0 0
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca L
60g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
1 jedilna žlica Olje
2 jedilna žlica Voda
30g Gladka moka
30g Ostra moka
Borovničeva krema
125g Borovnice
50g Sladkor
3 Listi želatine
150g Skuta
50g Mascarpone
0.5dl Sladka smetana
Malinova krema
250g Maline
45g Sladkor
4 Listi želatine
200g Skuta
0.5dl Sladka smetana
Jagodna krema
100g Jagode
45g Sladkor
3 Listi želatine
150g Skuta
80g Mascarpone
0.5dl Sladka smetana

Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Borovničeva krema

  • Malinova krema

  • Jagodna krema

Navodila

Deli

Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži je osvežilna, puhasta, lahka in ne pretirano sladka.

Sestavljena je iz mehkega puhastega in sočnega biskvita. Na njem so 3 plasti skutino-sadnih mouss-ev. Spodnja plast je borovničeva, srednja malinova, zgornja pa jagodna.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Priprava je dokaj hitra in enostavna. Malce bolj zamudno je le precejanje malinovega pireja in čakanje, da se posamezna plast ohladi. Kljub temu, da zahteva malo več časa in mišic še vseeno malinov pire vedno precedim saj me peške v kremah res motijo. Če s tem nimate težav lahko precejanje malinovega pireja tudi preskočite in ga uporabite skupaj s peškami. Za pripravo krem lahko sicer uporabite sveže ali zamrznjeno sadje. Zamrznjenega sadja ni potrebno do konca odtajati, temveč le toliko, da ga boste lahko zmleli.

Stepanja sladke smetane v spodnjih korakih nisem posebej omenjala. Zaradi zelo majhnih količin vam priporočam, da stepete celotno količino za vse 3 kreme skupaj in jo nato le razdelite na 3 enake dele ter vsakega vmešate v eno kremo.

Za dekoracijo sem uporabila liofilizirane maline Agroplan. So pa malo bolj kisle. Sama imam sicer raje jagode, vendar mi jih je žal zmanjkalo. V ponudbi pa imajo tudi borovničke, ki jih še nisem preizkusila.

Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca, vaniljin sladkor in sladkor stepamo približno 5 minut, da jajca narastejo. Ročno vmešamo olje in vodo. V ločeni posodi zmešamo skupaj gladko in ostro moko.

2
Končano

Mešanico moke čez cedilo presejemo v jajčno mešanico. Narahlo ročno vmešamo, da dobimo gladko in penasto biskvitno maso.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj zlijemo biskvitno maso in jo poravnamo.

4
Končano

Pečemo približno 15minut na 180°.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato ga z nožem narahlo odstranimo od roba in vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo sadnih osnov za kreme

Borovnice, maline in jagode vsake posebej zmeljemo v pire. Pirejem dodamo sladkor in vsako vrsto sadja segrevamo na štedilniku dokler se ves sladkor ne raztopi. V vsakega vmešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Jagode in borovnice pustimo v obliki pireja. Maline pred vmešavanjem želatine še precedimo čez cedilo. Pri cejenju si lahko pomagate z žlico in z njo maline potisnete navzdol, tako da na koncu na cedilu ostanejo le peške.

7
Končano

Na koncu torej dobite 3 posodice, za vsako plast kreme eno. Sladek borovničev pire z želatino, sladek precejen malinov pire z želatino in sladek jagodni pire z želatino. Vse 3 pustimo, da se na sobni temperaturi ohladijo. Pred dodajanjem v kreme morajo biti pireji na otip hladni vendar še vedno tekoči.

8
Končano

Navodila za pripravo borovničeve kreme

Skuto najprej dobro premiksamo. Vmešamo še mascarpone. Mešanici prilijemo ohlajen borovničev pire. Zmešamo v enakomerno kremo. Na koncu narahlo ročno primešamo še stepeno sladko smetano.

9
Končano

Navodila za pripravo malinove kreme

Skuto najprej dobro premiksamo. Mešanici prilijemo ohlajen malinov pire. Zmešamo v enakomerno kremo. Na koncu ročno narahlo vmešamo še stepeno sladko smetano.

10
Končano

Navodila za pripravo jagodne kreme

Skuto najprej dobro premiksamo. Vmešamo še mascarpone. Mešanici prilijemo ohlajen jagodni pire. Zmešamo v enakomerno kremo. Na koncu ročno narahlo vmešamo še stepeno sladko smetano.

11
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo biskvit. Biskvit namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (največ 1dl vode in 1 čajna žlička sladkorja).

12
Končano

Čez biskvit enakomerno premažemo borovničevo kremo. Hladimo v hladilniku dokler se krema ne strdi dovolj, da se zgornje plasti ne bojo mešale vanjo (cca. 20min).

13
Končano

Čez ohlajeno borovničevo kremo enakomerno raznesemo malinovo kremo. Tortico zopet ohladimo, da se krema strdi.

14
Končano

Ohlajeno malinovo kremo premažemo še z jagodno kremo.

15
Končano

Tortico hladimo v hladilniku vsaj 7ur pred postrežbo.

16
Končano

Ohlajeno torto po želji še okrasimo. Jaz sem na svojo ob robu nabrizgala stepeno sladko smetano, jo posula z zdrobljenimi liofiliziranimi malinami (povezava v opisu recepta zgoraj) in na kupčke sladke smetane položila še polovičke svežih jagod.

Pelicious

Bananino Nutelline rezine recept slika naslovna
Prejšnji
Bananino Nutelline rezine
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom recept slika naslovna
Naslednji
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom
Bananino Nutelline rezine recept slika naslovna
Prejšnji
Bananino Nutelline rezine
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom recept slika naslovna
Naslednji
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom

Komentiraj