1 0
Bela Oreo rolada

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Bel biskvit
5 Beljaki
110g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
90g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
0.5dl Olje
Oreo krema
500g Mascarpone
15g Sladkor v prahu
155g Oreo piškoti

Bela Oreo rolada

za pekač velikosti 35x35cm oz. 18 kosov

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Bel biskvit

  • Oreo krema

Navodila

Deli

Bela Oreo rolada je božansko mehka in puhasta.  Poleg tega je hitra in enostavna za pripravo.

Ovita je v nežen puhast bel biskvit, v sredini pa se skriva mascarpone krema z Oreo piškoti.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Biskvit je pripravljen iz beljakov, zato je bolj bele barve in zelo lahek. Kljub temu tudi ohlajen ostane prožen. Predhodno zavijanje praznega vročega biskvita ni potrebno.

Krema v roladi ima značilen okus Oreo piškotov. Svetujem vam, da jo pripravite s celimi Oreo piškoti, ki jih sami zmeljete v prah. Pri uporabi raznih že kupljeni mletih različic bo krema manj sladka saj nekateri mleti Oreo izdelki ne vsebujejo sladke kreme, ki je med piškoti.  Če se kljub temu odločite za pripravo z že mletimi Oreo piškoti pa jih vseeno dodatno premeljite v mlinčku za kavo. Prah v kremi nase lepo veže vlago in kremi da kompaktnost.

Recept je primeren za pekač velikosti 35x35cm ali 18kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo belega biskvita

Beljake in sladkor stepemo v sneg, ki na metlicah oblikuje srednje trde vršičke.

2
Končano

Pecilni prašek in moko zmešamo skupaj, in presejemo čez cedilo v beljakov sneg. Ročno narahlo vmešamo, da dobimo enakomerno in puhasto zmes. Najlažje boste moko vmešali z metlico, s krožnimi gibi.

3
Končano

V zmes na koncu prilijemo še olje in ga ročno vmešamo.

4
Končano

Zmes nato damo v s papirjem za peko obložen pekač in jo čim bolj enakomerno razmažemo po pekaču.

5
Končano

Pečemo 10min na 180°.

6
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Vročega biskvita ni potrebno zavijati, ker ohlajen ostane prožen in se ne trga.

7
Končano

Navodila za pripravo Oreo kreme

Mascarpone in sladkor v prahu na hitro zmešamo skupaj.

8
Končano

Oreo piškote zmeljemo v prah in jih dodamo sladkemu mascarpone siru.

9
Končano

Piškote vmešamo ročno z lopatko dokler ne dobimo enakomerne in trdne kreme.

10
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Z ohlajenega biskvita narahlo odstranimo papir za peko.

11
Končano

Kremo enakomerno razmažemo po biskvitu.

12
Končano

Rolado nato previdno zvijemo.

13
Končano

Zavito rolado ovijemo v prozorno folijo in jo hladimo vsaj 5 ur v hladilniku.

14
Končano

Ohlajeno rolado po želji še okrasimo. Razrežemo in postrežemo.

admin

Hruškova nougat pita s pudingom recept prikazna slika
Prejšnji
Hruškova nougat pita s pudingom
Naslednji
Vaniljina torta z jagodami
Hruškova nougat pita s pudingom recept prikazna slika
Prejšnji
Hruškova nougat pita s pudingom
Naslednji
Vaniljina torta z jagodami

Komentiraj