• Domov
  • Pecivo
  • Sočno pecivo s kremnim sirčkom in gozdnimi sadeži
0 0
Sočno pecivo s kremnim sirčkom in gozdnimi sadeži

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca L
170g Sladkor
175g Kremni sir Philadelphia
2 jedilni žlici Olje
40g Kisla smetana
150g Gladka moka
1 večka Bourbon vanilija puding v prahu
8g Pecilni prašek
Sadje
100g Jagode
100g Borovnice
100g Maline
po okusu Sladkor
Posip
10g Sladkor v prahu

Sočno pecivo s kremnim sirčkom in gozdnimi sadeži

  • Sestavine za 20 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Sadje

  • Posip

Navodila

Deli

Hitro in enostavno pripravljeno sočno pecivo s kremnim sirčkom in gozdnimi sadeži je lahko, puhasto, mehko in osvežilno. Narejeno je v nekaj minutah in je odlično za jutranje in popoldanasko sladkanje ob čaju ali kavi.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Biskvitna masa je zelo mehka in puhasta.  Božanski okus ji daje puding z bourbonsko vanilijo. Uporabite lahko tudi navaden vaniljin puding, vendar je puding z bourbon vanilijo veliko okusnejši. 🙂 Za mehkobo peciva poskrbita tudi kremni sirček in kisla smetana. Zaradi njiju bo pecivo ostalo mehko in sočno tudi več dni.

Gozdni sadeži pecivu dodajo osvežilno sadno noto. Uporabite lahko sveže ali zamrznjeno sadje. Zamrznjenega sadja ni potrebno odtajati, sušiti ali prati. 🙂  Sadje poskusite in ga sladkajte po okusu, saj je vsako sadje drugačne sladkosti. Kot vodilo- sama sem uporabila sveže sadje, posladkala pa sem ga z 1 jedilno žlico sladkorja.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x30cm oz. za približno 20 kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake ločimo od beljakov.

2
Končano

Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V ločeni posodi približno 5minut stepamo rumenjake, sladkor in kremni sir, da mešanica naraste in postane gostejša. Na koncu med stepanjem počasi prilijemo še olje in stepamo še približno pol minute.

4
Končano

Rumenjakovi mešanici primešamo kislo smetano.

5
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj moko, puding v prahu in pecilni prašek. Mešanico suhih sestavin čez cedilo presejemo v rumenjakovo mešanico in vse skupaj stepemo v gladko zmes.

6
Končano

Mešanici dodamo beljakov sneg in vse skupaj ročno narahlo zmešamo v puhasto biskvitno maso.

7
Končano

Navodila za pripravo sadja

Sadje operemo pod vodo in ga dobro posušimo s papirnato brisačko. Jagode narežemo na manjše koščke. Po okusu posladkamo in z rokami narahlo premešamo.

8
Končano

Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežba

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo biskvitno maso in ji čim bolj enakomerno raznesemo po pekaču.

9
Končano

Na biskvitno maso nežno polagamo sadje. Pri tem ga razporejamo tako, da je sadje lepo mešano razporejeno.

10
Končano

Pečemo v pečici na 180° približno 25minut.

11
Končano

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi.

12
Končano

Ko je pecivo ohlajeno ga narežemo na kocke, previdno vzamemo iz pekača tako, da jih odlepimo od papirja za peko.

13
Končano

Po želji lahko kocke posujete še s sladkorjem v prahu in postrežete.

14
Končano

Kocke hranite pokrite s prozorno folijo v hladnejšem prostoru (shramba) največ 3 dni.

Pelicious

Jagodno breskova torta recept naslovna slika
Prejšnji
Jagodno breskova torta
Toffee kocke recept naslovna slika
Naslednji
Toffee kocke
Jagodno breskova torta recept naslovna slika
Prejšnji
Jagodno breskova torta
Toffee kocke recept naslovna slika
Naslednji
Toffee kocke