0 0
Vaniljina torta z jagodami

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca L
150g Sladkor
0.5dl Olje
0.5dl Mleko
170g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
Vaniljina krema
3dl Sladka smetana
1dl Mleko
5 Rumenjaki
80g Sladkor
1 Bourbon vanilija puding v prahu
150g Maslo sobne temperature
Sočenje biskvita
3dl Voda
2 Vaniljin sladkor
Sadni nadev
150g Jagode
80g Jagodni džem

Vaniljina torta z jagodami

za pekač premera 18cm oz. 10 kosov

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Vaniljina krema

  • Sočenje biskvita

  • Sadni nadev

Navodila

Deli

Vaniljina torta z jagodami je osvežilna, kremasta in polnega okusa.

Sestavljajo jo 3 plasti mehkega biskvita med katerimi sta 2 plasti vaniljine kreme, jagod in jagodnega džema.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vaniljina torta z jagodami slika recept sredina

Biskvit je zelo lahek in puhast. Zato vam priporočam, da pečete vsakega posebej. Pri rezanju se zaradi delikatne strukture lahko pod nožem hitro zlepi skupaj ali zmečka.

Ko biskvit vzamete iz pekača se bo nekoliko skrčil. Priporočam vam, da biskvite pečete v 1-2 cm večjem pekaču od tistega v katerem boste torto sestavljali.

Jaz sem tortico naredila iz sestavin za 10 kosov. Biskvite sem spekla v pekaču premera 20 cm in tortico nato sestavila v pekač premera 18 cm.

Vaniljina torta z jagodami slika recept sredina 2

Krema je pripravljena iz pudinga z okusom burbonske vanilije. Seveda lahko uporabite tudi navadnega, vendar bo okus nekoliko drugačen.

Rumenjaki v pudingu dajo kremi dodatno kremasto strukturo. Maslo kreme ne strdi temveč jo le nekoliko dopolni.

Jagode in džem torti dodajo svežino, kombinacija okusov pa je božanska.

Torta je primerna za obmazovanje z vsemi vrstami krem, oblečete jo lahko tudi v sladkorno maso.

Recept je primeren za torto premera 18cm (biskviti pečeni iz sestavin za 10 kosov v pekaču premera 20cm).  Visoka je 11.5cm.

Za ostale velikosti pekačev si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri večjih oz. manjših pekačih čas peke biskvitov po potrebi skrajšajte oz. podaljšajte.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

NAVODILA ZA PRIPRAVO BISKVITA

Rumenjake ločimo od beljakov.

2
Končano

Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja.

4
Končano

Spenjenim rumenjakom nato dodamo olje, mleko, moko in pecilni prašek. Zmešamo v gladko zmes.

5
Končano

Zmesi ročno postopoma primešamo beljakov sneg.

6
Končano

Biskvitno maso razdelimo na 3 enake dele in jih pečemo v s peki papirjem obloženem pekaču vsako posebej 10-12min na 180°. Biskviti so zelo mehki in puhasti, zato vam peko celotne mase naenkrat in rezanje biskvitov odsvetujem.

7
Končano

Pečene biskvite previdno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača. Obrnemo jih okrog na čisto krpo tako, da se zgoraj poravnajo. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

8
Končano

Navodila za pripravo vaniljine kreme

Sladko smetano zavremo na štedilniku.

9
Končano

Mleko, sladkor, rumenjake in puding zmešamo skupaj. Zmes prelijemo v vročo sladko smetano.

10
Končano

Kuhamo na nizki temperaturi dokler se krema popolnoma ne zgosti. Med kuhanjem kremo ves čas mešamo. Pazite, da kreme ne prekuhate! V prekuhani kremi se maščoba loči od ostale kreme. Ko se krema zgosti na konsistenco malo gostejšega pudinga jo kuhanjte se približno 1minuto, nato odstavite.

11
Končano

Kuhano kremo takoj prestavimo v drugo posodo in jo po vrhu pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika zgornje plasti kreme. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Hlajenje lahko pospešite tako, da kremo nekaj časa hladite v hladilniku. Preden jo primešate k maslu pa mora biti sobne oz. enake temperature kot maslo.

12
Končano

Maslo na hitro stepemo, dodamo mu ohlajeno pudingovo kremo in stepamo na najvišji hitrosti 5-8 min, da se maslo v kremi speni. Če imate manj zmogljiv električni mešalnik čas stepanja po potrebi podaljšajte.

13
Končano

Navodila za pripravo sladke vode

Vodo in vaniljin sladkor segrejemo do vretja. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

14
Končano

Navodila za pripravo jagodnega nadeva

Jagode narežemo na manjše kocke.

15
Končano

Džem zmešamo, da postane tekoč in ga prelijemo v dresirno vrečko.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Pekač ob strani obložimo z acetatno folijo. Vanj položimo prvi biskvit.

17
Končano

Biskvit namočimo s sladko vodo in ga premažemo s polovico vaniljine kreme.

18
Končano

Kremo nato posujemo s polovico jagod. Jagode s prsti narahlo potisnemo v kremo.

19
Končano

Čez jagode v obliki spirale nabrizgamo še jagodni džem.

20
Končano

Pokrijemo z naslednjim biskvitom. Z rokami ga narahlo potisnemo navzdol na spodnji nadev. Biskvit namočimo, ponovimo postopek s kremo, jagodami in džemom. Prekrijemo z zadnjim biskvitom, narahlo potisnemo navzdol in namočimo biskvit.

21
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 10 ur pred postrežbo.

22
Končano

Ohlajeno torto po želji še obmažemo ali kako drugače okrasimo.

23
Končano

Razrežemo in postrežemo.

admin

Bela Oreo rolada slika naslovna recept
Prejšnji
Bela Oreo rolada
Naslednji
Mlečni cream tart (piškotna torta številka / črka)
Bela Oreo rolada slika naslovna recept
Prejšnji
Bela Oreo rolada
Naslednji
Mlečni cream tart (piškotna torta številka / črka)

Komentiraj