0 0
Bananino orehova rolada

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca L
80g Sladkor
250g Zrele banane
90g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
Orehova krema
80g Mleti orehi
40g Sladkor
60ml Mleko
1 Listi želatine
3dl Sladka smetana

Bananino orehova rolada

za pekač velikosti 35x35cm oz. 18 kosov

  • Sestavine za 18 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Orehova krema

Navodila

Deli

Bananino orehova rolada je mehka, zelo sočna in božansko puhasta. Je izjemno enostavno in hitro pripravljena.

Ovita je v mehek bananin biskvit, v njej pa je puhasta orehova krema. Okusa banan in orehov v njej se zelo lepo dopolnjujeta.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Najbolje je, če biskvit pripravite s čim bolj zrelimi bananami. Zrele banane imajo intenzivnejši okus, biskvit pa bo zato veliko okusnejši.

Pečenega biskvita ne zavijate praznega, saj se bo zlepil skupaj in ga ne boste mogli več odviti. Tudi ohlajen je prožen, se ne drobi, ne poka in ne trga. Predhodno zavijanje rolade brez kreme zato ni potrebno.

Recept je primeren za pekač velikosti 35x35cm (pekač, ki ga dobite zraven pečice) ali 18kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo bananinega biskvita

Cela jajca in sladkor stepamo skupaj na najvišji hitrosti 5-8 minut. V tem času se bodo jajca spenila in narasla na približno 5x večji volumen.

2
Končano

Banane olupimo in zmeljemo v multipraktiku. Prilijemo jih h stepenim jajcem s sladkorjem.

3
Končano

Mešanici nato narahlo primešamo še moko in pecilni prašek, da dobimo puhasto biskvitno zmes.

4
Končano

Zmes prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač in jo čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču.

5
Končano

Pečemo 12-15 min na 190°.

6
Končano

Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi. Biskvita ne zvijajte na prazno, ker se bo zlepil in ga ne boste mogli več odviti. Ohlajen ostane prožen, ne poka in se ne trga tako, da predhodno zavijanje brez kreme ni potrebno. Papir za peko narahlo odstranimo z ohlajenega biskvita.

7
Končano

Navodila za pripravo orehove kreme

Orehi za kremo morajo biti zelo drobno mleti. Če opazite, da so mleti bolj grobo jih na hitro še enkrat premeljite v mlinčku za kavo.

8
Končano

Drobno mlete orehe, mleko in sladkor prekuhamo na štedilniku do vretja. Zmanjšamo temperaturo in pustimo vreti približno 1 minuto. Med tem ves čas mešamo. V tem času se bo sladkor lepo raztopil, orehi pa bojo lepo prekuhani in kasneje ne bodo imeli grenkega okusa. Po eni minuti odstavimo in prelijemo v skledo.

9
Končano

Vroči mešanici orehov, sladkorja in mleka primešamo še predhodno namočeno in ožeto želatino. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Če hladite v hladilniku pazite, da mešanica ne želira.

10
Končano

V ločeni posodi stepemo smetano do čvrste strukture. Ročno in narahlo ji primešamo ohlajeno orehovo zmes.

11
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Biskvit enakomerno premažemo z orehovo kremo in ga zavijemo v rolado.

12
Končano

Rolado nato ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 5ur pred postrežbo.

13
Končano

Ohlajeno rolado po želji še potresemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s čokolado, posujemo z orehi, premažemo s smetano ali kako drugače okrasimo.

14
Končano

Narežemo na 1,5cm debele rezine in postrežemo.

admin

Prejšnji
Čokoladni ledeni veter
Hruškova nougat pita s pudingom recept prikazna slika
Naslednji
Hruškova nougat pita s pudingom
Prejšnji
Čokoladni ledeni veter
Hruškova nougat pita s pudingom recept prikazna slika
Naslednji
Hruškova nougat pita s pudingom

Komentiraj