0 0
Snickers cupcakesi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Masa za cupcakes
140g Gladka moka
30g Kakav v prahu
200g Sladkor
0.5 Pecilni prašek
2dl Mleko
1dl Olje
1 Jajca L
1 Rumenjaki
20ml Voda
Karamela in nadev
150g Rjavi sladkor
30ml Voda
0.5dl Sladka smetana
80g Maslo
50g Praženi nesoljeni arašidi
Krema
600g Mascarpone
140g Arašidovo maslo
110g Nutella
50g Sladkor v prahu
0.5dl Sladka smetana

Snickers cupcakesi

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Masa za cupcakes

  • Karamela in nadev

  • Krema

Navodila

Deli

Snickers cupcakesi so narejeni po vzoru priljubljenih in vsem dobro znanih Snickers čokoladic.

Sestavlja jih:

  • Mehko, puhasto in sočno kakavovo testo
  • Karamelno polnilo s celimi arašidi
  • Mascarpone krema z mešanico okusov arašidovega masla, lešnikov in čokolade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik)

in FACEBOOKU(klik)

Testo je narejeno na osnovi olja. Mehkobo in sočnost ohrani tudi do 4 dni. Kot sem zapisala že v prejšnjem receptu za cupcakse- masa je zelo občutljiva na visoke temperature. Za peko mase veljajo enaka pravila kot za peko cupcake mase v mojem receptu za Jaffa cupcakes. Podrobna navodila glede izbire temperature in časa peke lahko preberete v receptu TUKAJ.

Pravilno pečena masa je enakomerno vzhajana, zgoraj gladka in rahlo zaobljena (slike v korakih 6 in 13 spodaj).

Karamelna sredica je narejena iz domače karamele. Marsikdo, ki nima obširnejših pekovskih izkušenj se priprave karamele običajno ustraši. Vendar je priprava zelo enostavna, postopku pa sem dodala tudi ogromno slikic, ki vas bojo vodile čez pripravo.

Recept je primeren za 15 cupcakesov navadne velikosti ali približno 35 mini cupcakesov.

Več o cupcakesih lahko preberete v članku TUKAJ.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo cupcake mase

Moko, kakav in pecilni prašek presejemo. Dodamo še sladkor in zmešamo skupaj.

2
Končano

Suhim sestavinam nato primešamo olje in mleko.

3
Končano

Ko je masa enakomerna ji primešamo še jajce in rumenjak, da dobimo enakomerno zmes.

4
Končano

Na koncu vlijemo v maso vodo in jo ročno vmešamo. Masa mora biti redka.

5
Končano

Pekač za mafine obložimo s papirčki in jih nadevamo z maso malce čez polovico.

6
Končano

Pečemo na 160- 175° približno 20-25minut. Za peko mase veljajo enaka pravila kot za peko cupcake mase v mojem receptu za Jaffa cupcakes. Podrobna navodila glede izbire temperature in časa peke lahko preberete v prejšnjem receptu. Povezava do recepta je dodana zgoraj v opisu recepta.

7
Končano

Pečene cupcakese vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

8
Končano

Navodila za pripravo karamele

Sladkor in vodo segrejemo na štedilniku do vretja. Zmanjšamo temperaturo in potihem vremo približno 2-3minute. Med kuhanjem ves čas mešamo.

9
Končano

Odstavimo, prilijemo in vmešamo sladko smetano. Pri nalivanju bodite previdni saj včasih sladkor šprica okrog.

10
Končano

V mešanico dodamo še maslo in jo ročno mešamo, da se maslo popolnoma raztopi. Karamelo nato pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi.

11
Končano

Navodila za pripravo kreme

Mascarpone, sladkor, nutello in arašidovo maslo ročno zmešamo skupaj v enakomerno kremo.

12
Končano

V ločeni (visoki) posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo h preostali kremi.

13
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

V ohlajene cupcakese na sredini izdolbemo luknjico. Če nimate pripomočka, luknjice lahko izdolbete tudi s čajno žličko.

14
Končano

Ohlajene cupcakse nato nadevamo z ohlajeno karamelo do polovice luknjice. Oboje mora biti ohlajeno na sobni temperaturi in na otip hladno. Če boste nadevali tople cupcakese ali uporabili toplo karamelo se bo ta raztopila in vpila v testo.

15
Končano

V luknjice s karamelo nato položimo še 4-5 arašidov in jih zalijemo s karamelo do vrha luknjice. Napolnjene cupcakse takoj enega po enega dajemo v hladilnik. Hladimo približno 20-30min preden nanje nabrizgamo kremo.

16
Končano

Kremo prestavimo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo na polnjene in ohlajene cupcakse. Po želji še dekoriramo.

17
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo.

admin

Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes slika naslovna recept
Prejšnji
Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes
Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom recept prikazna slika
Naslednji
Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom
Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes slika naslovna recept
Prejšnji
Čokoladno pomarančni jaffa cupcakes
Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom recept prikazna slika
Naslednji
Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom

Komentiraj