Sestavine
-
Testo
-
125g Maslo sobne temperature
-
80g Sladkor v prahu
-
250g Gladka moka
-
30g Mleti mandlji
-
1 Jajca L
-
1 Rumenjaki
-
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
-
4g Pecilni prašek
-
Nadev
-
100g Šipkova marmelada
-
Posip
-
20g Sladkor v prahu
Navodila
Linški piškoti so ena najbolj priljubljenih vrst domačih sladic. Z njimi obložimo skoraj vsako praznično mizo. Odlično pa se podajo tudi k skodelici čaja, kave ali mleka.
So krhki, polnjeni z marmelado, posuti s sladkorjem in se topijo v ustih. Ker so čista klasika, zanje obstaja poplava receptov. Tako jih pripravljam jaz.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Testo, poleg običajnih sestavin za piškote, vsebuje mandlje in dodaten rumenjak. Oboji med peko spustijo maščobo, ki piškote zrahlja in jih naredi božansko krhke. Vem, da so odvečni beljaki velika težava med prazniki. A so piškoti z več rumenjaka reees božanski.
Če se vam med praznično peko nabere več odvečnih beljakov jih lahko porabite za pripravo kokosovih piškotov z jagodno marmelado ali bele Oreo rolade.
Za nadev sama najraje uporabim šipkovo marmelado. Če ta ni po vašem okusu jo lahko zamenjate s katero koli drugo marmelado ali džemom.
Linški piškoti morajo biti po vrhu posuti s sladkorjem v prahu. Jaz jih s posipam pred sestavljanjem, ker so mi taki bolj všeč. Sicer je ta način malo bolj zamuden in zahteva bolj mirno roko, da se pri sestavljanju piškotov s prsti ne packa po sladkornem posipu. Če ne premorete enako mero potrpljenja kot jaz, lahko piškote s sladkorjem posujete tudi po tem, ko so zlepljeni skupaj.
Nasvete kako do popolnih piškotov lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.
Količine v receptu zadoščajo za približno 35 srednje velikih piškotov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljamo na približno 3mm debelo. |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečene piškote nekaj minut pustimo, da se ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. Na sobni temperaturi do konca ohladimo. |
8
Končano
|
Sestavljane, shranjevanje in postrežba |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli. |