0 0
Twix ameriški krofi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Rjavo maslo
150g Maslo
Masa za maslene ameriške krofe
200g Gladka moka
160g Sladkor
0.5 Pecilni prašek
110g Rjavo maslo
0.5dl Olje
1.5dl Pinjenec
2 Jajca L
Karamela
150g Sladkor
1 ščep Vinski kamen (Cream of tartar)
1.5dl Voda
1dl Sladka smetana
80g Maslo
Čokoladni preliv
300g Mlečna čokolada
30g Čokolada za kuhanje

Twix ameriški krofi

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Rjavo maslo

  • Masa za maslene ameriške krofe

  • Karamela

  • Čokoladni preliv

Navodila

Deli

Twix ameriški krofi so ena izmed mojih najljubših sladic, ki sem jih ustvarila. Okus se zelo približa okusu Twix čokoladic.

Krofki so narejeni iz maslenega testa. Okus zato spominja na piškote. V sredini so mehki, okrog pa hrustljavi. Preliti so s čokolado. V luknjicah je božanska karamela.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Masa za krofe je narejena na osnovi rjavega masla. Naredimo ga tako, da navadno maslo nekoliko prekuhamo. Med kuhanjem iz masla povre nekaj vode, maslo pa dobi zlato barvo, aromatičen vonj in okus. Za pripravo potrebujete 150g masla. Potihem ga vrete toliko časa, da se količina zmanjša na 110g. Maslo naj vre počasi, sicer se rado prežge. Kakšen ožgan delček sem in tja ne bo povzročal težav. Maslo v tem primeru precedite čez cedilo. Če boste recept pripravljali iz dvojnih ali več količin boste morali povečano količino masla vreti toliko časa, da se bo količina masla zmanjšala na količino, ki jo potrebujete za pripravo večje količine mase (za dvojno 300g masla vrete, da se količina zmanjša na 220g itd.. ).

Recept vsebuje tudi postopek za pripravo karamele. Vem, da se karamele marsikdo ustraši in raje poseže po karamelnih bombonih. Vendar je doma pripravljena karamela veliko okusnejša, zato sama prisegam na izdelavo doma.

Postopek sem poskusila čim bolj jasno in nazorno opisati. Edina napaka, ki jo lahko storite je, da pri vretju sladke vode to prevrete preveč in sladkor prežgete. Sladkor začne temneti šele zadnjih nekaj minut kuhanja. Če niste prepričani glede barve ga raje odstavite prej kot kasneje. 🙂 Karamela vsebuje tudi vinski kamen, znan tudi pod imenom cream of tartar. V karamelo ga dodamo zato, da prepreči kristaliziranje sladkorja. Karamela bo zaradi dodatka vinskega kamna gladka, brez grudic, tudi priprava bo veliko lažja. Vinski kamen (cream of tartar) lahko kupite v trgovini Partypek(klik). Imeli pa ga boste za kar nekaj časa. Naj še povem, da vinski kamen iz navadnih trgovin ni čisti vinski kamen, temveč je mešan s pecilnim praškom in ni namenjen pripravi karamele temveč se uporablja kot sredstvo za vzhajanje biskvitov, testa ipd.. Skratka je namenjen nadomestku sode bikarbone in pecilnega praška.

Pred brizganjem karamelo ohladite do gostote, ki se lepo brizga in obdrži obliko. Če boste krofe nadevali s preveč tekočo karamelo bo ta stekla pod krof.

Tudi čokolado za oblivanje nekoliko ohladite preden krofe oblijete z njo, saj se ohlajena čokolada lepše oprime krofa in se ne vpija.

Količine v receptu zadostujejo za približno 20 Twix ameriških krofov (odvisno od velikosti in globine modela).

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Recept vsebuje veliko novih sestavin in postopkov, zato vas spodbujam, da pred pripravo recept preberete v celoti- vključno z opisom na začetku.

2
Končano

Navodila za pripravo rjavega masla

Maslo damo v kozico in segrevamo na štedilniku, da se raztopi. Ko je maslo raztopljeno počakamo, da zavre. Temperaturo zmanjšamo in pustimo potihem vreti še 5-8minut, da maslo dobi zlato rjavo barvo. Odstavimo, precedimo čez cedilo in pustimo, da se ohladi. Rjavo maslo je dovolj ohlajeno takrat, ko je hladno-mlačno in še vedno tekoče.

3
Končano

Navodila za pripravo mase za krofe

Vse sestavine za maso morajo biti sobne temperature!

4
Končano

Gladko moko, sladkor in pecilni prašek zmešamo skupaj.

5
Končano

Mešanico suhih sestavin prelijemo z ohlajenim rjavim maslom in zmešamo. Nastale bojo kepice zato se ne ustrašite.

6
Končano

Dodamo pinjenec in olje ter stepemo v gladko penasto masleno maso brez grudic.

7
Končano

Enega po enega vmešamo še jajca, da dobimo enakomerno in penasto maso.

8
Končano

Model za ameriške krofe premažemo z maslom. Nadevamo z maso do približno polovice modela. Najlažje je model napolniti, če maso nabrizgate z dresirno vrečko. Model potresemo levo in desno, da se masa v luknjicah enakomerno in naravnost razporedi.

9
Končano

Pečemo 15-18min na 180°. Čas peke je odvisen od količine mase v modelu in globine modela. Čas peke zato po potrebi podaljšajte ali skrajšajte.

10
Končano

Pečene krofe vzamemo iz pečice in jih takoj vzamemo iz modela tako, da model obrnemo okrog in z njim potolčemo po pultu/mizi. Krofki so pečeni takrat, ko so zgoraj zlato zagoreli in padejo iz modela. Če se trgajo jih pecite dlje ali nadevajte manj mase v model.

11
Končano

Pustimo, da se krofi popolnoma ohladijo.

12
Končano

Navodila za pripravo karamele

Sladkor, vodo in vinski kamen (cream of tartar) zmešamo skupaj in zlijemo v kozico. Segrevamo na štedilniku do vretja. Med segrevanjem ves čas mešamo, da se sladkor raztopi. Ko mešanica zavre temperaturo zmanjšamo na minimum in pustimo potihem vreti dokler se mešanica ne obarva v zlato rjavo.

13
Končano

Ko se sladkor obarva zlato rjavo ga odstavimo iz štedilnika. Prelijemo ga s sladko smetano. Pazite, ker sladkor ob stiku s sladko smetano zavre in škropi okoli!! Zmešamo, da se sladkor v smetani raztopi v enakomerno kremno mešanico.

14
Končano

Ročno vmešamo še maslo, da dobimo enakomerno karamelo. Prelijemo v drugo posodo (zaradi hitrejšega hlajenja) in pustimo, da se ohladi do goste strukture.

15
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Mlečno čokolado in čokolado za kuhanje skupaj raztopimo nad soparo. Pustimo, da se pred oblivanjem malce ohladi.

16
Končano

Prelivanje, polnjenje, hlajenje in postrežba

Ohlajene krofke z ene strani potunkamo v čokoladni preliv. Počakamo, da odvečen preliv steče s krofa. Oblite krofe polagamo na s papirjem za peko obložen pladenj enega zraven drugega.

17
Končano

Oblite krofe hladimo v hladilniku približno 20min oz. toliko časa, da se čokoladni obliv popolnoma strdi.

18
Končano

Ohlajeno karamelo prestavimo v dresirno vrečko. Nabrizgamo jo v luknjice krofov.

19
Končano

Po želji okrasimo.

20
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 3ure pred postrežbo.

21
Končano

Krofe vzemite iz hladilnika približno 10min pred postrežbo, da na sobni temperaturi malce odpustijo.

Pelicious

Breskova torta z grškim jogurtom slika naslovna recept
Prejšnji
Breskova torta z grškim jogurtom
Kinder bueno white rezine brez peke naslovna slika recept
Naslednji
Kinder bueno white rezine brez peke
Breskova torta z grškim jogurtom slika naslovna recept
Prejšnji
Breskova torta z grškim jogurtom
Kinder bueno white rezine brez peke naslovna slika recept
Naslednji
Kinder bueno white rezine brez peke

Komentiraj