Sestavine
-
Piškot
-
250g Maslo sobne temperature
-
220g Sladkor v prahu
-
2 Rumenjaki
-
440g Gladka moka
-
50g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
-
2 Vaniljin sladkor
-
Mlečna krema
-
500g Mascarpone
-
160g LinoLada Milk
-
3dl Sladka smetana
Navodila
Cream tart je v zadnjih letih vse bolj priljubljena vrsta rojstnodnevnih tortic. Najpogosteje so narejene v obliki črke ali številke.
To pa je moj osnovni recept zanj.
Sestavljen je iz piškotov in penaste mlečne mascarpone kreme.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Piškotna podlaga je narejena iz zelo nežnega krhkega testa. Mascarpone kremi okus dodatno pudari LinoLada Milk.
Cream tart je ena izmed redkih sladic pri katerih je izbira dekoracije zelo pomembna, saj v veliki meri vpliva na končni okus sladice.
Okrašen s čokoladami, piškoti, napolitankami okus zaokroži na čokoladno. Okrašen s svežim sadjem pa je bolj sočen in svež.
K mlečni kremi se odlično podata obe vrsti dekoracije. Vsaka na svoj način okus dopolni in popestri.
Pri izbiri oblik cream tarta in dekoraciji domišljiji pustite prosto pot in se zabavajte.
Cream tart boste najlažje oblikovali tako, da si na list papirja narišete in obrežete želeno obliko. Nato pa papirnato obliko uporabite kot model za obrezovanje oblike iz testa.
Ker so cream tarti lahko različnih oblik so količine v receptu primerne za največje možne črke oz številke velikosti A4.
Kot večje črke/številke so mišljene tiste, ki imajo več črt (8,M,B,W,G…). Za manjše črke oz. številke (1,J,I,L…) zadostujejo polovične količine recepta.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo piškotov |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Papir za peko z izrezanim testom nato primemo za levi in desni rob ter ga prestavimo na pekač. |
6
Končano
|
Pečemo vsak del posebej 12-15min na 180°. Pri manjših in tanjših oblikah ali bolj močnih pečicah čas peke po potrebi skrajšajte ali zmanjšajte temeperaturo na 170°. |
7
Končano
|
Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo preden jih zelo previdno vzamemo iz pekača. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo mlečne kreme |
9
Končano
|
V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Sestavjanje, hlajenje in postrežba |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 30min pred dekoriranjem. |
17
Končano
|
Po 30 minutah lahko cream tart po želji dekorirate. |
18
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. |
4 Komentarjev Skrij komentarje
Imam vprašanje glede rezanja, ker je piškotno testo. Je kakšen trik pri rezanju, da se ne lomi preveč? Lp
Krema piskotek lepo navlaži med hlajenjem in se potem brez tezav reže brez drobljenja. 🙂
Pozdravljeni,
v družini imamo osebo, ki ne prenese mascarponeja, fizično se ji upre. Ali mislite, da bi bil ohlajen ganache in nato stepen primerno čvrst za tako torto? Hvala in lep pozdrav.
Stepen ganache bo v redu. 🙂 Krema je lahko tudi malo bolj mehka, ker super zmehča piškotke zgoraj in spodaj. 🙂