0 0
Začinjeni piškoti s čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
155g Maslo sobne temperature
95g Sladkor v prahu
2 Rumenjaki
250g Gladka moka
1 Vaniljin sladkor
8g Začimbe za medenjake
Obliv
180g Čokolada za kuhanje
1 čajna žlica Kokosovo olje

Začinjeni piškoti s čokolado

  • Sestavine za 60 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Obliv

Navodila

Deli

Srčkani začinjeni piškoti s čokolado so hitro, enostavno pripravljeni in noro dišeči.

Okus in vonj spominjata na medenjake, saj vsebujejo kar zajetno količino začimb za medenjake. Sama najraje uporabljam že gotovo mešanico začimb za medenjake  znamke Kotanyi. Začimbe v njej so zmešane v božansko ravnovesje, ki ga sama težko dosežem z mešanjem začimb doma. Seveda lahko začimbe zmešate tudi po svojem okusu. V poštev pride vse od cimeta, ingverja, koriandra, janeža pa tja do muškatnega oreščka, klinčkov in popra.  Za razliko od medenjakov, začinjeni piškoti s čokolado ne vsebujejo medu. Zato so božansko krhki in hrustljavi.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Čokoladni obliv je pripravljen s postopkom temperiranja čokolade.

Tako obdelana čokolada je stabilnejša in se na sobni temperaturi posuši. Na piškotih se vam zato na sobni temperaturi ne bo topila.

Količine v receptu zadostujejo za približno 60 srednje velikih piškotov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Iz vseh sestavin zamesimo gladko piškotno testo.

2
Končano

Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo in hladimo v hladilniku približno 1 uro.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 4-5mm debelo. Z modelčki izrežemo piškote.

4
Končano

Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku približno 1.5cm.

5
Končano

Pečemo na 180° 10-12 minut. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

6
Končano

Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih nekaj minut pustimo stati v pekaču, da se nekoliko ohladijo. Nato jih poberemo iz pekača in na sobni temperaturi do konca ohladimo.

7
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Polovico čokolade in kokosovo olje raztopimo nad soparo. Preostalo čokolado razrežemo na manjše koščke.

8
Končano

Stopljeno čokolado odstavimo iz pare in ji dodamo narezano čokolado. Premešamo, da se koščki čokolade raztopijo. Vso čokolado nato za 30 sekund ponovno postavimo nad soparo. Po 30 sekundah odstavimo. Prelijemo v skodelico, ki bo dovolj široka in globoka, da boste piškote lahko brez težav potunkali v čokolado.

9
Končano

Oblivanje, sušenje in shranjevanje

Ohlajene piškote potunkamo v čokolado. Počakamo, da odvečna čokolada steče s piškota. Pomagate si lahko tudi s palčko za ražnjiče ali zobotrebcem in z njim s hrbtne strani piškota postrgate odvečno čokolado.

10
Končano

Oblite piškote polagamo na pladenj obložen s papirjem za peko in jih pustimo, da se čokolada popolnoma posuši. Če imate v stanovanju bolj toplo jih sušite v shrambi oz. malce hladnejšem prostoru.

11
Končano

Posušene piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli.

Pelicious

Ferrero Rocher razpokančki recept naslovna slika
Prejšnji
Ferrero Rocher razpokančki
Cimetovo pomarančni piškoti naslovna slika recept
Naslednji
Cimetovo pomarančni piškoti
Ferrero Rocher razpokančki recept naslovna slika
Prejšnji
Ferrero Rocher razpokančki
Cimetovo pomarančni piškoti naslovna slika recept
Naslednji
Cimetovo pomarančni piškoti

Komentiraj