Sestavine
-
Biskvit
-
3 Jajca L
-
100g Sladkor
-
60ml Olje
-
80ml Mleko
-
110g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
55g Mleti lešniki
-
0.5 Pecilni prašek
-
Nutellin ganache
-
275g Nutella
-
60ml Sladka smetana
-
Nutellina krema
-
7dl Sladka smetana
-
210g Nutella
-
Sadje in posip
-
3 Večje banane
-
15g Kakav v prahu
Navodila
Bananino Nutelline rezine so mehke, puhaste, sočne in naravnost božanske.
Sestavljene so iz dveh tankih plasti temnega kakavovega biskvita. Okus popestrijo se mleti lešniki v njem. Med biskvitoma se skriva plast Nutellinega ganacha, ki poskrbi za eksplozijo Nutellinega okusa. Na Nutellinem ganachu in drugi plasti biskvita je še plast bolj blage, puhaste Nutelline kreme. V sredini je še plast svežih banan. Na vrhu jih krasi kakavov posip.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Bananino Nutelline rezine so zelo enostavne za pripravo. Zato tokrat nimam nekih posebnih opozoril glede priprave. Vseeno na hitro omenim le natančnost in Nutellin ganache. Plasti mažite cim bolj naravnost. Bolj, ko je posamezna plast ravna, lepše bojo rezine v prerezu. Pri pripravi ganacha bodite malce bolj previdni saj se Nutella, podobno kot bela čokolada hitro zasiri. Nutella naj bo sobne temperature, sladka smetana pa toplo -vroča in ne vrela.
Količine v receptu so primerne za pekač velikosti 20x 30cm oz. Približno 20 podolgovatih rezin.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Biskvitno maso razdelimo na 2 enaka dela. |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo Nutellinega ganacha |
7
Končano
|
Navodila za pripravo Nutelline kreme |
8
Končano
|
DodatnoBanane narežemo na približno 4mm debele rezine. |
9
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Na koncu rezine skozi cedilo potresemo še s kakavom v prahu. Če jih boste posuli takoj bo kakav potemnel in se navlažil. Lahko jih tako kot jaz posujete šele pred rezanjem, ko so že ohlajene. V tem primeru bo kakav ostal suh in svetel kot moj. Ni pravila, le stvar okusa :) |
15
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. Ohlajeno razrežemo na podolgovate rezine ali kocke in postrežemo. |