0 0
Kinder bueno white rezine brez peke

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Podlaga
520g Lešnikove napolitanke
130g Maslo
Krema z belo čokolado
300g Bela čokolada
1dl Sladka smetana
500g Mascarpone
0.5 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
100g Čokoladni krispiji
Lešnikova krema
5dl Sladka smetana
2 Listi želatine
200g Lešnikov namaz BAM

Kinder bueno white rezine brez peke

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Podlaga

  • Krema z belo čokolado

  • Lešnikova krema

Navodila

Deli

Kinder bueno white rezine brez peke so bo-žan-ske. Narejene so brez uporabe pečice in zato idealne za pripravo tudi  v bolj toplih dneh.

Sestavljene so iz štirih božanskih plasti, ki skupaj pričarajo skoraj identičen okus belih Kinder bueno čokoladic. Podolžene so s podlago iz lešnikovih napolitank. Uporabite lahko katere koli lešnikove napolitanke.

Naslednja plast je narejena iz kreme z belo čokolado. V sredini jo dopolnjuje plast čokoladnih krispijev. Jaz sem uporabila BAM temno čokoladne krispije. Najdete jih TUKAJ.

Na vrhu Kinder bueno white rezin je plast puhaste lešnikove kreme. Pripravljena je z BAM lešnikovim namazom, katerega okus je popolnoma enak kot okus lešnikove kreme v Kinder buenu. Uporabite lahko tudi kak drug lešnikov namaz, za izrazit Kinder bueno okus pa vam priporočam BAM-ovega. Če niste ljubitelji spletnih nakupov, je lešnikov namaz dostopen tudi v Hoferju.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Sicer so Kinder bueno white rezine zelo hitro in enostavno pripravljene. Nekaj več previdnosti je potrebne le pri izdelavi kreme z belo čokolado. Kot vedno opozarjam- bela čokolada je zelo občutljiva na temperaturo in se rada zasiri. Sladko smetano s katero prelijemo belo čokolado ne segrevajte do vrelega. Če nimate veliko izkušenj z delom z belo čokolado vam priporočam, da sladko smetano raje pred prelivanjem bele čokolade segrejete manj in nato po potrebi mešanico postopoma dodatno segrejete v mikrovalovni pečici ali nad soparo. Pred vmešavanjem v mascarpone mora biti mešanica sladke smetane in bele čokolade na otip hladna in gosta.

Na vrhu rezin ni nobenega preliva ali posipa. Vem, da marsikdo ni vešč ravnega in gladkega mazanja. zato  vam ponujam dodatno možnost kako lahko morebitno neenakomernost (če vas moti seveda) zakamuflirate- po vrhu lahko naribate belo čokolado ali posujete s čokolado v prahu. Ker je zgornja krema zelo mehka vam odsvetujem uporabo prelivov na vrhu.

Ker me zadnje čase veliko sprašujete, če lahko želatino zamenjate za katero drugo naj na kratko pojasnim- v vseh mojih receptih vsaka krema vsebuje točno določeno vrsto želatine. Med oblikovanjem recepta vedno pretehtam najboljšo opcijo, ki zagotovi stabilnost, teksturo in okus, ki ga želim doseči v receptu. Zato je odgovor na vprašanje- lahko jo zamenjate, a vam menjavo odsvetujem, ker potem to ni več to kar bi moralo biti 🙂

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 30x25cm oz 20 podolgovatih rezin.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo podlage

Napolitanke drobno zmeljemo in jih pretresemo v posodo.

2
Končano

Maslo raztopimo na štedilniku, ga vlijemo v mlete napolitanke in zmešamo skupaj.

3
Končano

Navodila za pripravo kreme z belo čokolado

Belo čokolado stresemo v posodo. Če rezine pripravljate z belo čokolado v tablici (jaz sem uporabila kapljice) jo čim bolj drobno narežite. Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vročega (ne vrelo!!) in jo prelijemo čez belo čokolado. Pustimo stati približno 1 minuto. Nato ročno počasi mešamo, da se vsa čokolada v smetani raztopi v enakomerno mešanico. Če opazite koščke bele čokolade, ki se ne raztopijo kljub mešanju, posodo s čokolado in smetano v 20 sekundnih intervalih dodatno segrejte v mikrovalovni pečici ali nad soparo (segrevate 20 sekund, odstavite, premešate, segrevate, odstavite, premešate... dokler se vsa čokolada popolnoma ne raztopi). Mešanico pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi. Med hlajenjem občasno ročno premešamo.

4
Končano

V ločeno posodo damo mascarpone. Vmešamo instant želatino in stepamo, da se mascarpone strdi.

5
Končano

V mascarpone dodamo ohlajeno mešanico sladke smetane in bele čokolade ter jo ročno vmešamo v gladko in enakomerno kremo.

6
Končano

Navodila za pripravo lešnikove kreme

Lističe želatine namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Ožamemo in z dvema žlicama sladke smetane raztopimo nad soparo.

7
Končano

V ločeni posodi stepamo preostalo sladko smetano. Ko se sladka smetana začne zgoščevati in obdrževati obliko ji med stepanjem prilijemo mešanico sladke smetane in želatine. Stepamo naprej do čvrste strukture.

8
Končano

V stepeno smetano dodamo lešnikov namaz in ga ročno vmešamo, da dobimo gladko, puhasto kremo.

9
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Maso za podlago enakomerno razporedimo po dnu pekača in jo dobro poteptamo na dno. To najlažje storite tako, da si pomagate z večjim kozarcem z ravnim dnom, s katerim maso poteptate in hkrati poravnate. Hladimo v hladilniku približno 15 minut.

10
Končano

Na ohlajeno podlago stresemo kremo iz bele čokolade in jo čim bolj enakomerno razmažemo po pekaču.

11
Končano

Kremo potresemo s čokoladnimi krispiji in jih s prsti narahlo potisnemo v kremo. Hladimo v hladilniku 10minut.

12
Končano

Na ohlajeno kremo z belo čokolado nanesemo še lešnikovo kremo. Enakomerno razmažemo, zgoraj poravnamo. Hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo.

13
Končano

Ohlajeno narežemo na podolgovate rezine ali kocke. Dno je bolj trdno zato ob rezanju z nožem močneje pritisnite navzdol. Sicer lahko rezine pustite stati na sobni temperaturi nekaj minut preden jih razrežete. V tem času bo maslo v podlagi nekoliko odpustilo, rezanje pa bo veliko lažje.

14
Končano

Po želji še okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Twix ameriški krofi recept naslovna slika
Prejšnji
Twix ameriški krofi
Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži slika naslovna recept
Naslednji
Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži
Twix ameriški krofi recept naslovna slika
Prejšnji
Twix ameriški krofi
Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži slika naslovna recept
Naslednji
Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži

Komentiraj