0 0
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Piškotno testo
220g Gladka moka
100g Drobno mlete pistacije
90g Sladkor v prahu
70g Beljaki
130g Maslo
8g Pecilni prašek
Nadev
Jagodna marmelada

Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado

  • Sestavine za 70 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Piškotno testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado so po izgledu in okusu malce posebni. Najprej pozornost privleče rahlo zelenkasta barva pistacijevega piškotka. Pistacije pa niso opazne le v barvi, temveč tudi v okusu. V kombinaciji s polnilom jagodne marmelade so naravnost božanski. Tekstura teh piškotkov je nebeško krhka.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Za pripravo pistacijevega piškotnega testa sem uporabila doma zmlete nesoljene in oluščene pistacije.

Če kje v trgovinah opazite že mlete pistacije lahko uporabite tudi te. Sama še nisem nikoli naletela nanje zato sem kupila cele, že oluščene in jih zmlela sama v mlinčku za kavo. Bolj gladko, ko so pistacije z mlete, bolj rahlo bo piškotno testo.

Za polnilo sem uporabila jagodno marmelado.

Okusa jagode in pistacije se odlično podata eden k drugemu. Kljub temu lahko po želji uporabite katero koli drugo marmelado ali namaz.

Nasvete kako do popolnih piškotov  lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.

Količine v receptu zadoščajo za približno 70 manjših piškotkov oz. 140 polovičk.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Za pripravo uporabite mlete, oluščene, nesoljene pražene pistacije.

2
Končano

Navodila za pripravo piškotnega testa

Vse sestavine za testo morajo biti sobne temperature.

3
Končano

Vse sestavine damo v posodo. Najprej jih ročno zgnetemo skupaj, da se sprimejo. Nato jih z električnim mešalnikom še dodatno premešamo, da dobimo enakomerno vmešano testo.

4
Končano

Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 2 uri.

5
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 3mm debelo.

6
Končano

Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez. Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 1,5cm.

7
Končano

Pečemo 6-8min na 180°. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

8
Končano

Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača in pustimo, da se do koca ohladijo.

9
Končano

SESTAVLJANJE IN SHRANJEVANJE

Na ohlajene piškote brez luknjice nanesemo marmelado in jih prekrijemo s piškoti z luknjico. Narahlo pritisnemo skupaj.

10
Končano

Piškote do postrežbe hranimo v hladnem in suhem prostoru (shramba) v zaprti kovinski škatli.

Pelicious

Kokosovo jagodna rolada recept naslovna slika
Prejšnji
Kokosovo jagodna rolada
Kakavovo višnjevi piškoti naslovna slika recept
Naslednji
Kakavovo višnjevi piškoti
Kokosovo jagodna rolada recept naslovna slika
Prejšnji
Kokosovo jagodna rolada
Kakavovo višnjevi piškoti naslovna slika recept
Naslednji
Kakavovo višnjevi piškoti