0 0
Mlečni cream tart (piškotna torta številka / črka)

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Piškot
250g Maslo sobne temperature
220g Sladkor v prahu
2 Rumenjaki
440g Gladka moka
50g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
2 Vaniljin sladkor
Mlečna krema
500g Mascarpone
160g LinoLada Milk
3dl Sladka smetana

Mlečni cream tart (piškotna torta številka / črka)

Za velikost A4

  • Sestavine za 16 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Piškot

  • Mlečna krema

Navodila

Deli

Cream tart je v zadnjih letih vse bolj priljubljena vrsta rojstnodnevnih tortic. Najpogosteje so narejene v obliki črke ali številke.

To pa je moj osnovni recept zanj.

Sestavljen je iz piškotov in penaste mlečne mascarpone kreme.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Piškotna podlaga je narejena iz zelo nežnega krhkega testa. Mascarpone kremi okus dodatno pudari LinoLada Milk.

Cream tart je ena izmed redkih sladic pri katerih je izbira dekoracije zelo pomembna, saj v veliki meri vpliva na končni okus sladice.

Okrašen s čokoladami, piškoti, napolitankami okus zaokroži na čokoladno. Okrašen s svežim sadjem pa je bolj sočen in svež.

K mlečni kremi se odlično podata obe vrsti dekoracije. Vsaka na svoj način okus dopolni in popestri.

Pri izbiri oblik cream tarta in dekoraciji domišljiji pustite prosto pot in se zabavajte.

Cream tart boste najlažje oblikovali tako, da si na list papirja narišete in obrežete želeno obliko. Nato pa papirnato obliko uporabite kot model za obrezovanje oblike iz testa.

Ker so cream tarti lahko različnih oblik so količine v receptu primerne za največje možne črke oz številke velikosti A4.

Kot večje črke/številke so mišljene tiste, ki imajo več črt (8,M,B,W,G…). Za manjše črke oz. številke (1,J,I,L…) zadostujejo polovične količine recepta.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo piškotov

Vse sestavine zmešamo skupaj, da dobimo gladko testo. Sploščimo ga in zavijemo v prozorno folijo za živila. Hladimo v hladilniku 30 minut.

2
Končano

Ohlajeno testo razdelimo na 2 dela. Oba dela razvaljamo na pomokani površini na približno 4mm debelo.

3
Končano

Razvaljano testo nato previdno previjemo cez valjar in ga prestavimo na papir za peko.

4
Končano

Nato na testo položimo list papirja željene oblike. Testo ob robu papirja previdno odrežemo na željeno obliko. Odstranimo odvečno testo.

5
Končano

Papir za peko z izrezanim testom nato primemo za levi in desni rob ter ga prestavimo na pekač.

6
Končano

Pečemo vsak del posebej 12-15min na 180°. Pri manjših in tanjših oblikah ali bolj močnih pečicah čas peke po potrebi skrajšajte ali zmanjšajte temeperaturo na 170°.

7
Končano

Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo preden jih zelo previdno vzamemo iz pekača.

8
Končano

Navodila za pripravo mlečne kreme

Mascarpone in LinoLado na najnižji hitrosti ali ročno zmešamo skupaj, da dobimo enakomerno kremo. Kreme ne stepajte predolgo ali na visokih hitrostih, ker se lahko hitro zasiri.

9
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

10
Končano

Stepeno sladko smetano nato ročno in narahlo primešamo k mešanici mascarpone in LinoLade, da dobimo enakomerno in penasto kremo.

11
Končano

Kremo prestavimo v dresirno vrečko z večjim okroglim nastavkom.

12
Končano

Sestavjanje, hlajenje in postrežba

Prvi piškot previdno obrnemo okrog in nanj na večih mestih nanesemo malo kreme. Piškot nato previdno obrnemo in postavimo na podlago. Krema bo piškot fiksirala, da se cream tart kasneje ne bo drsal po podlagi.

13
Končano

Na piškot nato nabrizgamo kepice kreme. Brizgajte najprej ob robovih in nato zapolnite luknjice v sredini.

14
Končano

Nabrizgano kremo nato prekrijemo z drugim piškotom. Piškot polagajte narahlo in ga ne pritiskajte na kremo.

15
Končano

Ponovimo postopek in nabrizgamo kremo še na drugi piškot.

16
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 30min pred dekoriranjem.

17
Končano

Po 30 minutah lahko cream tart po želji dekorirate.

18
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo.

admin

Prejšnji
Vaniljina torta z jagodami
sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado recept naslovna slika
Naslednji
Sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado
Prejšnji
Vaniljina torta z jagodami
sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado recept naslovna slika
Naslednji
Sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado

4 Komentarjev Skrij komentarje

Komentiraj