Sestavine
-
Testo
-
80g Maslo sobne temperature
-
80g Sladkor v prahu
-
1 Jajca L
-
180g Gladka moka
-
1 Vaniljin sladkor
-
0.5 Pecilni prašek
-
Nadev
-
480g Mascarpone
-
150g Kisla smetana
-
0.5dl Limonin sok
-
100g Sladkor
-
80g Ostra moka
-
2 Jajca L
-
400g Marelice
Navodila
Pečen mascarpone cheesecake z marelicami je lahek sočen in osvežilen.
Sestavljen je iz maslene piškotne podlage božanskega okusa. Na testu je plast sočnih marelic. Vse skupaj je prelito z lahkim mascarponejevim nadevom in zlato zapečeno.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Pečen mascarpone cheesecake lahko pripravite s svežimi ali vloženimi marelicami. Marelice lahko nadomestite tudi z drugim sadjem. Okus se odlično poda še malinam, breskvam, borovnicam, jagodam, jabolkom in hruškam.
Recept je primeren za pekač premera 22cm oz. 10 kos
Za pekače drugih premerov si količine sestavin lahko nastavite na vrhu okvirčka s sestavinami..
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih pa si lahko preberete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaIz vseh sestavin zmešamo gladko testo. |
2
Končano
|
Testo sploščimo, ovijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v skrinji 30min. |
3
Končano
|
Navodila za pripravo nadevaMascarpone, kislo smetano, limonin sok, ostro moko in sladkor zmešamo v gladko zmes. |
4
Končano
|
Zmesi enega po enega na hitro vmešamo jajca. |
5
Končano
|
Sestavljanje peka in hlajenjeOhlajeno testo razvaljamo na pomokani površini in z njim obložimo dno pekača. |
6
Končano
|
Na testo v pekaču nato enega zraven drugega zložimo kose marelic. |
7
Končano
|
Marelice nato prelijemo z nadevom. |
8
Končano
|
Pečemo na 180° prvih 35min. Ko chessecake v pečici ob robovih naraste ga vzamemo iz pečice. Počakamo 10min, da se ob robovih spusti. Nato ga vrnemo v pečico in pečemo na 190° še približno 15-20min oz. dokler ne naraste tudi v sredini. Ko celoten chessecake naraste je pečen. |
9
Končano
|
Pečenega vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga ob strani z nožem narahlo odstranimo od roba pekača. |
10
Končano
|
Režete in postrežete ga lahko še rahlo mlačnega ali popolnoma ohlajenega. Po želji posujte s sladkorjem v prahu. |