopi. Nato odstavimo s štedilnika.

9
Končano

Maline nato precedimo čez cedilo tako, da na cedilu ostanejo le koščice. Pri cejenju si lahko pomagate z žlico ali lopatko tako, da malinov pire potiskate čez cedilo.

10
Končano

Precejenemu malinovemu pireju dodamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Zmešamo, da se želatina stopi. Pire nato pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Hlajenje lahko pospešite tudi s hlajenjem v hladilniku, a pazite, da pire v hladilniku ne želira. Na otip mora biti hladen vendar še vedno tekoč.

11
Končano

V ločeni posodi stepemo sladko smetano in jo nararahlo primešamo malinovemu pireju tako, da dobimo enakomerno in puhasto zmes.

12
Končano

Navodila za pripravo pomarančne kreme

Pomaranče ožamemo. Sok nato prelijemo čez cedilo in tako izločimo morebitne manjše peške v soku.

13
Končano

Sok nato prelijemo v kozico, mu dodamo sladkor in segrejemo na štedilniku dokler se ves sladkor ne raztopi. Odstavimo.

14
Končano

Soku primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine in pustimo da se popolnoma ohladi. Enako kot malinov pire lahko sok hladimo tudi v hladilniku. Tudi ta mora biti na otip hladen vendar še vedno tekoč.

15
Končano

V ločeni posodi stepemo sladko smetano in jo primešamo ohlajenemu pomarančnemu soku. Tudi ta zmes mora biti enakomerno zmešana in penasta.

16
Končano

Navodila za pripravo preliva

Pomaranče ožamemo in sok precedimo. Dodamo sladkor in kuhamo, da se sladkor raztopi. Dodamo vnaprej namočene in ožete lističe želatine ter zmešamo, da se želatina raztopi. Pustimo na sobni temperaturi, da se preliv popolnoma ohladi.

17
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač ali tortni obroč obložimo z acetatno folijo. Vanj nato položimo ohlajen biskvit in ga po okusu namočimo s sladko vodo.

18
Končano

Biskvit takoj prelijemo z vročo mešanico sladke smetane in čokolade. Enakomerno razlijemo, po potrebi razmažemo.

19
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 1 uro oz. dokler čokoladni preliv ni do konca ohlajen. Če se preliv ob dotiku zelo lepi na prste je še vedno pretopel in bo umazal sadne kreme, ki jih boste vlivali nanj.

20
Končano

Ko je čokoladni preliv dovolj ohlajen torto vzamemo iz hladilnika. Nadevamo jo s pomarančno in malinovo kremo. Kremi lahko vlivate iz lijakastih skledic ali pa si pomagate z zajemalko.

21
Končano

Na sredino najprej vlijemo eno zajemalko pomarančne kreme. Nato na sredino pomarančne kreme vlijemo zajemalko malinove kreme. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vse kreme.

22
Končano

Torto nato previdno prestavimo v hladilnik, da se strdi. Ko je zgoraj na otip trdna in ne več tekoča jo prelijemo še z ohlajenim prelivom.

23
Končano

Dokončano torto nato hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo.

24
Končano

Z ohlajene torte odstranimo pekač in acetatno folijo ter jo po želji še okrasimo.

25
Končano

Razrežemo in postrežemo.

admin

Prejšnji
Kokosovo čokoladna mađarica
Naslednji
Čokoladni ledeni veter
Prejšnji
Kokosovo čokoladna mađarica
Naslednji
Čokoladni ledeni veter

Komentiraj