• Domov
  • Pecivo
  • Sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado
0 0
Sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
20g Maslo sobne temperature
1dl Olje
50g Sladkor
80ml Mleko
0.5 Pecilni prašek
120g Gladka moka
50g Mleti orehi
1 čajna žlička (5g) Kakav v prahu
2 Jajca
80g Bela čokolada
300g Olupljene in očiščene hruške

Sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado

za pekač premera 24cm oz. 13 kosov

  • Sestavine za 13 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

Navodila

Deli

Sočno orehovo pecivo s hruškami in belo čokolado je enostavna in hitro pripravljena jesenska sladica.

Sočno orehovo pecivo dopolnjujejo koščki bele čokolade. Na vrhu so koščki nežno pečenih hrušk, ki pecivo še dodatno nasočijo in mu dajo svežino.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Svetujem vam, da za pripravo peciva uporabite čim bolj mehke in sočne hruške.

Namesto narezane bele čokolade lahko uporabite tudi bele čokoladne kapljice.

Pecivo je odlično tudi z jabolki.

Recept je primeren za pekač velikosti 24cm ali 13 kosov. Pri večjih/ manjših količinah sestavin čas peke po potrebi skrajšajte oz. podaljšajte.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo

Maslo na hitro stepemo. Prilijemo olje in mleko, dodamo sladkor ter zmešamo.

2
Končano

Nato mešanici dodamo suhe sestavine. Vsako sestavino vmešamo posebej. Najprej dodamo pecilni prašek in pomešamo, dodamo gladko moko, premešamo, dodamo orehe, pomešamo, dodamo še kakav in premešamo.

3
Končano

Mešanici še enega po enega primešamo jajca. Ko so jajca vmešana in je zmes enakomerna ji ročno primešamo še na manjše koščke narezano belo čokolado.

4
Končano

Pekač na tanko premažemo z maslom. Maso vlijemo v pekač in jo enakomerno razporedimo.

5
Končano

Hruške olupimo, razkoščičimo in odstranimo vse trde dele. Narežemo jih na manjše kocke in jih enakomerno položimo na maso v pekaču.

6
Končano

Pečemo približno 30min na 175-180°.

7
Končano

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se ohladi. Postrežemo mlačno ali ohlajeno.

admin

Prejšnji
Mlečni cream tart (piškotna torta številka / črka)
Naslednji
Presna kokosovo čokoladna torta (veganska)
Prejšnji
Mlečni cream tart (piškotna torta številka / črka)
Naslednji
Presna kokosovo čokoladna torta (veganska)

Komentiraj