Sestavine
-
Testo
-
20g Sveži kvas
-
1dl Mleko
-
1 čajna žlica Sladkor
-
280g Moka
-
40g Sladkor
-
1 vrečka Vaniljin sladkor
-
25g Maslo sobne temperature
-
10g Kisla smetana
-
1 Jajca L
-
1 jedilna žlica Olje
-
2 jedilne žlice Rum
-
1 čajna žlica Vaniljeva aroma
-
1 čajna žlica Jabolčni kis
-
0.25 čajne žličke oz. po okusu Nastrgana lupina pomaranče
-
Lešnikov nadev
-
280g Mleti lešniki
-
70g (oz. po okusu) Sladkor
-
1 vrečka Vaniljin sladkor
-
120ml Sladka smetana
-
10g Maslo
-
2 jedilne žlice oz. po okusu Rum
-
10g Cvetlični med
-
2 Beljaki
-
Posip
-
10g Sladkor v prahu
Navodila
Slastne in srčkane mini lešnikove potičke so odlična ideja za sladico, malico, zajtrk ali prigrizek na poti. Od navadne potice se razlikujejo po velikost in strukturi. So majhne in priročne oblike za “vzeti v roko”. Ker se ne pečejo tako dolgo kot velika potica so mini lešnikove potičke mehkejše, bolj puhaste in ostanejo dalj časa sveže.
Sestavljene so iz aromatičnega kvašenega testa in slastnega lešnikovega nadeva. Po vrhu jih po želji lahko posujete še s sladkorjem v prahu.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Kvašeno testo je v začetku bolj lepljivo. Med prvim vzhajanjem se bo posušilo in bo ravno pravšnje strukture za valjanje in oblikovanje. Pečeno testo je nebeško mehko in puhasto, v pečici se ne bo izsušilo, sveže pa bo ostalo še vsaj 2 dni.
Lešnikov nadev je bolj čvrste strukture, a kljub temu zelo sočen. Priprava potičk je s tem opazno olajšana saj nadev ni tekoč, ne teče iz potičk in tudi med peko ostane na mestu. Nadevu lahko po želji dodate še v rum namočene rozine ali čokoladne kapljice. Oboje se odlično poda k okusu potičk.
Količine v receptu zadostujejo za približno 12 mini potičk.
Mini lešnikove potičke shranite dobro zaprte v plastični posodi ali vrečki. S sladkorjem jih posujte pred postrežbo, saj se bo sladkor na zaprtih potičkah stopil. Pečene potičke lahko tudi zamrznete.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo lešnikovega nadeva |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
NAVODILA ZA SESTAVLJANJE, VZHJANJE, PEKo IN POSTREŽBo |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Postopek ponovimo še z drugim delom testa. |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Pečemo na 170-180° približno 25minut. Če potičke v pečici po vrhu preveč zagorijo jih po 10-15 minutah peke pokrijemo z alufolijo in jih pečemo naprej pokrite. |
16
Končano
|
Pečene potičke vzamemo iz pečice in jih pustimo v pekaču, da se ohladijo. |
17
Končano
|
Ohlajene po želji posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo. |