0 0
Sacher piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
130g Maslo sobne temperature
90g Sladkor v prahu
1 Jajca L
2 Rumenjaki
180g Gladka moka
20g Kakav v prahu
0.5 Pecilni prašek
Sredica
80-100g Marelična marmelada
Preliv in posip
100g Čokolada za kuhanje
30g Čokoladne mrvice

Sacher piškoti

  • Sestavine za 35 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Sredica

  • Preliv in posip

Navodila

Deli

Sacher piškoti so še eden izmed mojih čokoholiških podvigov. Kakavovi piškoti, obliti s čokolado in polnjeni z marelično marmelado imajo tipičen Sacherjem grenkasto- sladek okus. Priprava je enostavna, piškotki pa so veliko dlje obstojni kot tortica.  

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik) Sacher piškoti recept naslovna slika

V navodilih spodaj je naveden tudi enostaven postopek za tempiranje čokolade brez termometra. Obliv na piškotih bo tako odporen tudi na poletne temperature. Iz količin v receptu lahko izrežete 35 manjših piškotov (70 vseh skupaj). Količine sestavin si lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Iz vseh sestavin zmešamo gladko testo.

2
Končano

Testo sploščimo, ovijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 1uro oz. dokler testo ni dovolj trdno, da lahko oblikujete.

3
Končano

Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljamo na 3mm debelo.

4
Končano

Iz polovice testa izrežemo piškote brez luknjice. Iz druge polovice testa pa piškote z luknjico.

5
Končano

Izrezane piškote polagamo enega zraven drugega v razmiku 1,5cm na s papirjem za peko obložen pekač.

6
Končano

Piškote pečemo 8min na 180°.

7
Končano

Pečene piškote pustimo, da se nekoliko ohladijo preden jih vzamemo iz pekača.

8
Končano

Navodila za pripravo preliva

70g čokolade raztopimo nad soparo. Preostalih 30g čokolade razrežemo na manjše koščke.

9
Končano

Stopljeno čokolado odstavimo iz pare in ji primešamo narezano čokolado. Premešamo, da se koščki čokolade raztopijo. Vso čokolado nato za 30 sekund ponovno postavimo nad soparo. Po 30 sekundah odstavimo.
Na takšen način pripravljena čokolada bo tempirana. Na sobni temperaturi se bo posušila in bo bolj odporna na temperaturo. Čokolada na piškotih se vam zato na sobni temperaturi ne bo topila.

10
Končano

Prelivanje, sestavljanje in dekoracija

Tempirano čokolado prelijemo v ožjo posodo (za lažje tunkanje pikotkov).

11
Končano

Piškote z luknjicami do polovice potunkamo v čokolado in počakamo da odvečna čokolada odteče z njih (pomagate si lahko tudi z zobotrebcem in višek čokolade z zadnje strani in spodnjega roba piškota narahlo postrgate s piškotov). Oblite piškote nato polagamo na papir za peko. Potresemo jih s čokoladnimi mrvicami in pustimo, da se čokolada popolnoma posuši.

12
Končano

Marelično marmelado dobro premešamo, da postane bolj redka. Nanesemo jo na piškote brez luknjic. Te nato prekrijemo z oblitimi in posušenimi piškoti z luknjicami. Narahlo pritisnemo skupaj.

13
Končano

Piškotke lahko hranite na odprtem ali v zaprti posodi.

admin

Jagodno borovničeva torta recept naslovna
Prejšnji
Jagodno borovničeva torta
trojne češnjeve/višnjeve rezine recept slika naslovna
Naslednji
Trojne češnjeve/višnjeve rezine
Jagodno borovničeva torta recept naslovna
Prejšnji
Jagodno borovničeva torta
trojne češnjeve/višnjeve rezine recept slika naslovna
Naslednji
Trojne češnjeve/višnjeve rezine

Komentiraj