0 0
Masleni piškoti s čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
160g Maslo sobne temperature
2 Jajca M
140g Sladkor v prahu
40g Cvetlični med
490g Ostra moka
0.5 Pecilni prašek
Obliv
170g Čokolada za kuhanje
8g Kokosovo olje
20g Mleti lešniki

Masleni piškoti s čokolado

  • Sestavine za 75 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Obliv

Navodila

Deli

Slatni masleni piškoti s čokolado in lešnikovim posipom se kar topijo v ustih. Narejeni so iz testa za klasične maslene piškote z dodatkom medu, ki piškotke zmehča in poskrbi za malce arome. Piko na i jim dodata še čokoladni obliv in posip iz mletih lešnikov.

Čokoladni obliv je pripravljen s postopkom temperiranja čokolade.

Tako obdelana čokolada je stabilnejša in se na sobni temperaturi posuši. Na piškotih se vam zato na sobni temperaturi ne bo topila.

Priprava teh srčkanih piškotkov je sicer zelo enostavna. Kljub temu dodaten nasvet ali dva ne moreta škoditi. Nasvete kako do popolnih piškotov  lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Namesto mletih lešnikov lahko po želji uporabite druge posipe. K okusu se odlično podajo tudi mleti orehi ali mandlji, kokosova moka in vse vrste čokoladnih posipov (ostružki, mrvice, ipd.).

Količine v receptu zadostujejo za približno 75 srednje velikih piškotov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo piškotov

Vse sestavine za testo morajo biti sobne temperature.

2
Končano

Vse sestavine za piškotno testo damo v posodo in iz njih zgnetemo gladko testo. Če je testo pri mešanju z električnim mešalnikom grudasto, ga do konca premesite z rokami.

3
Končano

Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo in ga hladimo v hladilniku vsaj 2 uri.

4
Končano

Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljamo na približno 3-4mm debelo.

5
Končano

Iz testa z modelčkom izrežemo piškote.

6
Končano

Izrezane piškote polagamo v s papirjem za peko obložen pekač v razmiku približno 2cm.

7
Končano

Pečemo na 180° približno 8minut. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

8
Končano

Pečene piškote nekaj minut pustimo, da se ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. Na sobni temperaturi do konca ohladimo.

9
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

110g čokolade in kokosovo olje raztopimo nad soparo. Preostalo čokolado razrežemo na manjše koščke.

10
Končano

Stopljeno čokolado odstavimo iz pare in ji dodamo narezano čokolado. Premešamo, da se koščki čokolade raztopijo. Vso čokolado nato za 30 sekund ponovno postavimo nad soparo. Po 30 sekundah odstavimo. Prelijemo v skodelico, ki bo dovolj široka in globoka, da boste piškote lahko brez težav potunkali v čokolado.

11
Končano

Oblivanje, dekoracija in sušenje

Ohlajene piškote potunkamo v čokolado. Počakamo, da odvečna čokolada steče s piškota. Pomagate si lahko tudi s palčko za ražnjiče ali zobotrebcem in z njim s hrbtne strani piškota postrgate odvečno čokolado.

12
Končano

Oblite piškote polagamo na papir za peko.

13
Končano

Čokolado ali le rob med piškotom in čokolado posujemo z mletimi lešniki.

14
Končano

Ko se čokolada na piškotih posuši, so pripravljeni za postrežno.

15
Končano

Piškote hranimo v dobro zaprti kovinski škatli.

Pelicious

Čokoladno malinova torta naslovna slika recept
Prejšnji
Čokoladno malinova torta
Jesenska torta recept naslovna slika
Naslednji
Jesenska torta
Čokoladno malinova torta naslovna slika recept
Prejšnji
Čokoladno malinova torta
Jesenska torta recept naslovna slika
Naslednji
Jesenska torta

Komentiraj