0 0
Hruškova nougat pita s pudingom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
160g Maslo sobne temperature
90g Sladkor v prahu
270g Gladka moka
1 Jajca L
50g Mleti lešniki
Hruškov nadev
500g Olupljene in očiščene hruške
2 jedilni žlici Limonin sok
1 ščep Muškatni orešček
Pudingov nadev
5dl Sladka smetana
1dl Mleko
115g Sladkor
2 Nougat puding v prahu
Posip
10g Sladkor v prahu

Hruškova nougat pita s pudingom

za pekač premera 24cm oz. 13kosov

  • Sestavine za 13 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Hruškov nadev

  • Pudingov nadev

  • Posip

Navodila

Deli

Hruškova nougat pita s pudingom je različica vsem dobro znane in priljubljene jabolčne pite s pudingom.

Recept zanjo najdete TUKAJ.

Tokrat sem jo pripravila z lešnikovim testom, hruškami in nougat pudingom v katerem se prepletata okusa lešnikov in čokolade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Pita je sočna in enostavna za pripravo.

Pudingov nadev je pripravljen iz mešanice sladke smetane in mleka. Naredite pa ga lahko tudi samo z mlekom ali samo s sladko smetano. Z mlekom je veliko mehkejši in redkejši. Pripravljen s smetano pa je bolj polnega okusa in stabilen.

Ker vstopamo v sezono hrušk, sem uporabila kar sveže. Izven sezone pa lahko za pripravo uporabite tudi hruške iz kompota.

Recept je primeren za pekač velikosti 24cm ali 13 kosov. Pri večjih/ manjših količinah sestavin čas peke po potrebi skrajšajte oz. podaljšajte.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo.

2
Končano

Testo razdelimo na 2 enaka dela. Vsakega posebej sploščimo in zavijemo v prozorno folijo za živila. Enega hladimo v hladilniku 1 uro, drugega pa v skrinji do uporabe.

3
Končano

Testo iz hladilnika razvaljamo na pomokani površini in z njim obložimo dno pekača. Testo nato na večih mestih popikamo z vilicami.

4
Končano

Navodila za pripravo hruškovega nadeva

Hruške olupimo in odstranimo vse trde dele. Narežemo jih na manjše krhlje.

5
Končano

Hruške nato prelijemo z limoninim sokom, dodamo še ščep muškatnega oreščka in jih premešamo, da se sok in muškatni orešček enakomerno razporedita med hruškove krhlje.

6
Končano

Krhlje nato enakomerno razporedimo po testu v pekaču.

7
Končano

Navodila za pripravo pudingovega nadeva

Sladko smetano zavremo na štedilniku.

8
Končano

V hladno mleko vmešamo sladkor in puding v prahu.

9
Končano

Ko sladka smetana zavre, zmanjšamo temperaturo štedilnika in smetani prilijemo pudingovo mešanico.

10
Končano

Kuhamo na zmerni temperaturi dokler se puding do konca ne zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo.

11
Končano

Puding takoj prelijemo čez hruškov nadev v pekaču.

12
Končano

Na koncu na puding naribamo še testo, ki smo ga hladili v skrinji.

13
Končano

Peka hlajenje in postrežba

Pečemo 50-55min na 190°.

14
Končano

Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo pustimo na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi preden jo vzamemo iz pekača. Če ne bo do konca ohlajena, se bo zlila iz pekača.

15
Končano

Ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in postrežemo.

admin

Bananino orehova rolada recept prikazna slika
Prejšnji
Bananino orehova rolada
Bela Oreo rolada slika naslovna recept
Naslednji
Bela Oreo rolada
Bananino orehova rolada recept prikazna slika
Prejšnji
Bananino orehova rolada
Bela Oreo rolada slika naslovna recept
Naslednji
Bela Oreo rolada

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here