0 0
Karamelno malinova torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajci
60g Sladkorja
3 jedilne žlice (30ml) Mleka
50g Gladke moke
10g Kakava v prahu
0.5 Pecilnega praška
Malinov disk
200g Malin
1dl Sveže stisnjenega pomarančnega soka (1 pomaranča)
20g Sladkorja
3 Liste želatine
2 jedilni žlici (20ml) Vode
Karamelna krema
200g Wherter's original mehkih karamelnih bonbonov
4dl Sladke smetane
300g Mascarpone sira
5 Lističev želatine
Preliv
60g Wherter's original mehkih karamelnih bonbonov
2 jedilni žlici (20ml) Sladke smetane
20g Masla

Karamelno malinova torta

za pekač premera 20cm oz. 8 kosov

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Malinov disk

  • Karamelna krema

  • Preliv

Navodila

Deli

Karamelno malinova torta je že na videz privlačna. Le kdo se lahko upre sladici s katere se zliva karamela? Ni pa privlačna le na izgled. Kombinacija karamele in maline je zelo okusna, osvežilna in super primerna za posladkati topel pozno pomladni ali poletni dan.

Sestavljajo jo podlaga iz sočnega kakavovega biskvita, lahka karamelna krema in malinov disk v sredini. Pred postrežbo jo dodatno prelita še s karamelnim prelivom.

Karamelno malinova torta slika srednja recept

Recept je zaradi boljše preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih je karamelno malinova torta sestavljena. Za najhitrejšo pripravo s čim manj vmesnega čakanja pa vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:

  • Karamelo za kremo raztopite v smetani, dodajte želatino in pustite, da se ohladi.
  • Pripravite malinov disk in ga pustite, da želira
  • Specite biskvit
  • Dokončajte karamelno kremo
  • Tortico sestavite
  • Pripravite preliv
  • Postrezite

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka. Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8kosov. Torta je visoka 6cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake ločimo od rumenjakov.

2
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V drugi posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Primešamo mleko, moko, kakav v prahu in pecilni prašek, da dobimo gladko zmes.

4
Končano

Zmesi nato ročno postopoma primešamo beljakov sneg.

5
Končano

Biskvitno maso prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač. Maso poravnamo.

6
Končano

Pečemo približno 15min na 180°.

7
Končano

Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega vzamemo iz pekača in ga obrnemo okrog, da se zgoraj lepo poravna.

8
Končano

Navodila za pripravo malinovega diska

Maline zmeljemo v pire. Če uporabljate zamrznjene maline jih najprej pustite, da se malce odtalijo.

9
Končano

Malinovemu pireju nato dodamo sladkor, pomarančni sok in vodo ter prekuhamo do vretja.

10
Končano

Pire nato odstavimo in ga precedimo čez cedilo. Pri cejenju si pomagajte z žlico ali silikonsko lopatko tako, da pire in sok potisnete čez luknjice v cedilu. Na cedilu naj ostanejo le peške.

11
Končano

Toplemu pireju nato dodajte predhodno namočene in ožete lističe želatine.

12
Končano

Pire prelijte v s papirjem za peko obloženo posodo ali pekač, ki ima 4-6cm manjši premer od pekača torte. Če uporabljate pekač z odstranljivim robom ali obroč za peko ga spodaj zatesnite s prozorno folijo za živila. Žele ohladite v hladilniku ali skrinji da se strdi.

13
Končano

Navodila za pripravo karamelne kreme

Karamelne bombone z 1dl smetane raztopimo nad paro. Topljenje lahko pospešite z mešanjem.

14
Končano

Stopljenim bombonom primešamo vnaprej namočene in ožete lističe želatine.

15
Končano

Pustimo na sobni temperaturi, da se ohladi.

16
Končano

Ohlajene bombone malce premiksamo, da se želatina čim bolj enakomerno vmeša.

17
Končano

Dodamo mascarpone in mešamo, da se krema zenoti.

18
Končano

V posebni posodi čvrsto stepemo preostale 3dl sladke smetane.

19
Končano

Stepeno smetano ročno primešamo h karamelni kremi, da dobimo enakomerno in puhasto kremo.

20
Končano

Navodila za pripravo preliva

Bombone, sladko smetano in maslo raztopimo nad soparo. Topljenje lahko nekoliko pospešite z mešanjem.

21
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač ob strani obložimo z acetatno folijo. Vanj položimo biskvit.

22
Končano

Biskvit nato namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (1dl vode, 1 čajna žlička sladkorja).

23
Končano

Na močen biskvit premažemo s polovico karamelne kreme.

24
Končano

Na sredino nato položimo še ohlajen malinov disk. Najlažje ga boste prestavili, če ga z nožem odstranite od robov, da dvignete skupaj s peki papirjem, obrnete na torto in papir nato odstranite.

25
Končano

Tortico nato premažemo še z drugo polovico karamelne kreme.

26
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 5ur pred postrežbo.

27
Končano

Ohlajeno tortico narežemo in kose, ko so na krožniku prelijemo z ohlajenim karamelnim prelivom. Prelivanje cele tortice s prelivom vam odsvetujem saj se preliv v hladilniku ne strdi. Ko boste prvi kos vzeli iz podlage bo ves preliv stekel dol.

28
Končano

Po želji okrasimo in postrežemo.

admin

Kavno lešnikove rezine slika recept naslovna
Prejšnji
Lešnikovo kavne rezine
Dalgona desert v kozarcu slika naslovna recept
Naslednji
Dalgona desert v kozarcu
Kavno lešnikove rezine slika recept naslovna
Prejšnji
Lešnikovo kavne rezine
Dalgona desert v kozarcu slika naslovna recept
Naslednji
Dalgona desert v kozarcu

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here