Sestavine
-
Testo
-
120g Maslo sobne temperature
-
0.5dl Olje
-
100g Sladkor
-
50g Cvetlični med
-
3 Manjša jajca
-
180g Gladka moka
-
60g Mleti mandlji
-
0.5 Pecilni prašek
-
1 Beljaki
-
Borovničevo skutin nadev
-
500g Skuta
-
80g Sladkor
-
1 Rumenjaki
-
100g Grški jogurt
-
40g Ostra moka
-
200g Borovnice
-
Skutino jogurtova krema
-
250g Skuta
-
300g Grški jogurt
-
80g Sladkor v prahu
-
1 Vaniljin sladkor
-
1.5 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
3 jedilne žlice (30ml) Sladka smetana
-
Borovničev preliv
-
300g Borovnice
-
40g Sladkor
-
4 Listi želatine
Navodila
Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom so sočne, osvežilne in mehke. Sestavljene so iz dveh plasti mehkega maslenega testa z medom in mandlji ter dveh nadevov iz skute in grškega jogurta.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik)
Spodnje testo je bolj gosto in služi kot trdna podlaga. V zgornje testo sem dodala se beljakov sneg, ki poskrbi za bolj lahko teksturo. Kljub temu, da je testo masleno ga oba nadeva lepo zmehčata in nasočita.
Spodnji nadev je pečen, okus pa dopolnjujejo še borovnice v njem. Zgornji nadev je iz surove skute in grškega jogurta, ki rezinam doda svežino in sočnost.
Ker borovničk ni nikoli preveč je na vrhu se borovničev preliv.
Kljub večim plastem so borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom dokaj enostavne za pripravo. Recept je primeren za pekač velikosti 20x30cm oz. za 20 podolgovatih rezin.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
Maso za testo razdelimo na dva enaka dela. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Navodila za pripravo borovničevo skutinega nadeva |
5
Končano
|
Sestavljane in pekaPekač na tanko namažemo z oljem in ga posujemo z moko. Odvečno moko stresemo iz pekača. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Pečemo na 175-180° približno 30min. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za pripravo skutino jogurtove kreme |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
V kremo nato vmešamo še želatino fix. |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Navodila za pripravo borovničevega prelivaBorovnice čim bolj drobno zmeljemo. Prestavimo jih v kozico, jim dodamo sladkor in kuhamo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. |
16
Končano
|
|
17
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo (najbolje čez noč). |
20
Končano
|
Ohlajeno razrežemo na rezine, po želji okrasimo in postrežemo. |