0 0
Cimetovo pomarančni piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
150g Maslo
95g Sladkor v prahu
250g Gladka moka
2 Rumenjaki
10g Pomarančni sladkor
1 čajne žlice Cimet v prahu
ščep Nastrgana lupina pomaranče
Nadev
100g Pomarančna marmelada

Cimetovo pomarančni piškoti

  • Sestavine za 50 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Cimetovo pomarančni piškoti so eni izmed tistih, ki že pred peko poskrbijo, da celo stanovanje zadiši po praznikih. Sestavljeni so iz dveh krhkih piškotkov. Praznično aromo jim dajejo cimet, nastrgana pomarančna lupinica in pomarančni sladkor v testu. Piškotki so s pomarančno marmelado zlepljeni po dva skupaj.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Priprava je enostavna in dokaj hitra. Sestavine za testo se bojo med mešanjem z električnim mešalnikom najbrž le zdrobile, zato jih po potrebi najprej dobro pregnetite z rokami, da se zlepijo skupaj. Ohlajeno testo je malo bolj trdo, zato se nikar ne ustrašite, da je šlo kaj narobe. 🙂 Takšno mora biti, le valjanje zahteva malo več mišic. Pečeni cimetovo pomarančni piškoti bojo krhki, hrustljavi in niti malo trdi.

Če testo pripravljate vnaprej in bo stalo v hladilniku dlje kot eno uro, ga pred valjanjem vzemite iz hladilnika in pustite nekaj časa stati na sobni temperaturi, da malce odpusti. Testo nato pregnetite in razvaljajte. Biti mora še vedno dokaj čvrsto in predvsem hladno.

Če pred pripravo potrebujete dodaten nasvet ali dva o peki piškotov , si lahko preberete še moj članek z nasveti. Najdete ga TUKAJ.

Za ta recept boste potrebovali le rumenjake, zato vam bojo ostali odvečni beljaki. Porabite jih lahko tako, da pripravite, kokosove piškote z jagodno marmelado ali belo Oreo rolado, ki vsebujejo le beljake.

Količine v receptu zadostujejo za približno 50 manjših piškotov oz. 100 polovičk.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine najprej ročno zgnetemo skupaj, da se sprimejo. Nato jih z električnim mešalnikom še dodatno premešamo, da dobimo enakomerno vmešano testo.

2
Končano

Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 30min.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 3mm debelo. Testo je bolj trdo, zato ga po potrebi nekaj minut pustite stati na sobni temperaturi. Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez.

4
Končano

Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 1,5cm.

5
Končano

Pečemo 7-8min na 180°. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa rahlo zagoreli.

6
Končano

Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača.

7
Končano

Sestavljanje in shranjevanje

Na ohlajene piškote brez luknjice nanesemo pomarančno marmelado in jih prekrijemo s piškoti brez luknjice. Narahlo pritisnemo skupaj.

8
Končano

Piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli.

Pelicious

Začinjeni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Prejšnji
Začinjeni piškoti s čokolado
Božična medenjakova Sacher torta recept naslovna slika
Naslednji
Božična medenjakova Sacher torta
Začinjeni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Prejšnji
Začinjeni piškoti s čokolado
Božična medenjakova Sacher torta recept naslovna slika
Naslednji
Božična medenjakova Sacher torta

Komentiraj