0 0
Ferrero Rocher razpokančki

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
195g Maslo sobne temperature
240g Gladka moka
140g Sladkor v prahu
2 Rumenjaki
20g Kakav v prahu
140g Mleti lešniki
50g Drobno sekljani lešniki
Nadev
100g Nutella

Ferrero Rocher razpokančki

  • Sestavine za 35 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Ferrero Rocher razpokančki so nastali čisto po nesreči. Moj prvotni namen je bil ustvariti recept za lešnikovo čokoladne piškote. Žal je bilo testo na koncu premehko za izrezovanje z modelčki. Kljub temu sem ga želela nekako uporabiti. Iz njega sem iz čiste lenobe naredila le kroglice in jih povaljala v sesekljanih lešnikih, ki sem jih imela pri roki. Da vse skupaj ne bo tako suho, sem v kroglice izdolbla še luknjice za nadev. Ko so med peko piškotki razpokali sem dokončno obupala nad njimi. Pečene sem na hitro še napolnila z Nutello in se poslovila od njih do jutra.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Na moje presenečenje je bil pladenj s piškoti zjutraj skoraj prazen. Najprej sem pomislila, da je imel tačke vmes naš mačkon. A sem na koncu ugotovila, da so piškote pojedli moji domači, ki so bili nad okusom več kot navdušeni. Seveda sem tudi sama poskusila enega in povem vam, da ni bil zadnji. Okus je bombastičen, piškotki pa so tako hrustljavi in hkrati mehki, da se topijo v ustih. Takoj sem se lotila ponovne priprave, poslikala postopek in končni izdelek. Sicer prvotno ustvarjanje recepta res ni šlo po načrtu, a bi bilo škoda, če ga ne bi delila naprej. Lešnikovo- čokoladen okus z dodatkom Nutelle spominja na vsem znane in priljubljene kroglice Fererro. Tako so nastali Ferrero Rocher razpokančki. Če ste ljubitelji Nutelle in v srcu premorete vsaj malo čokoholištva, vas zagotovo ne bojo razočarali.

Priprava je otroško enostavna in hitra. K receptu pa dodajam le dva nasveta:

  • Kroglice oblikujte iz dobro ohlajenega testa. Toplo testo je preveč pocasto in se lepi za roke.
  • Pečene piškote pustite, da se ve pekaču najprej nekoliko ohladijo. Pečeni piškotki so tako mehki, da se bojo ob dotiku zdrobili.

Moje ostale recepte za (uspele) piškote najdete TUKAJ. 🙂

Količine v receptu zadostujejo za približno 35 piškotov (težkih okoli 20g).

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

 

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Če se testo med mešanjem ne sprime skupaj, ga najprej pregnetite z rokami in na koncu premešajte z električnim mešalnikom.

2
Končano

Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo in hladimo v hladilniku 2 uri.

3
Končano

Sekljanje lešnike stresemo na krožnik ali v skledico.

4
Končano

Iz ohlajenega testa oblikujemo približno 20g težke kroglice.

5
Končano

Vsako kroglico povaljamo v sekljanih lešnikih tako, da se oprimejo testa. Kroglice nato z dlanjo narahlo pritisnemo navzdol, da se zgoraj malce sploščijo.

6
Končano

Na sredini nanje nato pritisnemo še z debelejšim ročajem kuhalnice, žličko, prstom ali kakšnim drugim okroglim zaobljenim predmetom, da na sredini nastane jamica.

7
Končano

Piškote polagamo na pekač obložen s papirjem za peko v razmiku vsaj 3cm. Piškoti med peko narastejo zato jih raje polagajte bolj narazen, da se med peko ne bojo zlepili eden za drugega.

8
Končano

Pečemo na 180° približno 15-17 minut.

9
Končano

Pečene piškote pustimo, da se najprej nekoliko ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. Pustimo, da se na sobni temperaturi do konca ohladijo

10
Končano

Nutello po potrebi segrejemo do tekočega. Lahko jo za nekaj minut s steklenko skupaj potopite v toplo vodo ali date na radiator. Nutelle ne segrevajte na štedilniku ali v mikrovalovni pečici.

11
Končano

Nutello damo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo v jamice na ohlajenih piškotih.

12
Končano

Piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli.

Pelicious

linški piškoti recept naslovna slika
Prejšnji
Linški piškoti
Začinjeni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Začinjeni piškoti s čokolado
linški piškoti recept naslovna slika
Prejšnji
Linški piškoti
Začinjeni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Začinjeni piškoti s čokolado

Komentiraj