1 0
Makovi piškoti z belo čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Makovo piškotno testo
130g Maslo sobne temperature
100g Sladkor v prahu
1 Jajca
200g Gladka moka
50g Fino mleti mak
0.5 Pecilni prašek
Nadev
150g Bela čokolada

Makovi piškoti z belo čokolado

  • Sestavine za 50 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Makovo piškotno testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Makovi piškoti z belo čokolado so krhki, hitro pripravljeni in zelo okusni.

Okus po maku ne prevlada in se krasno dopolnjuje z okusom bele čokolade.

Kljub temu, da nisem ljubiteljica maka, sem jih pohrustala več kot si upam priznati. 🙂 V tek pa so šli tudi otrokom.

Makovi piškoti z belo čokolado slika recept zgoraj

Recept je primeren za 50 manjših piškotov. Po potrebi pa količine sestavin lahko prilagodite s pomočjo okvirčka nad spiskom sestavin.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo in peko piškotnega testa

Mak v mlinčku za kavo še enkrat premeljemo.

2
Končano

Vse sestavine za testo zmešamo skupaj v gladko zmes.

3
Končano

Testo sploščimo in ga ovijemo v prozorno folijo za živila.

4
Končano

Hladimo v hladilniku približno 2uri.

5
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na 2mm debelo.

6
Končano

Iz razvaljanega testa z modelčki izrežemo piškote. Polovica piškotov naj bo z luknjico, polovica pa brez.

7
Končano

Izrezane piškote polagamo v s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 1,5cm.

8
Končano

Pečemo na 180° brez ventilacije približno 7minut. Piškoti morajo iz pečice, ko so zgoraj še "svetli". Rahlo zlato zapečeni morajo biti le s spodnje strani.

9
Končano

Piškote ohladimo.

10
Končano

Navodila za pripravo nadeva

Belo čokolado raztopimo nad soparo. Pri topljenju bodite previdni saj je bela čokolada občutljiva na temperaturo in se hitro zasiri. Po potrebi posodo s čokolado med topljenjem umaknite iz sopare in premešajte. Čokolado pred nanašanjem na piškote pustite, da se malce ohladi in zgosti, sicer vam bo tekla s piškotov.

11
Končano

Sestavljanje in postrežba

Na piškote brez luknjice nanesite belo čokolado (približno 1/4 čajne žličke oz. v velikosti lešnika) in jih prekrijte s piškoti z luknjico. Narahlo pritisnite skupaj, da se piškota zlepita skupaj.

12
Končano

Piškote pustimo na sobni temperaturi, da se čokolada nazaj strdi.

13
Končano

Hranimo jih v zaprti posodi.

admin

Skutna sadna torta slika recept naslovna
Prejšnji
Skutna sadna torta
Rezine s čokoladnimi bananicami slika naslovna recept
Naslednji
Rezine s čokoladnimi bananicami
Skutna sadna torta slika recept naslovna
Prejšnji
Skutna sadna torta
Rezine s čokoladnimi bananicami slika naslovna recept
Naslednji
Rezine s čokoladnimi bananicami

Komentiraj