Sestavine
-
Biskvit
-
5 Jajca L
-
130g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
40ml Mleko
-
2 jedilne žlice Olje
-
90g Gladka moka
-
40g Ostra moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
Marmeladni nadev
-
190g Marelična marmelada
-
Skutin nadev
-
300g Skuta
-
40g Sladkor v prahu
-
1 čajna žlica Vaniljeva aroma
-
0.5 vrečke Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
2dl Sladka smetana
Navodila
Skutina rolada z marmelado je lahka, sočna i zelo hitro ter enostavno pripravljena. Sestavljena je iz biskvita, plasti marelične marmelade in puhaste skutine kreme.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Biskvit je narejen po mojem postopku, ki poskrbi da je pečen biskvit na koncu sočen in prožen zato ga ni potrebno zavijati na prazno. Priprava se bo morda na prvi pogled zdela nekoliko neobičajna, a vam zagotavljam, da ob strogem držanju recepta zagotovo uspe vsakemu.
Beljake s sladkorjem stepite v srednje čvrst sneg. Preverjanje, če je dovolj stepen zahteva nekaj “mahanja”. 🙂 Ko stepalke vzamete iz beljakovega snega se te mora ta stepalk lepo oprijemati. Oblikovati mora tanke vršičke, ki ob mahanju s stepalko še vedno bingljajo. 🙂
Rumenjake le ražvrkljate z vilico ali metlico- kot če bi pripravljali jajčno omleto. Pri tem pazite, da rumenjaki ne narastejo, ne pobledijo in se ne spenijo. Čas peke prilagodite svoji pečici. običajno je 10min dovolj. Preveč pečen biskvit namreč med zavijanjem poka.
Za marmeladni nadev sem uporabila kar marelično marmelado. Po želji jo lahko zamenjate tudi s katero koli drugo. H kremi se odlično podajo tudi vse marmelade iz jagodičevja (jagodna, malinova, borovničeva in marmelada z gozdnimi sadeži.
Skutin nadev je pripravljen v manj kot 5minutah. Ker je skuta vsakega proizvajalca drugačne trdote, ji želatino dodajajte po potrebi. Če se vam bo skutina mešanica s sladkorjem po dodatku želatine zdela premehka, lahko po potrebi dodate več želatine kot jo je v receptu.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 35x35cm oz. za približno 18 kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečemo približno 10-12min na 180°. |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo marmeladnega nadevaMarmelado dobro premešamo, da postane tekoča in brez grudic. |
10
Končano
|
Navodila za pripravo skutine kreme |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Sestavljanje, zavijanje, hlajenje in postrežba. |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Zavito rolado tesno ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo- najbolje čez noč. |
16
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |