0 0
Linški piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
125g Maslo sobne temperature
80g Sladkor v prahu
250g Gladka moka
30g Mleti mandlji
1 Jajca L
1 Rumenjaki
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
4g Pecilni prašek
Nadev
100g Šipkova marmelada
Posip
20g Sladkor v prahu

Linški piškoti

  • Sestavine za 35 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

  • Posip

Navodila

Deli

Linški piškoti so ena najbolj priljubljenih vrst domačih sladic. Z njimi obložimo skoraj vsako praznično mizo. Odlično pa se podajo tudi k skodelici čaja, kave ali mleka.

So krhki, polnjeni z marmelado, posuti s sladkorjem in se topijo v ustih. Ker so čista klasika, zanje obstaja poplava receptov. Tako jih pripravljam jaz.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Testo, poleg običajnih sestavin za piškote, vsebuje mandlje in dodaten rumenjak. Oboji med peko spustijo maščobo, ki piškote zrahlja in jih naredi božansko krhke. Vem, da so odvečni beljaki velika težava med prazniki. A so piškoti z več rumenjaka reees božanski.

Če se vam med praznično peko nabere več odvečnih beljakov jih lahko porabite za pripravo kokosovih piškotov z jagodno marmelado ali bele Oreo rolade.

Za nadev sama najraje uporabim šipkovo marmelado. Če ta ni po vašem okusu jo lahko zamenjate s katero koli drugo marmelado ali džemom.

Linški piškoti morajo biti po vrhu posuti s sladkorjem v prahu. Jaz jih s posipam pred sestavljanjem, ker so mi taki bolj všeč. Sicer je ta način malo bolj zamuden in zahteva bolj mirno roko, da se pri sestavljanju piškotov s prsti ne packa po sladkornem posipu. Če ne premorete enako mero potrpljenja kot jaz, lahko piškote s sladkorjem posujete tudi po tem, ko so zlepljeni skupaj.

Nasvete kako do popolnih piškotov  lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.

Količine v receptu zadoščajo za približno 35 srednje velikih piškotov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo.

2
Končano

Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo in ga hladimo v hladilniku vsaj 2 uri.

3
Končano

Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljamo na približno 3mm debelo.

4
Končano

Iz testa z modelčkom izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez luknjice.

5
Končano

Izrezane piškote polagamo v s papirjem za peko obložen pekač v razmiku približno 1,5cm.

6
Končano

Pečemo na 180° približno 8-9minut. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

7
Končano

Pečene piškote nekaj minut pustimo, da se ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. Na sobni temperaturi do konca ohladimo.

8
Končano

Sestavljane, shranjevanje in postrežba

Ohlajene piškote z luknjico čez cedilo posujemo s sladkorjem v prahu.

9
Končano

Na ohlajene piškote brez luknjice nanesemo marmelado in jih prekrijemo s piškoti brez luknjice.

10
Končano

Piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli.

Pelicious

Kocke mascarpone gozdiček recept naslovna slika
Prejšnji
Kocke mascarpone gozdiček
Ferrero Rocher razpokančki recept naslovna slika
Naslednji
Ferrero Rocher razpokančki
Kocke mascarpone gozdiček recept naslovna slika
Prejšnji
Kocke mascarpone gozdiček
Ferrero Rocher razpokančki recept naslovna slika
Naslednji
Ferrero Rocher razpokančki

Komentiraj