0 0
Čokoladni ameriški krofi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Masa za krofe
70ml Olje
120ml Pinjenec
2 Jajca L
120g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
145g Gladka moka
20g Kakav v prahu
8g Pecilni prašek
Čokoladni obliv
200g Čokolada za kuhanje
50g Mlečna čokolada
1.5 čajna žlica oz. po potrebi Kokosovo olje

Čokoladni ameriški krofi

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Masa za krofe

  • Čokoladni obliv

Navodila

Deli

Čokoladni ameriški krofi so mehki, hitro pripravljeni in božansko čokoladni.

Sestavljeni so iz mehkega in sočnega v pečici pečenega kakavovega krofa oblitega s čokoladnim oblivom. Pripravite jih lahko za domačo sladico, odlično pa dopolnijo tudi pladnje s sladicami saj so dokaj trpežni in na sobni temperaturi brez težav počakajo več ur.

Masa za krofe je narejena na osnovi olja. Krofki  zato ostanejo sočni še vsaj 3 dni. Vsebuje tudi naravni pinjenec, ki je marsikomu neznana sestavina. Po okusu in izgledu je podoben jogurtu. Jaz sem uporabila naravni pinjenec znamke Pomurske mlekarne. Najdete ga v hladilniku v vseh bolje založenih trgovinah z živili. Načeloma ga lahko zamenjate tudi z jogurtom ali kislo smetano, vendar bojo krofki najmehkejši in najsočnejši prav s pinjencem. Sicer je masa bolj tekoča, po strukturi in gostoti spominja na maso za palačinke.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Modelčke za krofe dobro premažite z maslom. Sama model najraje najprej splahnem pod vročo vodo, da se segreje, ga nato obrišem in toplega mažem z maslom. Tako se maslo med mazanjem v stiku s toplim pekačem lepo sproti topi. Po potrebi ga na koncu še malce razmažem s prsti, da z njim zapolnim vsak kotiček modela.

Model nadevajte največ do polovice, ker krofi med peko zelo narastejo. Predebeli krofki se med peko preveč napihnejo, zgubijo obliko in grejo zaradi teže tudi težje celi iz pekača. Ko krofe vzamete iz pekača, pekač dobro operite, temeljito obrišite, ponovno namažite z maslom in šele nato nadevajte z maso za naslednjo rudo.

Za čokoladni preliv sem zmešala med seboj čokolado za kuhanje in mlečno čokolado. Tako sem malce ublažila močen okus čokolade za kuhanje, ki pa je še vseeno konkretno čokoladnega okusa. Ker je čokolada dokaj gosta sem jo razredčila s kokosovim oljem. Po želji lahko uporabite tudi druge vrste čokolad, ki jih imate najraje. Kokosovo maščobo jim dodajajte po potrebi. Preliv ne sme biti pregost in ne preredek. Pregost preliv ne steče lepo s krofa, preredek pa se krofa ne oprime. Ker je vsaka znamka čokolade druge gostote vam, žal lahko ponudim le okviren recept za preliv z nasveti. A kljub temu se ga lotite pogumno. Če je preliv pregost mu postopoma dodajte kokosovo maščobo, če je preredek pa mu postopoma dodajte čokolado. Preliv pred oblivanjem tudi malce ohladite do mlačnega. Na tak način se bo preliv še malce dodatno zgostil.

Količine v receptu so primerne za približno 20 krofov. Koliko krofkov boste na koncu dobili iz recepta pa je odvisno tudi od debeline krofov in velikosti modela, ki ga uporabljate.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo mase za krofe

Olje, pinjenec, jajca, sladkor in vaniljev sladkor damo v posodo in na hitro zmešamo skupaj. V ločeni posodi zmešamo skupaj moko, kakav in pecilni prašek.

2
Končano

Mešanico suhih sestavin čez cedilo presejemo v mešanico mokrih sestavin in vse skupaj dobro zmešamo skupaj v enakomerno maso brez grudic. Maso pustimo stati na sobni temperaturi približno 10minut. Nato jo ročno še enkrat premešamo.

3
Končano

Pekač za krofe premažemo z maslom in ga do največ polovice nadevamo z maso za krofe.

4
Končano

Krofe pečemo približno 15minut na 180°.

5
Končano

Pečene krofe takoj stresemo iz pekača na papir za peko. To storimo tako, da pekač obrnemo okrog in z robom pekača potolčemo po podlagi, da krofki padejo ven. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladijo.

6
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Čokolado za kuhanje, mlečno čokolado in kokosovo olje raztopimo nad soparo. Kokosovo olje dodajte po občutku, da bo preliv ravno dovolj tekoč za oblivanje. Raztopljen preliv pustimo, da se shladi do mlačnega.

7
Končano

Oblivanje, hlajenje, dekoracija in postrežba

Ohlajene krofe do polovice potunkamo v mlačnen čokoladni obliv. Ko jih vzamemo iz čokolade jih stresemo in počakamo, da odvečna čokolada steče z njih. Krofe nato obrnemo tako, da je preliv zgoraj in jih polagamo na s papirjem za peko obložen pladenj.

8
Končano

Krofe po želji še okrasimo. Moji so porisani s stopljeno temno čokolado (85% kakava) in posuti s praženimi sekljanimi kakavovimi zrni.

9
Končano

Krofe hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. Če bojo stali dlje časa jih zapremo v kartonsko škatlo in hranimo v hladilniku.

Pelicious

Božansko mehke skutine miške recept naslovna slika
Prejšnji
Božansko mehke skutine miške
Milka krofi recept naslovna slika
Naslednji
Milka krofi
Božansko mehke skutine miške recept naslovna slika
Prejšnji
Božansko mehke skutine miške
Milka krofi recept naslovna slika
Naslednji
Milka krofi