0 0
Pomarančni piškoti s čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
160g Maslo sobne temperature
260g Gladka moka
80g Sladkor v prahu
30g Pomarančni sladkor
3 Rumenjaki (iz jajc velikosti L)
Čokolada
100g Čokolada za kuhanje
1 jedilna žlica Olje

Pomarančni piškoti s čokolado

  • Sestavine za 70 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Čokolada

Navodila

Deli

Trenutno moji daaaleč najljubši- pomarančni piškoti s čokolado. Sicer nisem ravno ljubiteljica piškotov, imam raje kaj bolj kremastega. Ampak teli so pa zame hujši od chipsa- ne znam nehat. 🙂 Krhki, dišeči, čokoladasto- pomarančkasti, pač božanski.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Pomarančno testo je nebeško mehko.

Že sama priprava je izkušnja zase. 🙂 Testo je popolnoma gladko.  Okus pomaranče mu daje pomarančni sladkor. Sama najraje uporabim pomarančni sladkor znamke Kotanyi. Uporabite lahko tudi kateri koli drugi pomarančni sladkor. Po želji ga lahko suplementirate ali zamenjate tudi s pomarančno aromo. Zaradi večje količine rumenjakov v testu so tudi pečeni piškotki lepe rumene barve.

Za izrezovanje pikotov vam priporočam, da uporabite modelčke za piškote, ki imajo na sredini malo večjo luknjico. Luknjice lahko izrezujete tudi z drugimi manjšimi modelčki, kar pomeni da kreativnost pri ustvarjanju nima omejitev.

V sredini so luknjice piškotov zapolnjene s čokolado.

Da bo čokolada v sredini obdržala obliko in se na sobni temperaturi ne bo topila, jo je potrebno najprej temperirati. To dosežete tako, da se natančno držite navodil za pripravo spodaj v postopku. Temperirana čokolada se na sobni temperaturi posuši in se kasneje ne topi. Posušena čokolada na koncu tudi lepo odstopi od papija za peko.

Nasvete kako do popolnih piškotov  lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.

Količine v receptu zadoščajo za približno 70 srednje velikih piškotov. Končna količina je odvisna od oblike in velikosti tako piškotov, kot luknjic.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine damo v posodo. Najprej jih ročno zgnetemo skupaj, da se sprimejo. Nato jih z električnim mešalnikom še dodatno premešamo, da dobimo enakomerno vmešano testo.

2
Končano

Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 3 ure.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 5mm debelo. Z modelčki izrežemo piškote, ki imajo v sredini luknjico. Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 1,5cm.

4
Končano

Pečemo približno 9-10 min na 180°. Po potrebi čas peke prilagodite velikosti in obliki piškotov. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni. Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača in pustimo, da se do konca ohladijo.

5
Končano

Navodila za pripravo čokolade

Polovico čokolade skupaj z oljem raztopimo nad soparo. Drugo polovico čokolade zrežemo na manjše koščke. Raztopljeno čokolado vzamemo iznad sopare in jo premešamo. Dodamo ji razrezano čokolado ter jo počasi vmešamo, da se vsa čokolada popolnoma raztopi. Vse skupaj za 30-45 sekund postavimo nazaj nad soparo. Odstavimo in premešamo.

6
Končano

Polnjenje luknjic, sušenje in shranjevanje

Pladenj ali popolnoma ravno podlago obložimo s papirjem za peko. Nanjo enega zraven drugega zložimo piškote.

7
Končano

S čajno žličko v luknjice piškotov previdno vlijemo čokolado. Po potrebi z zobotrebcem čokolado raznesemo do robov.

8
Končano

Piškote ne premikamo vsaj 5ur dokler se na sobni temperaturi čokolada do konca ne posuši.

9
Končano

Posušene piškote odstranimo iz papirja za peko. Hranimo v tesno zaprti kovinski posodi v hladnem in suhem prostoru (shramba).

Pelicious

Kakavovo višnjevi piškoti naslovna slika recept
Prejšnji
Kakavovo višnjevi piškoti
Skutine rezine z marelicami in makom naslovna slika recept
Naslednji
Skutine rezine z marelicami in makom
Kakavovo višnjevi piškoti naslovna slika recept
Prejšnji
Kakavovo višnjevi piškoti
Skutine rezine z marelicami in makom naslovna slika recept
Naslednji
Skutine rezine z marelicami in makom