0 0
Krhke rezine z makom in skuto

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
230g Masla Sobne temeprature
500g Gladke moke
160g Sladkorja v prahu
2 Jajci
4 Jedilne žlice mleka
0,5 Pecilnega praška
Ščep Soli
Makov nadev
400g Fino mletega maka
5dl Mleka
200g Sladkorja
0,5dl Olja
2 Jajci
80g Koruznega škroba (gustin)
Skutni nadev
800g Skute
20g Kisle smetane
2,5dl Mleka
300g Sladkorja
50g Masla
Sok 1 Limone
40g Gustina
1 žlica Pšeničnega zdroba
4 Jajca

Krhke rezine z makom in skuto

  • Sestavine za 18 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Makov nadev

  • Skutni nadev

Navodila

Deli

Krhke rezine z makom in skuto po staaarem maminem receptu so sočna in odlična sladica, ki bo začarala vse ljubitelje pit.

Spodnji del je narejen iz krhkega testa, premazan z makovim nadevom, sledi plast skutnega nadeva, po vrhu pa naribano krhko testo.

Recept je primeren za pekač velikosti 30x 40cm.

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.

Recept je za boljšo preglednost razdeljen po plasteh iz katerih so krhke rezine z makom in skuto sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj čakanja pa vam priporočam, da se ga lotite po naslednjem zaporedju:

  • Zamesite testo in ga postavite v hladilnik/ zamrzovalnik
  • Skuhajte makov nadev
  • Pripravite skutni nadev
  • Vklopite pečico
  • Namažite pekač
  • Razvaljajte testo in ga dajte v pekač
  • Namažite makov nadev
  • Prelijte skutni nadev
  • Naribajte testo
  • Pecite
  • Skuhajte si kavico in počakajte, da se speče 🙂

Za manj zmede pa si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Veselo packanje!

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine zmešamo skupaj v gladko testo.

2
Končano

Testo razdelimo na 2 enaka dela in ju zavijemo v prozorno folijo. En kos testa damo za 1 uro v hladilnik, drugega pa v skrinjo.

3
Končano

Navodila za pripravo makovega nadeva

Mak še enkrat zmeljemo v mlinčku za kavo.
Nato vse sestavine zmešamo skupaj in jih kuhamo približno 10min, da se nadev popolnoma zgosti. Med kuhanjem ga ves čas mešamo.

4
Končano

Kuhan nadev odstavimo s štedilnika in ga pustimo, da se ohladi.

5
Končano

Navodila za pripravo skutnega nadeva

Maslo raztopimo.

6
Končano

Dodamo vse ostale sestavine in zmešamo skupaj.

7
Končano

Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežba

Pekač namažemo z maslom.

8
Končano

Testo, ki je bilo v hladilniku na pomokani površini razvaljamo in ga položimo na dno pekača.

9
Končano

Na testo enakomerno namažemo makov nadev.

10
Končano

Skutni nadev prelijemo čez makov nadev.

11
Končano

Testo, ki je bilo v skrinji naribamo in enakomerno potresemo čez skutni nadev.

12
Končano

Pečemo približno 55min na 190° oz. dokler testo zgoraj ni zlato zapečeno.

13
Končano

Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.

14
Končano

Ohlajeno narežemo na rezine in postrežemo.

admin

Prejšnji
Jaffa mađarica
fotografija kokosovo nutellina torta recept
Naslednji
Kokosovo nutellina torta
Prejšnji
Jaffa mađarica
fotografija kokosovo nutellina torta recept
Naslednji
Kokosovo nutellina torta

Komentiraj