0 0
Bananino Nutelline rezine

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca L
100g Sladkor
60ml Olje
80ml Mleko
110g Gladka moka
30g Kakav v prahu
55g Mleti lešniki
0.5 Pecilni prašek
Nutellin ganache
275g Nutella
60ml Sladka smetana
Nutellina krema
7dl Sladka smetana
210g Nutella
Sadje in posip
3 Večje banane
15g Kakav v prahu

Bananino Nutelline rezine

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Nutellin ganache

  • Nutellina krema

  • Sadje in posip

Navodila

Deli

Bananino Nutelline rezine so mehke, puhaste, sočne in naravnost božanske.

Sestavljene so iz dveh tankih plasti temnega kakavovega biskvita. Okus popestrijo se mleti lešniki v njem. Med biskvitoma se skriva plast Nutellinega ganacha, ki poskrbi za eksplozijo Nutellinega okusa. Na Nutellinem ganachu in drugi plasti biskvita je še plast bolj blage, puhaste Nutelline kreme. V sredini je še plast svežih banan. Na vrhu jih krasi kakavov posip.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Bananino Nutelline rezine so zelo enostavne za pripravo. Zato tokrat nimam nekih posebnih opozoril glede priprave. Vseeno na hitro omenim le natančnost in Nutellin ganache. Plasti mažite cim bolj naravnost. Bolj, ko je posamezna plast ravna, lepše bojo rezine v prerezu. Pri pripravi ganacha bodite malce bolj previdni saj se Nutella, podobno kot bela čokolada hitro zasiri. Nutella naj bo sobne temperature, sladka smetana pa toplo -vroča in ne vrela.

Količine v receptu so primerne za pekač velikosti 20x 30cm oz. Približno 20 podolgovatih rezin.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor stepamo 3-5min, da jajca penasto narastejo. Ročno in narahlo jim primešamo olje in mleko. V ločeni posodi zmešamo skupaj suhe sestavine- moko, kakav v prahu, mlete lešnike in pecilni prašek.

2
Končano

Mešanico suhih sestavin pretresemo v jajčno zmes in jih z metlico ročno narahlo vmešamo do gladkega.

3
Končano

Biskvitno maso razdelimo na 2 enaka dela.

4
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj prelijemo polovico biskvitne mase in jo na tanko in čim bolj enakomerno razmažemo po pekaču. Pečemo približno 12 minut na 180°.

5
Končano

Pečen biskvit z nožem narahlo odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Postopek ponovimo še z drugo polovico biskvitne mase.

6
Končano

Navodila za pripravo Nutellinega ganacha

Nutello damo v skledico ali posodico. Sladko smetano segrejemo na štedilniku. Pogreto sladko smetano prelijemo čez Nutello in počasi ročno premešamo, da dobimo enakomerno mešanico. (Na biskvit jo nanašamo takoj, ko je še topla).

7
Končano

Navodila za pripravo Nutelline kreme

Sladko smetano čvrsto stepemo. Ročno vmešamo Nutello. Kremo razdelimo na 2 dela. 2/3 kreme porabimo za spodnjo plast, 1/3 kreme pa za zgornjo plast kreme nad zgornjim biskvitom.

8
Končano

Dodatno

Banane narežemo na približno 4mm debele rezine.

9
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Na dno pekača položimo biskvit.

10
Končano

Biskvit enakomerno premažemo s toplim Nutellinim ganachem. Hladimo v hladilniku približno 20min, da se ganache ohladi in učvrsti. Nato nadaljujemo s sestavljanjem.

11
Končano

To plast premažemo z večjim (2/3) delom kreme. Najprej na ganache nanesemo tanjšo plast kreme. Nanjo zložimo banane in jih premažemo s preostankom večjega dela kreme.

12
Končano

Pokrijemo z drugim biskvitom.

13
Končano

Biskvit nato premažemo z manjšim (1/3) delom kreme. Kremo čim bolj poravnamo.

14
Končano

Na koncu rezine skozi cedilo potresemo še s kakavom v prahu. Če jih boste posuli takoj bo kakav potemnel in se navlažil. Lahko jih tako kot jaz posujete šele pred rezanjem, ko so že ohlajene. V tem primeru bo kakav ostal suh in svetel kot moj. Ni pravila, le stvar okusa :)

15
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. Ohlajeno razrežemo na podolgovate rezine ali kocke in postrežemo.

Pelicious

Cvrti ameriški krofi za čokoholike recept naslovna slika
Prejšnji
Cvrti ameriški krofi za čokoholike
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži naslovna slika recept
Naslednji
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži
Cvrti ameriški krofi za čokoholike recept naslovna slika
Prejšnji
Cvrti ameriški krofi za čokoholike
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži naslovna slika recept
Naslednji
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži

Komentiraj