• Domov
  • Pite
  • Skutine rezine z breskvami in jagodami
0 0
Skutine rezine z breskvami in jagodami

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
120g Maslo sobne temperature
80g Sladkor v prahu
1 Jajca
200g Gladka moka
55g Mleti mandlji
1 Vaniljin sladkor
Skutin nadev
500g Skuta
115g Kisla smetana
110g Sladkor
35g Ostra moka
3 Jajca
Sadje
220g Breskve
30g Jagode

Skutine rezine z breskvami in jagodami

za pekač velikosti 20x20cm oz. 12 kosov

  • Sestavine za 12 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Skutin nadev

  • Sadje

Navodila

Deli

Skutine rezine z breskvami in jagodami so sočne, mehke in hitro pripravljene.

Sestavljene so iz mandljeve maslene podlage. V sredini je mehek pečen skutin nadev. Na vrhu je še plast rahlo zapečenih breskev in jagod, ki rezinam doda svežino in barvitost.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik)

in FACEBOOKU(klik)

Mandljevo testo je krhko in narejeno na osnovi masla. Surovo je dokaj mehko. Med hlajenjem se strdi in se kasneje lepo valja. Hladite ga lahko v hladilniku ali v skrinji. Ohlajeno testo valjajte na okrog obrnjenem pekaču, ki ga obložite s papirjem za peko. Tako boste testo najlažje razvaljali na pravo velikost.

Roba pekača ni potrebno oblagati s testom. Pečen nadev brez težav z nožem odstranite od roba pekača.

Na vrh lahko zložite sveže ali zamrznjene breskve in jagode. Uporabite lahko tudi tiste iz kompota. Če uporabite sveže sadje ga po potrebi posladkajte s sladkorjem v prahu.

Pečene skutine rezine z breskvami in jagodami naj se hladijo vsaj 45 minut preden jih narežete. Postrežete jih lahko mlačne ali popolnoma ohlajene. Odlične so tako same, kot tudi posute s sladkorjem v prahu. Lepo se podajo h kepici vaniljevega sladoleda ali žlici stepene sladke smetane.

Recept je primeren za kvadraten pekač velikosti 20×20 cm (okrogel premera 20-22cm) oz. 12 kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine zmešamo skupaj, da dobimo enakomerno testo.

2
Končano

Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 1h oz. dokler testo ni dovolj trdno, da ga lahko lepo razvaljamo.

3
Končano

Navodila za pripravo skutinega nadeva

Če nadev pripravljate iz nepasirane skute jo najprej zmeljite v sekljalniku ali blenderju do podobne konsistence kot je mlečni namaz.

4
Končano

Skuti nato primešamo še vse ostale sestavine za nadev. Mešamo dokler masa ne postane gladka in enakomerna.

5
Končano

Navodila za pripravo sadja

Breskve in jagode narežemo na približno 3mm debele krhlje. Sadje mora biti narezano dovolj na tanko, da pri polaganju na vrh ne potone v nadev. Če uporabljate sveže sadje ga poskusite in po potrebi posladkajte s sladkorjem v prahu.

6
Končano

Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežba

Dno pekača na tanko premažemo z maslom.

7
Končano

Testo razvaljamo na velikost pekača in z njim obložimo dno pekača.

8
Končano

Testo prelijemo s skutinim nadevom. Pekač stresemo levo in desno, da se nadev enakomerno razporedi.

9
Končano

Na vrh nadeva enega zraven drugega polagamo koščke breskev in jagod.

10
Končano

Pečemo približno 1uro na 165-170°.

11
Končano

Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo pustimo, da se najprej nekoliko ohladi. Ne režite še vroče, ker je vroč nadev zelo mehek in razpada.

12
Končano

Nekoliko ohlajeno pito narežemo. Po želji jo lahko posujete še s sladkorjem v prahu.

13
Končano

Postrežemo še mlačno ali ohlajeno.

Pelicious

kremšnita cupcakes recept naslovna slika
Prejšnji
Kremšnita cupcakesi
Jagodno čokoladna torta recept slika naslovna
Naslednji
Jagodno čokoladna torta
kremšnita cupcakes recept naslovna slika
Prejšnji
Kremšnita cupcakesi
Jagodno čokoladna torta recept slika naslovna
Naslednji
Jagodno čokoladna torta

Komentiraj