0 0
Čokoladno malinova torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca
70g Sladkor
30g Gladka moka
10g Ostra moka
20g Kakav v prahu
Temen čokoladni mousse
100g Temna čokolada (vsaj 50% kakava)
2.5dl Sladka smetana
Mlečno čokoladni mousse
290g Mlečna čokolada
25g Čokolada za kuhanje
2dl Sladka smetana
Malinov mousse
200g Maline
50g Sladkor
3.5 Listi želatine
2dl Sladka smetana
Malinov preliv
100g Maline
0.5dl Voda
10g Sladkor
2 Listi želatine

Čokoladno malinova torta

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Temen čokoladni mousse

  • Mlečno čokoladni mousse

  • Malinov mousse

  • Malinov preliv

Navodila

Deli

Čokoladno malinova torta je polna božanskih malinovo- čokoladnih okusov.

Na dnu je podložena s sočnim kakavovim biskvitom. Sledijo tri plasti kreme in preliv. Najprej plast bolj grenkastega temno čokoladnega moussa, nato bolj sladka plast mlečno čokoladnega moussa in nazadnje še plast sadnega malinovega moussa. Po vrhu je tortica prelita še s sladko- kislim malinovim prelivom.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Čokoladne plasti v kombinaciji s kakavovim biskvitom tvorijo že  na pogled privlačno ombre tortico, ki se preliva iz najtemnejšega v najsvetlejši odtenek rjave. Malinovi plasti na njih še dodatno popestrita čokoladni izgled in okus.

Čokoladna moussa ne vsebujeta želatine, saj sama čokolada ob pravilni pripravi smetano lepo strdi.

Temno čokoladni mousse je nekoliko gostejši in ga boste morda morali tudi malce razmazati in ne le vliti. Pripravljamo ga z vlivanjem vroče temne čokolade v hladno stepeno sladko smetano. Temna čokolada naj vsebuje vsaj 50% kakava. To plast lahko pripravite tudi z navadno čokoladno za kuhanje. V tem primeru povečajte količino čokolade za 25%.

Mlečno čokoladni mousse je nekoliko bolj delikaten za pripravo. Mlečna čokolada mora biti pred vmešavanjem v stepeno sladko smetano ohlajena do mlačnega. Vroča mlečna čokolada v takem razmerju kot je v tem receptu bo sladko smetano raztopila in se nato ne bo več strdila v hladilniku. Zato bodite pri pripravi te plasti bolj potrpežljivi in se natančno držite navodil. Če niste prepričani ali je mlečno čokoladni mousse uspel ga lahko za vsak slučaj hladite v hladilniku približno 5minut, ga za nekaj sekund premiksate in šele nato vlijete na plast temno čokoladnega moussa.

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Čokoladno malinova torta je visoka 8cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor penast stepamo približno 5minut, da jajca penasto narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj gladko moko, ostro moko in kakav.

2
Končano

V jajca čez cedilo presejemo mešanico suhih sestavin. Ročno narahlo zmešamo, da dobimo enakomerno vmešano, gladko puhasto maso.

3
Končano

Tortni pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso. Maso enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo na 180°približno 15minut.

4
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača.

5
Končano

Navodila za pripravo temno čokoladnega moussa

Temno čokolado raztopimo nad soparo.

6
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

7
Končano

Vročo čokolado vlijemo v stepeno smetano in ročno zmešamo v enakomerno in penasto mešanico. Če opazite ne vmešane koščke čokolade, lahko mousse za nekaj sekund na hitro premešate z električnim mešalnikom.

8
Končano

Navodila za pripravo mlečno čokoladnega moussa

Obe čokoladi skupaj raztopimo nad soparo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi do mlačnega.

9
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo mlačno raztopljeno čokolado in narahlo ročno vmešamo v enakomeren penast mousse.

10
Končano

Navodila za pripravo malinovega moussa

Maline zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico in jim primešamo sladkor. Segrevamo na štedilniku do vretja. Ko zavre odstavimo in takoj precedimo čez cedilo. Pri tem si pomagamo z žlico tako, da čez cedilo potisnemo vse razen pešk.

11
Končano

Precejenim malinam dodamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Zmešamo, da se želatina popolnoma raztopi. Na sobni temperaturi pustimo, da se ohladi.

12
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo ji ohlajen malinov pire (na otip hladen in še vedno tekoč). Ročno vmešamo v enakomeren mousse.

13
Končano

Navodila za pripravo malinovega preliva

Maline zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, jim dodamo vodo in sladkor ter segrevamo na štedilniku do vretja. Ko pire zavre ga odstavimo in enako kot pire za mousse precedimo. Precejenemu pireju primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se preliv na sobni temperaturi ohladi.

14
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo. Vanj položimo ohlajen biskvit in ga namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (približno 80ml-1dl vode in 1 čajna žlička sladkorja).

15
Končano

Na biskvit čim bolj enakomerno raznesemo temen čokoladni mousse. Hladimo v hladilniku približno 30min oz. toliko časa, da se mousse po vrhu strdi.

16
Končano

Ohlajen temno čokoladni mousse prelijemo z mlečno čokoladnim moussem, ga čim bolj poravnamo in hladimo v hladilniku približno 30min oz. toliko časa, da se mousse po vrhu strdi.

17
Končano

Strjen mlečno čokoladni mousse prelijemo z malinovim moussem in ga čim bolj poravnamo. Hladimo v hladilniku približno 30min oz. toliko časa, da se mousse po vrhu strdi.

18
Končano

Ko je malinov mousse po vrhu ohlajen nanj previdno vlijemo še na otip hladen in še vedno tekoč malinov preliv.

19
Končano

Tortico hladimo v hladilniku vsaj 8ur.

20
Končano

Z ohlajene torte odstranimo pekač in acetatno folijo.

21
Končano

Po želji tortico še okrasimo, razrežemo z vročim nožem in postrežemo.

Pelicious

Lešnikovo Nutellina rolada recept naslovna slika
Prejšnji
Lešnikovo Nutellina rolada
Masleni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Masleni piškoti s čokolado
Lešnikovo Nutellina rolada recept naslovna slika
Prejšnji
Lešnikovo Nutellina rolada
Masleni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Masleni piškoti s čokolado

Komentiraj