Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajca L
-
60g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
1 jedilna žlica Olje
-
2 jedilna žlica Voda
-
30g Gladka moka
-
30g Ostra moka
-
Borovničeva krema
-
125g Borovnice
-
50g Sladkor
-
3 Listi želatine
-
150g Skuta
-
50g Mascarpone
-
0.5dl Sladka smetana
-
Malinova krema
-
250g Maline
-
45g Sladkor
-
4 Listi želatine
-
200g Skuta
-
0.5dl Sladka smetana
-
Jagodna krema
-
100g Jagode
-
45g Sladkor
-
3 Listi želatine
-
150g Skuta
-
80g Mascarpone
-
0.5dl Sladka smetana
Navodila
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži je osvežilna, puhasta, lahka in ne pretirano sladka.
Sestavljena je iz mehkega puhastega in sočnega biskvita. Na njem so 3 plasti skutino-sadnih mouss-ev. Spodnja plast je borovničeva, srednja malinova, zgornja pa jagodna.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Priprava je dokaj hitra in enostavna. Malce bolj zamudno je le precejanje malinovega pireja in čakanje, da se posamezna plast ohladi. Kljub temu, da zahteva malo več časa in mišic še vseeno malinov pire vedno precedim saj me peške v kremah res motijo. Če s tem nimate težav lahko precejanje malinovega pireja tudi preskočite in ga uporabite skupaj s peškami. Za pripravo krem lahko sicer uporabite sveže ali zamrznjeno sadje. Zamrznjenega sadja ni potrebno do konca odtajati, temveč le toliko, da ga boste lahko zmleli.
Stepanja sladke smetane v spodnjih korakih nisem posebej omenjala. Zaradi zelo majhnih količin vam priporočam, da stepete celotno količino za vse 3 kreme skupaj in jo nato le razdelite na 3 enake dele ter vsakega vmešate v eno kremo.
Za dekoracijo sem uporabila liofilizirane maline Agroplan. So pa malo bolj kisle. Sama imam sicer raje jagode, vendar mi jih je žal zmanjkalo. V ponudbi pa imajo tudi borovničke, ki jih še nisem preizkusila.
Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta je visoka 7cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečemo približno 15minut na 180°. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo sadnih osnov za kremeBorovnice, maline in jagode vsake posebej zmeljemo v pire. Pirejem dodamo sladkor in vsako vrsto sadja segrevamo na štedilniku dokler se ves sladkor ne raztopi. V vsakega vmešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Jagode in borovnice pustimo v obliki pireja. Maline pred vmešavanjem želatine še precedimo čez cedilo. Pri cejenju si lahko pomagate z žlico in z njo maline potisnete navzdol, tako da na koncu na cedilu ostanejo le peške. |
7
Končano
|
Na koncu torej dobite 3 posodice, za vsako plast kreme eno. Sladek borovničev pire z želatino, sladek precejen malinov pire z želatino in sladek jagodni pire z želatino. Vse 3 pustimo, da se na sobni temperaturi ohladijo. Pred dodajanjem v kreme morajo biti pireji na otip hladni vendar še vedno tekoči. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo borovničeve kreme |
9
Končano
|
Navodila za pripravo malinove kreme |
10
Končano
|
Navodila za pripravo jagodne kreme |
11
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Tortico hladimo v hladilniku vsaj 7ur pred postrežbo. |
16
Končano
|