Sestavine
-
Testo
-
150g Maslo
-
95g Sladkor v prahu
-
250g Gladka moka
-
2 Rumenjaki
-
10g Pomarančni sladkor
-
1 čajne žlice Cimet v prahu
-
ščep Nastrgana lupina pomaranče
-
Nadev
-
100g Pomarančna marmelada
Navodila
Cimetovo pomarančni piškoti so eni izmed tistih, ki že pred peko poskrbijo, da celo stanovanje zadiši po praznikih. Sestavljeni so iz dveh krhkih piškotkov. Praznično aromo jim dajejo cimet, nastrgana pomarančna lupinica in pomarančni sladkor v testu. Piškotki so s pomarančno marmelado zlepljeni po dva skupaj.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Priprava je enostavna in dokaj hitra. Sestavine za testo se bojo med mešanjem z električnim mešalnikom najbrž le zdrobile, zato jih po potrebi najprej dobro pregnetite z rokami, da se zlepijo skupaj. Ohlajeno testo je malo bolj trdo, zato se nikar ne ustrašite, da je šlo kaj narobe. 🙂 Takšno mora biti, le valjanje zahteva malo več mišic. Pečeni cimetovo pomarančni piškoti bojo krhki, hrustljavi in niti malo trdi.
Če testo pripravljate vnaprej in bo stalo v hladilniku dlje kot eno uro, ga pred valjanjem vzemite iz hladilnika in pustite nekaj časa stati na sobni temperaturi, da malce odpusti. Testo nato pregnetite in razvaljajte. Biti mora še vedno dokaj čvrsto in predvsem hladno.
Če pred pripravo potrebujete dodaten nasvet ali dva o peki piškotov , si lahko preberete še moj članek z nasveti. Najdete ga TUKAJ.
Za ta recept boste potrebovali le rumenjake, zato vam bojo ostali odvečni beljaki. Porabite jih lahko tako, da pripravite, kokosove piškote z jagodno marmelado ali belo Oreo rolado, ki vsebujejo le beljake.
Količine v receptu zadostujejo za približno 50 manjših piškotov oz. 100 polovičk.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača. |
7
Končano
|
Sestavljanje in shranjevanje |
8
Končano
|
Piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli. |