Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca L
-
200g Sladkor
-
Vaniljin sladkor
-
1dl Olje
-
80ml Mleko
-
220g Gladka moka
-
10g Ostra moka
-
1 Pecilni prašek
-
Sadni nadev
-
250g Mango (oljupljen in očiščen)
-
50g Sladkor
-
60ml Voda
-
1 čajna žlica želin
-
1 čajna žlica Sladkor
-
60g Borovnice
-
Krema iz grškega jogurta in bele čokolade
-
450g Grški jogurt
-
10g Sladkor v prahu
-
0.5 čajna žlica Vaniljina pasta
-
5 Listi želatine
-
200g Bela čokolada
-
2.5dl Sladka smetana
Navodila
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado je lahka, osvežilna in naravnost božanska tortica.
Sestavljena je iz treh plasti biskvita. Med njimi najdete marmeladni mangov nadev z borovnicami in penasto kremo iz grškega jogurta in bele čokolade.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Biskvit med peko obdrži obliko, zato lahko pečete vso maso naenkrat in nato pečen biskvit preprosto razrežete na več plasti.
Mangov nadev je na hitro pokuhan in zgoščen v neke vrste hitro marmelado. Med kuhanjem mango postane mehek, tortica pa se zato lažje lepo razreže. V sadnem nadevu so tudi borovnice. Jaz sem uporabila kar zamrznjene. Preden sem jih dala v torto jih nisem odtajala. Če imate bolj kisle borovnice jim lahko dodate ščep ali dva sladkorja v prahu.
Krema iz grškega jogurta in bele čokolade je dokaj enostavna za pripravo. Kljub temu dodajam opozorilo, da je bela čokolada zelo občutljiva na temperaturne spremembe in se rada hitro zasiri. Belo čokolado topite pri nižji temperaturi kot bi topili temno. Po potrebi jo med topljenjem za nekaj časa odstavite. Preden belo čokolado vmešate v grški jogurt naj bosta te dve sestavini čim bolj podobne temperature. Grški jogurt predhodno vzemite iz hladilnika in ga nekaj časa pustite stati na sobni temperaturi. Bela čokolada naj bo ohlajena kolikor se le da preden se strdi. Grški jogurt in čokolado mešajte previdno.
Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado je visoka 10cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
Rumenjake in beljake ločimo. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Pečemo na 180° brez ventilacije približno 45min. Če je biskvit pečen preverite tako, da sredino biskvita do dna prepičite z nožem ali palčko za ražnjiče. Če ostane čista je biskvit pečen. |
9
Končano
|
Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za pripravo mangovega nadevaMango olupimo in narežemo na približno 3x3mm velike kocke. Stresemo v kozico. |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Segrevamo na štedilniku. Ko zavre temperaturo zmanjšamo, pokrijemo in pustimo počasi vreti še približno 10min. |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Odstavimo, pretresemo v plastično skledico in pustimo, da se popolnoma ohladi. |
16
Končano
|
Navodila za pripravo kreme iz grškega jogurta in bele čokoladeGrški jogurt mora biti sobne temperature! |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Predhodno namočene in ožete lističe želatine raztopimo nad soparo skupaj z 1 jedilno žlico grškega jogurta. |
19
Končano
|
|
20
Končano
|
Belo čokolado raztopimo nad soparo in jo pustimo, da se ohladi. Ko je čokolada na otip skoraj hladna in še vedno tekoča jo postopoma vlivamo in ročno vmešavamo v mešanico grškega jogurta. Ko je vsa bela čokolada ročno vmešana kremo na hitro premiksamo, da razbijemo morebitne koščke bele čokolade. Pri stepanju bodite previdni, da se krema ne zasiri! |
21
Končano
|
|
22
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaTortni pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo prvo plast biskvita. Biskvit namočimo s predhodno prekuhano in ohlajeno sladko vodo. |
23
Končano
|
|
24
Končano
|
|
25
Končano
|
|
26
Končano
|
Torto hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. |
27
Končano
|
Ohlajeni torti odstranimo obod pekača in acetatno folijo. Po želji še obmažemo ali kako drugače okrasimo. |
28
Končano
|
Razrežemo in postrežemo. |