0 0
Skutina rolada z marmelado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
5 Jajca L
130g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
40ml Mleko
2 jedilne žlice Olje
90g Gladka moka
40g Ostra moka
0.5 Pecilni prašek
Marmeladni nadev
190g Marelična marmelada
Skutin nadev
300g Skuta
40g Sladkor v prahu
1 čajna žlica Vaniljeva aroma
0.5 vrečke Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
2dl Sladka smetana

Skutina rolada z marmelado

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Marmeladni nadev

  • Skutin nadev

Navodila

Deli

Skutina rolada z marmelado je lahka, sočna i zelo hitro ter enostavno pripravljena. Sestavljena je iz biskvita, plasti marelične marmelade in puhaste skutine kreme.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Biskvit je narejen po mojem postopku, ki poskrbi da je pečen biskvit na koncu sočen in prožen zato ga ni potrebno zavijati na prazno. Priprava se bo morda na prvi pogled zdela nekoliko neobičajna, a vam zagotavljam, da ob strogem držanju recepta zagotovo uspe vsakemu.

Beljake s sladkorjem stepite v srednje čvrst sneg. Preverjanje, če je dovolj stepen zahteva nekaj “mahanja”. 🙂 Ko stepalke vzamete iz beljakovega snega se te mora ta stepalk lepo oprijemati. Oblikovati mora tanke vršičke, ki ob mahanju s stepalko še vedno bingljajo. 🙂

Rumenjake le ražvrkljate z vilico ali metlico- kot če bi pripravljali jajčno omleto. Pri tem pazite, da rumenjaki ne narastejo, ne pobledijo in se ne spenijo. Čas peke prilagodite svoji pečici. običajno je 10min dovolj. Preveč pečen biskvit namreč med zavijanjem poka.

Za marmeladni nadev sem uporabila kar marelično marmelado. Po želji jo lahko zamenjate tudi s katero koli drugo. H kremi se odlično podajo tudi vse marmelade iz jagodičevja (jagodna, malinova, borovničeva in marmelada z gozdnimi sadeži.

Skutin nadev je pripravljen v manj kot 5minutah. Ker je skuta vsakega proizvajalca drugačne trdote, ji želatino dodajajte po potrebi. Če se vam bo skutina mešanica s sladkorjem po dodatku želatine zdela premehka, lahko po potrebi dodate več želatine kot jo je v receptu.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 35x35cm oz. za približno 18 kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake in rumenjake ločimo.

2
Končano

Rumenjakom dodamo olje in mleko ter z vilico razžvrkljamo v enakomerno mešanico. (Kot bi delali omleto).

3
Končano

V ločeni posodi beljake, sladkor in vaniljin sladkor stepemo v srednje čvrst sneg. Sneg mora na stepalkah oblikovati vršičke, ki so ob stepalki čvrsti, na vrhu pa še vedno bingljajo.

4
Končano

Gladko in ostro moko ter pecilni prašek zmešamo skupaj. Mešanico čez cedilo presejemo v beljakov sneg. S krožnimi gibi ročno vmešamo v enakomerno vmešano maso.

5
Končano

Prilijemo še rumenjakovo mešanico in zopet s krožnimi gibi ročno vmešamo, da dobimo puhasto biskvitno maso.

6
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bol enakomerno in naravnost razmažemo po pekaču.

7
Končano

Pečemo približno 10-12min na 180°.

8
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se do konca ohladi. Ko je biskvit ohlajen ga z nožem narahlo odstranimo od robov pekača. Če se vam je na biskvit naredila "kožica" ki odstopa jo olupite z biskvita.

9
Končano

Navodila za pripravo marmeladnega nadeva

Marmelado dobro premešamo, da postane tekoča in brez grudic.

10
Končano

Navodila za pripravo skutine kreme

Skuto, sladkor in vaniljino aromo stepemo skupaj. Dodamo instant želatino in stepamo, da se skuta zgosti.

11
Končano

V ločeni posod čvrsto stepemo sladko smetano. Ročno jo primešamo k skuti, da dobimo lahko in enakomerno vmešano kremo.

12
Končano

Sestavljanje, zavijanje, hlajenje in postrežba.

Ohlajen biskvit na tanko premažemo z marmelado.

13
Končano

Na marmelado z žlico na več mest nanesemo skutino kremo. Čim bolj enakomerno razmažemo.

14
Končano

Rolado tesno zavijemo. Med zavijanjem z biskvita sproti odstranjujemo papir za peko.

15
Končano

Zavito rolado tesno ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo- najbolje čez noč.

16
Končano

Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Borovničevo stracciatellina torta recept naslovna slika
Prejšnji
Borovničevo stracciatellina torta
Kinder Oreo ježki naslovna slika recept
Naslednji
Kinder Oreo ježki
Borovničevo stracciatellina torta recept naslovna slika
Prejšnji
Borovničevo stracciatellina torta
Kinder Oreo ježki naslovna slika recept
Naslednji
Kinder Oreo ježki
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here