• Domov
  • Recepti
  • Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado
0 0
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca L
200g Sladkor
Vaniljin sladkor
1dl Olje
80ml Mleko
220g Gladka moka
10g Ostra moka
1 Pecilni prašek
Sadni nadev
250g Mango (oljupljen in očiščen)
50g Sladkor
60ml Voda
1 čajna žlica želin
1 čajna žlica Sladkor
60g Borovnice
Krema iz grškega jogurta in bele čokolade
450g Grški jogurt
10g Sladkor v prahu
0.5 čajna žlica Vaniljina pasta
5 Listi želatine
200g Bela čokolada
2.5dl Sladka smetana

Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Sadni nadev

  • Krema iz grškega jogurta in bele čokolade

Navodila

Deli

Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado je lahka, osvežilna in naravnost božanska tortica.

Sestavljena je iz treh plasti biskvita. Med njimi najdete marmeladni mangov nadev z borovnicami in penasto kremo iz grškega jogurta in bele čokolade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Biskvit med peko obdrži obliko, zato lahko pečete vso maso naenkrat in nato pečen biskvit preprosto razrežete na več plasti.

Mangov nadev je na hitro pokuhan in zgoščen v neke vrste hitro marmelado. Med kuhanjem mango postane mehek, tortica pa se zato lažje lepo razreže. V sadnem nadevu so tudi borovnice. Jaz sem uporabila kar zamrznjene. Preden sem jih dala v torto jih nisem odtajala. Če imate bolj kisle borovnice jim lahko dodate ščep ali dva sladkorja v prahu.

Krema iz grškega jogurta in bele čokolade je dokaj enostavna za pripravo. Kljub temu dodajam opozorilo, da je bela čokolada zelo občutljiva na temperaturne spremembe in se rada hitro zasiri. Belo čokolado topite pri nižji temperaturi kot bi topili temno. Po potrebi jo med topljenjem za nekaj časa odstavite. Preden belo čokolado vmešate v grški jogurt naj bosta te dve sestavini čim bolj podobne temperature. Grški jogurt predhodno vzemite iz hladilnika in ga nekaj časa pustite stati na sobni temperaturi. Bela čokolada naj bo ohlajena kolikor se le da preden se strdi. Grški jogurt in čokolado mešajte previdno.

Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado je visoka 10cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Gladko moko, ostro moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

2
Končano

Rumenjake in beljake ločimo.

3
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg.

4
Končano

V ločeni posodi stepemo rumenjake s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem, da narastejo.

5
Končano

V stepene rumenjake dodamo olje in mleko ter zmešamo skupaj. Dodamo še mešanico moke in pecilnega praška ter stepemo v gladko zmes.

6
Končano

Zmesi narahlo ročno vmešamo beljakov sneg, da dobimo enakomerno vmešano in penasto biskvitno maso.

7
Končano

Tortni pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso. Čim bolj poravnamo po vrhu.

8
Končano

Pečemo na 180° brez ventilacije približno 45min. Če je biskvit pečen preverite tako, da sredino biskvita do dna prepičite z nožem ali palčko za ražnjiče. Če ostane čista je biskvit pečen.

9
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi.

10
Končano

Ohlajen biskvit z nožem odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača. Po dolgem ga razrežemo na 3 enako debele plasti.

11
Končano

Navodila za pripravo mangovega nadeva

Mango olupimo in narežemo na približno 3x3mm velike kocke. Stresemo v kozico.

12
Končano

Mangu dodamo sladkor, prilijemo vodo in premešamo.

13
Končano

Segrevamo na štedilniku. Ko zavre temperaturo zmanjšamo, pokrijemo in pustimo počasi vreti še približno 10min.

14
Končano

Želin in sladkor (po 1čajna žlička obojega) zmešamo skupaj. Po 10ih minutah vretja mango odkrijemo in vanj vmešamo mešanico sladkorja in želina. Počakamo, da zavre in vremo še približno 3minute. Med tem ves čas mešamo, da se zgoščena mešanca ne prismodi.

15
Končano

Odstavimo, pretresemo v plastično skledico in pustimo, da se popolnoma ohladi.

16
Končano

Navodila za pripravo kreme iz grškega jogurta in bele čokolade

Grški jogurt mora biti sobne temperature!

17
Končano

Grški jogurt damo v posodo in mu primešamo vaniljevo pasto in sladkor v prahu.

18
Končano

Predhodno namočene in ožete lističe želatine raztopimo nad soparo skupaj z 1 jedilno žlico grškega jogurta.

19
Končano

Ko je želatina raztopljena jo vlijemo v preostali grški jogurt in dobro premešamo.

20
Končano

Belo čokolado raztopimo nad soparo in jo pustimo, da se ohladi. Ko je čokolada na otip skoraj hladna in še vedno tekoča jo postopoma vlivamo in ročno vmešavamo v mešanico grškega jogurta. Ko je vsa bela čokolada ročno vmešana kremo na hitro premiksamo, da razbijemo morebitne koščke bele čokolade. Pri stepanju bodite previdni, da se krema ne zasiri!

21
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo k mešanici grškega jogurta in bele čokolade.

22
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo prvo plast biskvita. Biskvit namočimo s predhodno prekuhano in ohlajeno sladko vodo.

23
Končano

Na sredino biskvita (približno 2cm od roba) v obliki kroga namažemo polovico ohlajenega mangovega nadeva. Posujemo ga s polovico borovnic, ki jih s prsti narahlo potisnemo v mangov nadev.

24
Končano

Premažemo s polovico kreme z grškim jogurtom in belo čokolado.

25
Končano

Pokrijemo z biskvitom, ga namočimo in ponovimo postopek- mangov nadev, borovnice, krema. Pokrijemo z zadnjim biskvitom in ga namočimo.

26
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

27
Končano

Ohlajeni torti odstranimo obod pekača in acetatno folijo. Po želji še obmažemo ali kako drugače okrasimo.

28
Končano

Razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Oreo cupcakesi recept naslovna slika
Prejšnji
Oreo cupcakesi
Breskova torta z grškim jogurtom slika naslovna recept
Naslednji
Breskova torta z grškim jogurtom
Oreo cupcakesi recept naslovna slika
Prejšnji
Oreo cupcakesi
Breskova torta z grškim jogurtom slika naslovna recept
Naslednji
Breskova torta z grškim jogurtom

Komentiraj