0 0
Torta s čokoladnimi jajčki

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Beljakov biskvit
2 (60g) Beljaka
80g Sladkorja
90g Gladke moke
10g Kakava v prahu
1dl Mleka
0,5dl Olja
0,5 Pecilnega praška
Krema iz čokoladnih jajčk
250g Čokoladnih jajčk
2dl Sladke smetane
150g Mascarpone sira
Vanilijeva krema
Polovica Stroka vanilije ali 1 žlica vanilijeve arome
2dl Sladke smetane
40g Sladkorja v prahu
1 Vanilijev sladkor
100g Mascarpone sira
Preliv
100g Čokoladnih jajčk
0,5dl Sladke smetane
Za namakanje biskvita
0,5dl Vode
1 čajna žlica Sladkorja

Torta s čokoladnimi jajčki

Za pekač premera 20cm oz. 8 kosov

  • Sestavine za 8 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Beljakov biskvit

  • Krema iz čokoladnih jajčk

  • Vanilijeva krema

  • Preliv

  • Za namakanje biskvita

Navodila

Deli

Sočna, puhasta in nebeško okusna torta s čokoladnimi jajčki je odlična izbira za popestritev velikonočno obložene mize, super ideja kako porabiti čokoladna jajčka in zajčke, ki ostanejo po praznikih ali pa fenomenalen izgovor zakaj pojesti 300g čokoladnih jajčk naenkrat. 🙂

Ker nam med prazniki ponavadi ostajajo tudi beljaki od potic, pa biskvit ne vsebuje rumenjakov.

Mojim receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg

2
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj moko, kakav, mleko, olje in pecilni prašek. Zmesi ročno narahlo primešamo beljakov sneg.

3
Končano

Pečemo v s peki papirjem obloženem pekaču 25min na 180° brez ventilacije.

4
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi.

5
Končano

Navodila za pripravo sladke vode

Vodo in sladkor zavremo in pustimo, da se ohladi.

6
Končano

Ohlajen biskvit vzamemo iz pekača.

7
Končano

Pekač obložimo z acetatno folijo.

8
Končano

Biskvit položimo nazaj v pekač in ga enakomerno namočimo s sladko vodo.

9
Končano

Navodila za pripravo kreme iz čokoladnih jajčk

Segrejemo sladko smetano (tik pred vretjem, ne sme pa biti vrela) in jo prelijemo čez čokoladna jajčka. Počakamo 1 minuto, da se jajčka začnejo topiti in nato mešamo, da se jajčka v smetani popolnoma raztopijo. Ohladimo v hladilniku do mrzlega.

10
Končano

Ohlajeno čokoladno zmes z električnim mešalcem premiksamo, da se smetana speni.

11
Končano

Dodamo mascarpone in miksamo, da krema postane lepo čvrsta. Pri miksanju pazite, da kreme ne premešate preveč.

12
Končano

Kremo nato premažite čez namočen biskvit. Med pripravo vanilijeve kreme naj torta počiva v hladilniku.

13
Končano

Navodila za pripravo vanilijeve kreme

Pol stroka vanilije prerežemo na pol, postrgamo sredico in jo dodamo v sladko smetano. Če boste kremo delali z vanilijevo aromo jo dodajte v smetano. Vanilijo v receptu lahko tudi preskočite.

14
Končano

Smetano z vanilijo stepite do čvrstega.

15
Končano

Vmešajte mascarpone, sladkor v prahu in vanilijev sladkor.

16
Končano

3/4 kreme premažite čez čokoladno kremo. 1/4 pa po želji pustite za dekoracijo. Če boste torto okrasili drugače, v tem koraku uporabite vso kremo.

17
Končano

Navodila za pripravo prelliva

Jajčka narežite na manjše koščke

18
Končano

Segrejte sladko smetano ( tik pred vretjem) in jo prelijte čez jajčka. Enako kot pri pripravi kreme malce počakajte, nato zmešajte da se jajčka raztopijo.

19
Končano

Preliv prelijte čez hladno tortico in jo postavite nazaj v hladilnik.

20
Končano

Dekoracija, hlajenje in postrežba

Kremo za okras brizgajte na torto, ko se preliv do konca ohladi. Po želji na vrh lahko dodate še na pol prerezana čokoladna jajčka

21
Končano

Hladite v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

admin

Prejšnji
Čokoladna potica
Naslednji
Jaffa mađarica
Prejšnji
Čokoladna potica
Naslednji
Jaffa mađarica

Komentiraj