Sestavine
-
Čokoladni biskvit
-
4 Jajca L
-
200g Sladkor
-
1dl Olje
-
1dl Voda
-
180g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
1 Pecilni prašek
-
Za namakanje biskvita
-
3dl Voda
-
10g Sladkor
-
3 jedilne žlice oz. po okusu Rum
-
Smetanova krema
-
7dl Sladka smetana
-
75g Sladkor v prahu
-
1 Vaniljin sladkor
-
1 Listi želatine
-
250g Višnje/češnje
Navodila
Torta črni gozdiček, znana tudi po imenu Schwarzwaldska torta je klasična lahka, osvežilna in sočna. Narejena je iz kakavovega biskvita namočenega z rumom, češenj ali višenj, ter sladke smetane. Nekatere verzije vsebujejo tudi čokoladno smetanovo kremo in razne vrste višnjevih oz. češnjevih želejev. V vseh verzijah pa je odlična in zelo enostavna ter hitra za pripravo. Tokrat z vami delim recept po katerem jo sama najraje pripravljam.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Kakavov biskvit je pripravljen po klasičnem receptu za biskvit, ki ne pade dol.
Pri nas smo nepopravljivi čokoholiki, zato biskvit vsebuje nekoliko več kakava. Po želji lahko količino kakava v receptu zmanjšate. Količino kakava, ki jo odvzamete od recepta nato preprosto nadomestite z enako količino moke (npr. 10g kakava manj, 10g moke več). Biskvit sama najraje namakam z sladko rumovo vodo. Če niste ljubitelji ruma ga lahko preprosto izpustite. H okusu tortice se odlično podajo tudi biskviti namočeni s kakavom, čokoladnim ali vaniljinim mlekom, višnjevim kompotom in raznimi sladkimi vodami v kombinaciji s kremnimi likerji (jajčni, baylies, čokoladni…).
Smetanova krema je utrjena z zelo majhno količino želatine, ki ne vpliva na končno strukturo kreme. Dodala sem ji sveže sezonske češnje.
Smetanovi kremi lahko po želji primešate tudi raztopljeno in ohlajeno a še vedno tekočo čokolado. Uporabite lahko češnje ali višnje. Sama sem tokrat izkoristila kar domače sveže češnje. Nadomestite jih lahko s svežimi višnjami ali češnjami oz. višnjami iz kompota. Pri uporabi tistih iz kompota vam priporočam, da jih pred nadevanjem v torto čim bolj ocedite in osušite s papirnato brisačko.
Recept je napisan le za notranjost torte, ki jo lahko nato obmazujete in okrašujete s poljubnimi kremami in dekoracijami. Torta črni gozdiček na sliki je na tanko obmazana s stepeno sladko smetano. Na vrhu je okrašena s svežimi češnjami in naribano čokolado za kuhanje.
Količine v receptu zadoščajo za pekač premera 20cm cm oz. za približno 12 kosov. Torta črni gozdiček je visoka približno 8cm. Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo rumove vode za namapaknje |
10
Končano
|
Navodila za pripravo smetanove kreme |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Sestavljeno torto po vrhu pokrijemo s prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 8ur. |
17
Končano
|
Ohlajeno torto vzamemo iz hladilnika in odstranimo acetatno folijo. Po želji obmažemo in okrasimo. |