2 0
Jagodno borovničeva torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca
50g Sladkor
60g Gladka moka
5g Kakav v prahu
1 jedilna žlica (10ml) Olje
3 jedilne žlice (30ml) Voda
0.5 Pecilni prašek
Borovničeva krema
250g Borovnice
110g Sladkor
5 Listi želatine
150g Mascarpone
1dl Sladka smetana
Jagodna krema
450g Jagodni jogurt
9 Listi želatine
100g Sladkor v prahu
4dl Sladka smetana
150g Jagode

Jagodno borovničeva torta

za pekač premera 20cm oz. 8 kosov

  • Sestavine za 8 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Borovničeva krema

  • Jagodna krema

Navodila

Deli

Lahka in osvežilna jagodno borovničeva torta je že na izgled izjemno privlačna.

Podložena je s sočnim kakavovim biskvitom. Na njem je tanjša plast borovničeve kreme. Borovničevo kremo prekriva plast kreme iz jagodnega jogurta s koščki jagod, ki okus kreme še dodatno poudarijo. Na vrhu tortice pa je še ena tanjša plast borovničeve kreme, ki poskrbi za popoln preplet okusov in lepši izgled.

jagodno borovničeva torta zgoraj recept slika

V receptu lahko uporabite sveže ali zamrznjene borovnice. Če delate z zamrznjenimi jih pred mletjem v pire pustite, da se nekoliko odtalijo.

Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih je jagodno borovničeva torta narejena. Za najhitrejšo pripravo s čim manj vmesnega čakanja pa vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:

  • Prekuhajte borovničev pire, dodajte želatino in pustite, da se ohladi
  • Specite biskvit in ga pustite, da se ohladi
  • Pripravite sladko vodo
  • Dokončajte borovničevo kremo
  • Biskvit namočite in prelijte s polovico borovničeve kreme
  • Med tem, ko se tortica hladi pripravite jagodno kremo
  • Prelijte jagodno kremo
  • Ohladite
  • Prelijte borovničevo kremo

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta je visoka 7cm. Za ostale velikosti pekačev si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake in rumenjake ločimo.

2
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo še olje, vodo, moko, kakav in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes. Zmesi narahlo ročno primešamo beljakov sneg.

4
Končano

Biskvit enakomerno razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču.

5
Končano

Pečemo 15 min na 180°.

6
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se ohladi, nato ga vzamemo iz pekača in za 10 min obrnemo okrog na čisto kuhinjsko krpo, da se malce poravna.

7
Končano

Navodila za pripravo borovničeve kreme

Borovnice zmeljemo v pire in jih s sladkorjem pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Na otip mora biti hladno. Ne hladite pa v hladilniku saj mora ostati pire tekoč.

8
Končano

Ohlajenemu pireju primešamo mascarpone.

9
Končano

V posebni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno vmešamo v mešanico borovnic in mascarpone sira.

10
Končano

Navodila za pripravo jagodne kreme

Lističe želatine namočimo v hladni vodi za 10minut. Nato jih ožamemo in skupaj z 2 jedilnima žlicama jogurta raztopimo nad soparo.

11
Končano

Želatino nato primešamo k ostalemu jogurtu. Vmešamo še sladkor v prahu.

12
Končano

Jagode narežemo na manjše koščke (0.5cm) in jih vmešamo v jogurt.

13
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo v jogurt.

14
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Pekač ob strani obložimo z acetatno folijo in vanj položimo ohlajen biskvit.

15
Končano

Biskvit namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (cca. 1dl vode, 1-2 čajni žlički sladkorja).

16
Končano

Namočen biskvit prelijemo s polovico borovničeve kreme. Kremo poravnamo, nato torto hladimo v hladilniku 20-30min oz. dokler se borovničeva krema ne strdi.

17
Končano

Strjeno borovničevo kremo prelijemo z jagodno kremo in torto ponovno ohladimo v hladilniku (20-30min), da se krema po vrhu nekoliko strdi.

18
Končano

Ohlajeno jagodno kremo nato prelijemo še z drugo polovico borovničeve kreme. Kremo poravnamo in torto postavimo v hladilnik.

19
Končano

Hladimo vsaj 8ur pred postrežbo.

20
Končano

Ohlajeno tortico po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

admin

Pita z jabolki in orehi recept naslovna
Prejšnji
Pita z jabolki in orehi
Sacher piškoti recept zgoraj slika
Naslednji
Sacher piškoti
Pita z jabolki in orehi recept naslovna
Prejšnji
Pita z jabolki in orehi
Sacher piškoti recept zgoraj slika
Naslednji
Sacher piškoti

Komentiraj