Sestavine
-
Testo
-
120g Maslo sobne temperature
-
80g Sladkor v prahu
-
1 Jajca L
-
200g Gladka moka
-
55g Mleti mandlji
-
1 Vaniljin sladkor
-
Skutin nadev
-
500g Skuta
-
115g Kisla smetana
-
110g Sladkor
-
35g Ostra moka
-
3 Jajca L
-
Sadje
-
220g Breskve
-
30g Jagode
Navodila
Skutine rezine z breskvami in jagodami so sočne, mehke in hitro pripravljene.
Sestavljene so iz mandljeve maslene podlage. V sredini je mehek pečen skutin nadev. Na vrhu je še plast rahlo zapečenih breskev in jagod, ki rezinam doda svežino in barvitost.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik)
Mandljevo testo je krhko in narejeno na osnovi masla. Surovo je dokaj mehko. Med hlajenjem se strdi in se kasneje lepo valja. Hladite ga lahko v hladilniku ali v skrinji. Ohlajeno testo valjajte na okrog obrnjenem pekaču, ki ga obložite s papirjem za peko. Tako boste testo najlažje razvaljali na pravo velikost.
Roba pekača ni potrebno oblagati s testom. Pečen nadev brez težav z nožem odstranite od roba pekača.
Na vrh lahko zložite sveže ali zamrznjene breskve in jagode. Uporabite lahko tudi tiste iz kompota. Če uporabite sveže sadje ga po potrebi posladkajte s sladkorjem v prahu.
Pečene skutine rezine z breskvami in jagodami naj se hladijo vsaj 45 minut preden jih narežete. Postrežete jih lahko mlačne ali popolnoma ohlajene. Odlične so tako same, kot tudi posute s sladkorjem v prahu. Lepo se podajo h kepici vaniljevega sladoleda ali žlici stepene sladke smetane.
Recept je primeren za kvadraten pekač velikosti 20×20 cm (okrogel premera 20-22cm) oz. 12 kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 1h oz. dokler testo ni dovolj trdno, da ga lahko lepo razvaljamo. |
3
Končano
|
Navodila za pripravo skutinega nadevaČe nadev pripravljate iz nepasirane skute jo najprej zmeljite v sekljalniku ali blenderju do podobne konsistence kot je mlečni namaz. |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Navodila za pripravo sadjaBreskve in jagode narežemo na približno 3mm debele krhlje. Sadje mora biti narezano dovolj na tanko, da pri polaganju na vrh ne potone v nadev. Če uporabljate sveže sadje ga poskusite in po potrebi posladkajte s sladkorjem v prahu. |
6
Končano
|
Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežbaDno pekača na tanko premažemo z maslom. |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Pečemo približno 1uro na 165-170°. |
11
Končano
|
Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo pustimo, da se najprej nekoliko ohladi. Ne režite še vroče, ker je vroč nadev zelo mehek in razpada. |
12
Končano
|
Nekoliko ohlajeno pito narežemo. Po želji jo lahko posujete še s sladkorjem v prahu. |
13
Končano
|
Postrežemo še mlačno ali ohlajeno. |